Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

On nie podróżuje. Non stop siedzi przed telewizorem to auto mu niepotrzebne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

na wyjazdy po pracy tez się można wybrać komunikacją publiczną

ale taki geniusz już tego nie ogarnie, a nawet wynajęcie taxi n sporadyczne wyjazdy kosztuje o wiele wiele taniej niż posiadanie auta. Jak jakiś geniusz kupuje nowego smroda na kredyt to licząc utratę wartości, kredyt i koszty utrzymania i serwisu to TAXI wyjdzie taniej nawet codziennie na dojazdy do pracy !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

W Paryżu jest rozbudowane metro, gdzie można bardzo szybko przemieszczać się po całym mieście, a

mimo to jest jest na ulicach znacznie więcej samochodów niż na ulicach Trójmiasta. Dlaczego?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten artykuł to chyba bardziej propagowanie przeprowadzki do gdyni niż wyboru komunikacji miejskiej. Czas dojazdu skrócił sie nie ze względu na przesiadkę do autobusu a przeprowadzkę.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli po prostu :

jesteś NORMALNY . Wersję podróżowania wybiera się w zależności od sytuacji . Dorabianie do tego jakiejś ideologii to zwykłe ciemniactwo ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

jedyny słuszny głos w bełkocie ludzi zaślepionych głupmi autami i nie mogacymi pojąć że

komunikacja publiczna jest w trójmieście bardzo dobra
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Daj się Gdynianko temu frustratowi wypowiedzieć!

To jedyne , co mu zostało. Pozostanie taki nieszczęśliwy do końca swoich dni ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale co to za porównanie

Wszystko fajnie, ale przeprowadzka ze Straszyna do Gdyni nie świadczy o tym, ze komunikacja miejska jest lepsza od samochodu. Idąc tym tropem, wszyscy powinni się przeprowadzać jak najbliżej swojej pracy. Czyli nagle parę tysięcy osób musiałoby zamieszkać np. w najbliższej okolicy biurowców w Oliwie. Rzeczywiście, to jest rozwiązanie problemów komunikacyjnych Gdańska, czy Gdyni ...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

To proste :

gdy widzę ,że jakiś kierowca zachowuje się tak , jakby był pijany lub naćpany , to znaczy - ten człowiek NIGDY nie powinien dostać prawa do prowadzenia pojazdów!!! I wierz mi - każdego dnia widzę wiele takich osób .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

zmnienił mieszkanie bo praca bliżej??

To po 1. Czemu nie jeszcze bliżej by chodzić pieszo? Po 2. Steacisz/zmnienisz pracę - znów się przeprowadzisz?? Po 3. Auto sprzedałeś, czym pidrużujesz do rodziny na wakacje, zakupy?? Komunikacją zbiorową?? Według mnie art. sponsorowany przez ZTM.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bajkopisarz

Jak przyjdzie mu załatwić kilka spraw urzędowych w miesiącu lub innych rzeczy do załatwienia na mieście to korzystając z tej komunikacji odda z nawiązką wszystkie godziny zaoszczędzone na ten sen :D
A do rodziny na wioche jak pojedzie? Pksem ze sloikami i torbami? A jak dzieci zachorują to też po lekarzach autobusami z gorączką? Lanie wody. Auto w dzisiejszych czasach mimo korków zaoszczedza mnóstwo czasu. I często wychodzi taniej niż autobus. Auto to wygoda. Dlatego auta są drogie.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mam tak samo. I jeszcze fajnie organizuje sobie wolny czas dzięki samochodowi. Mobilność to podstawa! No chyba że ktoś woli seriale i tańce z gwiazdami. Hehe
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

I obiadki z rodziną w niedzielę. Buchachacha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wybrałem samochód. Śpię dłużej i fajnie spędzam wolny czas. Przecież samochodu używa się nie tylko do dojazdów do pracy! Ale co niektórzy tylko praca-dom jak widać!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

podoba mi się przelicznik aut i mieszkańców

W Gdyni mieszka 246 tys mieszkańców co oznacza że jest tam 133 tys aut? Wynika z tego że niemal co drugi mieszkaniec ma auto nawet jeśli nie ma prawa jazdy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajny ten cykl "artykułów czytelników"

Te "artykuły" są cudownie przeciwskuteczne. Nic tak utwierdzi ludzi, że dobrze wybrali jazdę samochodem, jak takie właśnie wypociny i "śmiechy do rozpuku" z ludzi, którzy często nie mają innego wyboru.
Więc ja też śmieję się z pana "Marka" (znowu Koprowski?), śmieję się "do rozpuku"
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Superrr

A jakbyś się przesiadł na komunikacje z poprzedniego miejsca zamieszkania to spałbyś 2h krócej ??? Ale mi porównanie to ja sobie zamieszkam w pracy i będę wstawał za 10 i bez korków i nerwów ile życia oszczędzę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wąchocka?

Żadnych przodków (najdalej dojechałem do 1820 roku) żyjących poza Pomorzem w moim drzewie genealogicznym nie ma (sic!)

Miałem tu przodków, kiedy Polski nie było na mapach, tu były Prusy, a wtedy wieś Gdynia nazywała się Gdingen, a osobna wieś Chylonia - Kielau.

Mój pra-pra-dziadek - w pruskim USC i pruskich dokumentach, widniejący jako Leo Bieschke, a w akcie chrztu w kościele katolickim jako Leon Bieszke, mieszkał we wsi Kielau (Chylonia) na długo przed I wojną światową.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nieee, lepiej wynajmować i spłacać komuś kredyt żeby potem twoje dzieci tez wynajmowały i spłacały następnemu. Luksusu nie trzeba ale co swoje to swoje a na kogoś robić to zdążysz.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

A ja jeżdżę samochodem i mam wszystko w du..e
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4