Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komunikacja na ryby grzyby nad jezioro. Chyba jak se dobę wydłuży.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego od razu ruski? Niemiec abo jankes może?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

tristar

masz całkowita rację w 3miescinie da sie zyc
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

kwintesencja miernego dziennikarstwa

Próbujecie ludziom wodę z mózgu zrobic? Czytelnik śpi godzine dłużej nie dlatego, że przesiadł się z samochodu na autobus (który notabene w korkach równiez stoi) tylko dlatego, ze przeprowadził się ze Straszyna do Gdyni. Gdyby jeździł dalej ze Straszyna autobusem to artykuł byłby zatytułowany "wybrałem autobus, śpię krócej".
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

fiu fiu

mieszkajac w Gdynii jest bardziej zrelaksowany ?tez cos -ale go poniosło ciekawe co ten gosc bierze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pan Marek prysznica nie bierze bo nie ma go w pracy gdzie zostawić
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korki zelżały tylko dzięki surowej zimie (mróz -10 i śnieg). Obawiam się, że za chwilę będzie jak przedtem.

Gdyby miał kilka minut autobusem to by chodził pieszo.

Artykuł na zamówienie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym zapytał tych sąsiadów o pana Marka

Pewno by niejedno powiedzieli i też by mieli z niego polewkę "do rozpuku" :))))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mkerowca

To czemu tak komunikacji że straszna do Gdyni nie zachwala, tylko po przeprowadzce chwali komunikację? Może przez to że 2 przystanki tylko jedzie?

Autobus a sen

Związek między wyborem autobusu, a długością snu przypomina przepis na zupę na gwoździu z wiersza Fredry. Podobnie działają iluzjoniści - odwrócić uwagę...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trójmiasto.pl, naprawdę wam nie wstyd?
Co wspólnego ma tytuł z treścią artykułu?
Bohater śpi godzinę dłużej nie dlatego, że przesiadł się na autobus, ale dlatego, że przeprowadził się bliżej miejsca pracy.
Naprawdę ten portal aspiruje do poziomu " Wirtualnych Parówek?"
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czas dojazdu

Autem jadę do pracy 18 minut , autobusami od 50 do 80 minut. Poza godzinami szczytu autobusem nawet 2godziny bo jeżdżą rzadziej i mam przesiadki
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pan Janusz czy tam Marek z Gdyni niech się zdecyduje, czy śpi dłużej bo jeździ autobusem, czy może dlatego że przeprowadził się do miasta, w którym pracuje. Do tego to podglądanie sąsiadów - ile mają samochodów, gdzie trzymają opony, jak długo silniki grzeją, jeszcze pewnie ma dylemat codzienny czy straż miejską wzywać. Nie lubię takich. Przykład "Pana Żenady", jakich niestety wiele w naszym społeczeństwie. Skąd się tacy biorą jak Pan?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

byl ale nie jest
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak połączenie podpasuje to też wolę zbiorkomem,

choć drożej. Sęk w tym, że poza osią SKM dojazdy to koszmar - dwie przesiadki, brak synchronizacji na węzłach i już zamiast 15 minut w przytulnym samochodzie robi się ponad godzina telepania się na mrozie/słocie/upale (niepotrzebne skreślić).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiem skad u Polaków tyle głupoty. Jedyne w głowie to "zastaw sie a pokaż się"

przez takie głupie nastawienie ludzie mają problemy z kredytami i na 20 lat p******** z ratami za mieszkania a i podobnie a nawet dużo dużo gorszym kretyństwem jest kupowanie auta nowego na kredyt. Jakby jeden z drugim policzył ile kosztuje roczna utrata wartosci auta, koszt kredytu i utrzymania to wyjdzie, że taxi taniej codziennie do pracy jezdzić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11