Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

już się czytać nie da o tej j**anej komunikacji

która jest tylko dla ludzi których nie stać na utrzymanie samochodu
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

Esek tyś durak
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

No tak. Żona może mieszkać pod swoją pracą a mąż pod swoją. Dzieci też osobno pod szkołami. A na weekend przeprowadza się w kolejne wspólne miejsce. Byle nie za blisko. Tak 2 - 3 przystanki od pracy. Dzięki takim losiom komunikacja chociaż zarobi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam samochód, ale lubię jeździć komunikacją i obserwować ludzi.

To nie jest marnowanie czasu. To bardzo ciekawe doświadczenia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przeprowadzi się na czas majówki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ruskie to nasi bracia

j...ć politykę!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jak komunikacja miejska jest tak dobra to czemu sie przeprowadziles

Trzeba bylo sprzedac auto i jezdzic pksen ze stras,yba do Gdyni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gdańsku poruszanie się komunikacją to koszmar

Przystanki daleko od centrum miasta i daleko od dzielnicy. Tramwaje niebezpieczne i głośne. Autobusy stoją w korkach. Zatłoczone, niewygodne, brudne. Cena za przejazd też nie najmniejsza.
Pojeździłem tramwajami na zachodzie i mówię wam miód. Przecinają dzielnice i centra miast czyli wysiadasz metr od miejsca docelowego. Ciche, częste kursowanie co powoduje odp ilość miejsca. Łatwość kupna biletu np konduktor w każdym składzie i u niego kupujesz nawet tygodniowy. Tablice z rozkładem na odległych dzielnicach.
Nie potrzeba budować metra wystarczy dobry tramwaj z dobrze zaplanowana trasa i dobrze zorganizowana ilością składu na odpowiednie godziny.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przestawiona szuflada w SKM gratis

Ciekawe czy refundują zęby
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zobaczymy co będzie

jak go zwolnią. Przeprowadzi się w okolice nowej pracy, kupi samochód na dojazdy czy będzie jeździł 3h z przesiadkami komunikacją miejską z zaciśniętymi zębami?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do pracy (pracuje w centrum Gdańska) i ogólnie do jazdy po ścisłym mieście- komunikacja lub piechota, do wypadów i wiekszych zakupów samochód. Jak ktoś wcześniej pisał trzeba umieć korzystać z tego i z tego w zależności od sytuacji
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój dojazd samochodem do pracy 12 minut,

komunikacja miejska 45 o ile ma awarii. Ponadto nie muszę zakupów dźwigać. Zatem tramwaje i autobusy pozostawię ekologom, bezglutenowcom i innym lewakom.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

A kto Ci każe to czytać?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Hallo

To się nazywa dorosłość. Sam dokonujesz wyborów i sam ponosisz ich konsekwencje.

Tak, przeprowadzka jest rozwiązaniem, jeśli dla kogoś korki są nie do zniesienia. Coś za coś.

I to nie złośliwość. To fakty.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Twój wybór, gdzie mieszkasz

tylko potem nie narzekaj na korki.

Stać cię na mieszkanie 4-pokojowe na końcu świata to niestety będziesz miał problemy z dojazdami.

Możesz też wybrać 2-3 pokoje w lepszej lokalizacji i mieć więcej czasu. Kołdra zawsze jest za krótka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co mi zrobisz jak...

„Ja to proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę. No ubierasz się pan. W płaszcz jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS. I zdąża pan? Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i się nie zatrzymuje. Przystanek idę do mleczarni. To jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wiesz pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie wysiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny do Stadionu a potem to już mam z górki, bo tak…w 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu, to znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma! To jeszcze mam kwadrans. To sobie obiad jem w bufecie, to po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść tylko prosto do domu. I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się. Jem śniadanie i idę spać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez jaj

Do lekarza weźmie taryfę a na wiochę raz na miech z wypożyczalni auto weźmie. I tak taniej bedzie niż swoje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10