Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znowu wysyp trójmiejskich analfabetów.

Sven Sku....en. Szkołę to widziałeś tylko na zdjęciu w gazecie, ty cepie.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 4

Popatrz, jak to działa w tzw. krajach bogatego Zachodu - tak, ludzie się przeprowadzają za pracą, a także np. zmieniają mieszkania na emeryturze - a nie, jak przykuci do ziemi postpańszczyźniani Polacy, kwękają, że "zły dojazd", "pracy nie ma w miasteczku", albo "nie stać ich za jedną emeryturę na opłaty" za M-5, z którego dzieci już dawno "poszły na swoje". Chcesz lepiej żyć, to sobie ulepsz życie, za ciebie nikt tego nie zrobi. Narzekać każdy umie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 19

mój wybór

17 min samochodem albo 17 min pkm ( plus 40 min piechotą), albo ponad godzina autobus + skm, albo 35 min rowerem. Samochód albo rower to naturalny wybór. pkm gdy trzeba. Autobus+trolejbus tylko gdy samochód odstawiam do warsztatu. Skm raczej nigdy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeprowadzka umożliwiła rezygnację z auta. Policz sobie, ile kosztuje Polaka samochód i czy w cenie auto+klitka w blokowisku nie byłoby lepiej mieszkać bliżej miasta. Zwłaszcza, że przecież auto musi być takie, żeby sąsiad zazdrościł...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 22

przeprowadził się ze Straszyna do Gdyni żeby mieć blisko do pracy?? Chyba poniosła Was fantazja redaktorzy.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dostaliście dotację na promocję transportu publicznego?

Jakiś wysyp zwolenników zatłoczonej i brudnej komunikacji miejskiej. Jak będzie to rzeczywiście działać sprawnie i będzie czysto, to może skorzystam.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie do końca

Auto sprzedał a nie zezlomowal więc jest dalej na drodze tylko kto inny w nim siedzi
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chińczycy może nie wymyślili widelcy, ale wymyślili takie sprytne maski na usta. Żyją tam w miliard i nie chorują. No, ale Chińczycy to mądry naród, zbudowali Cesarstwo i Wieli Mur. Polacy zbudowali jedynie cebularstwo i schodki smoleńskie...
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 22

przeginka...

Seria artykułów z d. To już jest żenujące
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4

Byłem na okopach nie raz

Korek od 14 non top tyle urzedasow aut stoi
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

może inny temat

np. wyższość komórki od telefonu stacjonarnego?
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 2

Choć jestem zwolennikiem roweru, to jednak samochód przydaje się i ułatwia życie.

Staram się wybierać środek lokomocji zależnie od warunków i potrzeby. Koszty utrzymania? Większość wybiera auto i ubezpieczenie, na które ich stać i nie muszą sobie z tego tytułu odmawiać wakacji. Nie mieć i oszczędzać? Można i tak. W końcu mamy wolny wybór.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może nie było wygodne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

znowu ? tego już się czytać nie da.
kogo obchodzi czy ktoś woli jechać autem czy autobusem
Niech każdy robi jak mu wygodniej i skończcie pisać te durne teksty
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

idąc tym tokiem myślenia to najlepiej mieszkać w namiocie

po co 4 pokojowe mieszkanie dla 2-óch osób jak wystarczy jednopokojowe. po co tv 60" jak starczy 32" po co kilka par spodni jak i tak się chodzi w jednej parze? najlepiej nic nie mieć!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 24

Trzeba było zatrudnić się w urzędzie miasta. Mógłbyś pospać w pracy.

Tylko pewnie byś nam tego nie opisał :D
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spróbowałem przez kilka miesięcy i przesiadlem sie z samochodu na kolejkę. Nanice przez Grabowek do BCT. Owszem bez stresu z powodu korków i miesięcznie oszczedzalem ok pln 300. W jedną stronę 60 min. Ale ostatnio korki zelzaly i wróciłem do samochodu. Rano czasowo podobnie ale na powrcie 20 min szybciej. No i nikt mi nie kaszle nad głową.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

Macie ludzi za głupich

Kto uwierzy w to że wygodne auto zamieniłeś na śmierdzący, zapchany autobus...
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 5

My kierowcy

Niedlugo staniemy bo dosc juz mamy kar za wszystko.za byle co zebysmy tylko mniej zarobili a stare wyjadacze dostaja zawsze lepsze i bardziej dochodowe brygadyvhodzi o emerytow a ty zdychaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3