Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwierz mi, jest cała masa ludzi, którzy nigdy nie powinni nawet próbować siadać za kółkiem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tyle sa warte pisane na zamowienie wypociny wyimaginowanych czytelnikow.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czyli sa rowni i rowniejsi

Autor ma racje dobrze zeby pip sie tym zajal.tylko pan potwierdzil teze pana powyzej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może pan marek stal sie alkoholikiem dlatego przezucil sie z samochodu na autobus
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak żyję?

W mieście komunikacja miejska lub rower bo szybciej. Trasy i wakacje - samochód bo lubię poszwendać się po świecie. A kiedy jadę autobusem to piszę komentarze na Trojmiasto. Proste?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

tłok

czy Pan Marek podrozujac na stojaco w godzinach szczytu rowniez spi?
a tak na serio, czy naprawde wszyscy jestesmy w stanie zamieszkac w odleglosci kilku minut spacerem od glownych arterii komunikacyjnych i najblizszego przystanku? nie wszystkie dzielnice sa tak dobrze skomunikowane, nie kazdy ma ochote korzystac z komunikacji zbiorowej, rower jest dobry ale w sezonie i raczej na krotkim dystansie, a to ile ktos posiada i parkuje na wlasnej posesji aut to juz jego sprawa, niech kazdy decyduje za siebie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracuj tyle lat to będą lepsze brygady i trajtki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Życzę temu komuś powodzenia...

...mając dwójkę dzieci, Małych dzieci. Mieszkam na jesieniu (bo nie stać mnie na mieszkanie w centrum czy na przymorzu gdzie komuś się popier..liła cena m2 z cenami sztabek złota), dzieci muszę odwozić codziennie do żłobka i przedszkola, niestety dostały się do żłobka i przedszkola w centrum Gdańska. Bo na jasieniu o żłobku państwowym to na razie można pomarzyć. A do pracy muszę jechać do pruszcza. Ciekawe o której musiałbym wstać i wyjść z domu aby zdążyć do pracy na godzinę 7 rano. A potem ktoś musi odebrać te dzieci, żona z chełmu musiała by zasuwać do gdańska a potem na jasień. No na pewno do ogarnięcia. A widzimy się tylko w weekend. O ile nie pracuję w sobotę. Nie no życie cudo.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wybrałem lotnie.....

ale czasem nie wieje...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A moze jednoslad

Niech zrobia o zamknietych lokalach w zeszlym roku
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To pewnie ten od tego czerwonego Golf3

Lanos to byl dobry samochod.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Autobusy nie stoją ??

Od kiedy na Wielkopolskiej autobusy nie stoją w korku ???
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja śpię dłużej ponieważ jadę samochodem a nie czekam na autobus. Kto co woli.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

"a zarabiam 9tys i jeszcze autobusem"

jak zrobisz w końcu prawko to sobie kupisz auto.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

I to jeszcze to nielegalnie, może za chwilę uprzejmie doniesie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja wybieram słuzbowe auto: sucho, ciepło, czysto i gra muzyczka pod sam dom. Do tego nie płace za paliwo i naprawy. A panu Markowi pomacham jak będzie moknął na przystanku.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak mam do pracy

Dojeżdżać samochodem albo komunikacją miejską ponad godzinę dziennie to p......lę taką pracę. Albo zmieniam pracę albo miejsce zamieszkania. Sam mieszkam w Gdańsku ale często dojeżdżam do niepełnosprawnego ojca w Gdyni. W porównaniu do Gdańska to komunikacja miejska Gdyni jest na znacznie wyższym poziomie (mniej opóźnień, lepsza infrastruktura - łatwiej można dojechać do celu). Z samochodu korzystam tylko kiedy muszę - czas przejazdu porównywalny a w autobusie mogę przejrzeć interesujące informacje w necie albo przejżeć aukcje. W samochodzie nie mam na to szans więc szkoda mi czasu i auta na dojazdy bo samochód w ruchu miejskim to praca silnika w trudnch warunkach. Używam go tylko na trasy. Nie dowożę dzieci do przedszkola, nie jestem mobilnym agentem ubezpieczeniwym ani kafelkarzem który wozi ze sobą warsztat pracy więc mogę sobie na to pozwolić.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkańców Gdyni w takim razie tez powinien dotyczyć. W końcu w Gdańsku i Sopocie też GA nie brakuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Porazka

Good for you jezdzij i ciesz sie komunikacja i na zakupy do biedronki tez jedz autobusem.... Hiii co za tempy narod.....
pozdr
p.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4