Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Franek

Czy ów mityczny "Marek" był w Berlinie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moscow nights

To co proponujecie nam, towarzyszu, już było i się skończyło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

autobus jedzie przetrawionym alkoholem ...

odkąd pan Marek stracił prawko
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy redakcja bierze udział w jakimś konkursie na najbardziej zawstydzający tekst miesiąca?

Kiczowaty? Absurdalny? Bzdurny? Wygraliście w każdej kategorii!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Psi-pasy koniecznie! I jeszcze jakaś nartostrada. Bo dlaczego dyskryminować narciarzy?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ROWER.

Na trasie do 10kilometrów rowerem dojedzie się szybciej niż samochodem. Polecam rower ze wspomaganiem elektrycznym. 100 km kosztuje około 2,50 złotych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ktoś słusznie napisał że w Polsce klasę średnią od bankructwa dzielą 2 raty kredytu :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też wybrałem autobus.

Mam tylko problem z parkowaniem pod pracą, bo mam długiego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sensowny Komentarz !!!!

Jesteś super że tak piszesz Moi rodzice którzy kupili mieszkanie w Gdyni w latach 1964 czyli 53 lata temu zawsze mi powtarzali że najważniejsza jest komunikacja oczywiście nie samochodowa tylko właśnie publiczna Mój Tata i Mama nie żyją już ale przekazali mi wiele cennych rzeczy które ułatwią mi życie niestety złamałem zasady i kupiłem sobie dom w Rumi Do dworca 3 km Autobus z przesiadką Potem R autobus lub SKM Samochodem nieraz jechałem wolniej niż moja partnerka chociaż ja jechałem na ROWERZE !!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez przesiadek.

Ja do pracy jadę autobusem 115 . We Wrzeszczu koło dworca zawsze mam siedzące miejsce. Wysiadam koło CMI na ul. Smoluchowskiego 17. Koledzy jadący samochodami szukają miejsca do zaparkowania.
Ja nie mam takich problemów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja jestem skłonna uwierzyć w prawdziwość tego listu :) I to dlatego, że również zrezygnowałam z posiadania samochodu - dość długo nosiłam się z tym zamiarem (pewnie, że są także i minusy braku auta) ale w końcu klamka zapadła.Poprostu dalsze utrzymywanie samochodu nie opłacało mi się w najmniejszym stopniu.Zapewniam również, że korzystanie z komunikacji miejskiej nie straciło mi" korony z głowy", nawet nią nie zachwiało.Jest na tyle mocno przyrośnięta, że nie czuję potrzeby udowadniania komukolwiek jej istnienia :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

No tak. Tylko ze większość właśnie autem ma dużo szybciej. Ja komunikacja 1.5h autem 20 min. Wracam z pracy i dzięki temu mogę sobie jeszcze coś zorganizować. Skazany na komunikację musiałbym siedzieć w domu i czerstwieć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ale Marek nie ma żadnych potrzeb i zainteresowań. On tylko praca żyje. Nawet dla niej się przeprowadzil. Kobiwty też nie ma, a jeśli ma to albo mieszkają osobna albo pracują razem. Typowy frustracja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zacznijmy od tego

że trzeba być idiotą, żeby jeździć do pracy autem w sytuacji, gdy komunikacją dostaniesz się tam szybciej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiem ile razy pojawi się jeszcze kopiuj-wklej artykuł z d....
Pan Marek postać fikcyjna jak chce niech się wytrzepie ja mu za to podziękuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jednak dostał. Co z tym zrobisz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

godzina dziennie to pół godziny w w jedną stronę,
2x 1o ' na dojście do i od autobusu,
a 1o ' na jazdę

czego nie rozumiesz, zakuta(w blachę)pało? to świetnie, że niedługo uczniowie będą mieli szansę otrzaskać się z życiem komunikacji za darmo, nie wyrosną na takich ciemniaków, jak ty

przy czym ja mając perpektywę 1o minut jazdy autobusem i dluższego marszu z buta wybrał bym znacznie szybszy rower. w dół wielkopolskiej zmiescił bym sie w kwadrans i spał bym jeszcze dłużej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4