Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że w tym jest podstawowy problem

Ludzie dali sobie wmówić, że muszą mieć swoje mieszkanie (jak największe, jak najbardziej komfortowe), samochód (najlepiej taki, żeby sąsiada w oczy drażnić), najdroższy sprzęt RTV i AGD, tylko markowe ciuchy przepłacane trzykrotnie itp. Inaczej będą nieszczęśliwi... I w pogoni za tym naprawdę stają się nieszczęśliwi. Moja mama wciąż namawia mnie na lepsze mieszkanie (bo mam 40 metrów na 4 piętrze), żebym się poświęcił i zrobił awans kosztem swojego zdrowia.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 7

UWAGA na truciznę

Nie jem kebabów,nie sponsoruje isl@mistów
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polaki jeszcze nie dorosły do tak rewolucyjnych

Idei, liczenie czy coś się opłaca, czy nie marnuje czasu i pieniędzy? Kto by liczył, jak mamy obiekt statusu, dumnie stojący na trawniku pod blokiem. Dlatego Polacy są biedni, nie kalkuluja, Wola śmiesznie pokazać swój "status" i lata spłacać samochodzik.

Ja zarabiam 9tys i jeszcze autobusem, jak większość ludzi z firmy. Nie potrafią zrozumieć tego znajomi zarabiający po 2-3, czemu nie masz, jak cie stać? Granicą mentalne między bieda umyslowa
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 14

Patrz a w Anglii nie ma masek, ci sami ludzie, te same auta, te same kominy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja bym jeszcze coś dodał.

autor, spałby jeszcze dodatkowe 10-15min jakby zamiast stać na przystanku czekać na autobus i zatrzymywać się na każdym przystanku pojechałby tym już sprzedanym autem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie

Pan Marek jedzie autobusem a panem Markiem jedzie autobus
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Użytkownicy i phonow to wiesniaki.

Serio macie lepszy telefon ? O i z jaką gracją kładziecie go na stole jak się z kimś widzicie , jak głaszczecie i dbacie ? Wypolerowane bezmózgi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

ja specjalnie jak wracam z swojego kantoru po pracy moim ukochanym grand cherooke hemi specjalnie na fotelu pasazera z przodu klade kilka,czasami kilkanascie paczuszek stozlotowek i dolcow i staram sie w korku jechac tak zeby miec z prawej strony wypelniony trajtek lub autobus.nie zeby cos,ale tak jakos juz mam od lat ze mi to sprawia niezwykla przyjemnosc.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Lepiej kup sobie słownik ortograficzny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

panu Markowi nie przeszkadza brud w autobusach

Dlaczego? Czy pan Marek bierze rano prysznic?

Addicts,
vs
adiDAX, Pumps & Rebug,
vs
Nokeys
vs
Braags & New Bullshit
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Brawo! Mi wyszło komunikacją dłużej o połgodziny.

Do tego jak szedlem na tramwaj 5 minut to waliło mi z pach.
Dzięki kolego. Jednego mniej na drodze. Auto sprzedałem i kupiłem nowsze. Podgrzewane siedzenia i przednia szyba.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 11

Panie marku a dlaczego Pan

nie jeżdził komunikacja miejska ze straszyna do gdyni . pospał by Pan wtedy z min 3 godz dłuzej w srodkach komunikacji zbiorowej.

Odpowiem za pana nie miał Pan jak dojechac do pracy na czas bo nie było autobusu itd i dlatego zmuszony były do jazdy samochodem.
A potem przeprowadzkę zeby mieszkac blisko pracy
logiczne jest ze jak ma sie autobus pod blokiem i do pracy kawałek to nie jezdzi sie samochodem tylko autobusami.

A morał jest taki komunikacja była tak dobra ze najpierw jezdziłem samochodem do pracy a potem musiąłem sie przeprowadzić . nie no takiego tendencyjnego artykułu nie widziąłem.

czekam na kolejny artykuł mieszkam przy lotnisku i szybciej polece samolotem do pracy do warszawy niz samochodem dojade
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

bredzisz - cena auta, nawet w wypasie, to niewiele w porównaniu z kosztami przeprowadzki w droższe miejsce

na ogół mieszkania bliżej pracy są drogie lub nieciekawej lokalizacji do mieszkania
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

To OSZCZENDZAJ

nie kupuj słownika!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zamiast

Bezsensownej gownoburzy o znawco wypowiedz się miast tylko krytykować . Pokolenie klikających bez mózgów zapatrzonych w nadgryzione jabłko , na czole sobie to wytatuujcie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

i konnych!

dlaczego nie ma ścieżek konnych? i PSI-pasów dla psich zaprzęgów!