Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

1. Płacicie za przejazd.
2. Są mrozy, więc nie są myte, a brud wewnątrz to zasługa pasażerów.
3. Pasażerowie też.
4. Norma gdy muszą stać w coraz większych korkach i coraz częściej spotykanych światłach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

co w tym dziwnego? Jakbym mieszkał w Straszynie też bym stamtąd uciekał. No chyba, że byłbym pisarzem, malarzem albo pracował z domu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam się

Tylko na głównych trasach można poruszać się komunikacją miejską.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ponad połowa mieszkańców aglomeracji 3city

mieszka poza zasięgiem komunikacji miejskiej.
Ja też mieszkam blisko pracy ale nie każdy ma taką możliwość, poza tym w moim przypadku szybciej byłoby piechotą niż komunikacją miejską :)
A to mnie rozwaliło najbardziej:
"Przeprowadzka była procesem, który zajął mi ostatnie dwa lata" - ja przeprowadziłem się z innego miasta i województwa w jeden weekend. Jeśli komuś przeprowadzka zajmuje dwa lata to myślę, że taka osoba ma szereg dużo poważniejszych problemów życiowych niż jak dojechać do pracy/z pracy :)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pan marek

Je śniadanie wieczorem, żeby moc rano dłużej pospac
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ameryki chyba gość nie odkrył? Mieszka przy jednym przystanku, a pracuje przy drugim...

W związku z tym zamiana auta na autobus chyba nie wymagała dużego wysiłku umysłowego?

Rozumiem argument o szukaniu parkingu w centrum, ale reszta to już czysta fantazja. 90% korzyści czasowych i kosztowych zapewniła mu sama przeprowadzka, a nie przesiadka do komunikacji miejskiej. Czy portal ma czytelników za idiotów?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ja sobie nie wyobrażam jeździć codziennie komunikacją miejską... smród, chamstwo itp
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pan Mirek zaczął chodzić do domu uciech, więc rozwiódł się z żoną
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moze w Warszawie czy Poznaniu komunikacja miejska daje rade ale na pewno nie w Trojmiescie a tym bardziej Gdansku. Ludzie ktorzy zaciekle bronia swoich aut maja racje ale jednoczesnie potwierdzaja jak tragicznie dziala komunikacja miejska i jak tragicznie jest zarzadzana w porownaniu do np. Poznania.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przecież wiadomo, że każdy ma inny dojazd. Ja, jakbym miał wybrać komunikację miejską to spałbym 1,5h godziny krócej. 5 minut na przystanek, 15 minut autobusem, 5 minut czekania na tramwaj, 25 minut jazdy tramwajem, 10 minut czekania na SKM, 30 minut jechania SKMką, 10 minut spaceru do miejsca docelowego.
A samochodem? 3 minuty na dojście i odpalenie, 30 minut jazdy, 2 minuty od auta do miejsca docelowego. Bez ludzi drących się do telefonów, bez dziadów i bab jęczących na wszystko co im nie pasuje, siędząc, nie stojąc pośród smutnych mord i gęb, nikt nie szturcha mnie plecakiem, torebką.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pan Marek nie ma dzieci,działki,starszych rodziców,których trzeba zawieźc do lekarza ale ma dobre rady dla innych.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Omg

Takiego pierdykania dawno nie czytalem.
Marek to samotny kawaler. Wtedy no moglbym sie z nim zgodzic.
Ale codziennie zawozenie dzieci do przedszkola i z powrotem (dwoje dzieci w roznych przedszkolach) jest absurdem jezeli chodzi o komunikacje miejska.
U gory napiszscie ze dany artykul zawiera lokowanie produktu bo jestescie smieszni.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

No to przeprowadź się do Gdańska

Tam poznasz, co to jest fatalna komunikacja!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja wybralem samochod. Spie godzine dluzej i wracam do domu godzine wczesniej.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszystko zależy od tego gdzie sie mieszka i gdzie pracuje

oraz jaki tryb życia się prowadzi. Znam takich co zarabiają więcej od Ciebie, mają samochody luksusowych marek nowe z salonu, ale dlatego, że interesują się motoryzacją, a do sklepu po niewielkie sprawunki jezdzą rowerami. A dlaczego? bo lubią.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ooooooo tak a jak się

sr*ja jak wchodzi nowy model i stoją w kolejkach bo przecież muszą go mieć , szkoda mi ich.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja jeżdżę codziennie komunikacją miejską w Gdyni

Linia X - 20-letnie stare zardzewiałe, przeciekające Mercedesy ze szparami w drzwiach wielkości dłoni. Kierowcy albo nie chcą włączać ogrzewania (bo będą mieli przepał) albo jest po prostu niesprawne. Teraz jest cieplej to jak będą mogli to będą grzać na wariata. Dzwonić do ZKM nie ma sensu bo tylko obiecują, że będzie lepiej.
Linia 150 - w autobusach śmierdzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

otóż to propaganda pełną gębą!

miejska komunikacja jest droga, niepunktualna, nieskoordynowana
Bardzo dziekuję, wybieram samochód.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 8