Wybrałem autobus, śpię dłużej

Opinie do artykułu: Wybrałem autobus, śpię dłużej.
Artykuł na temat: Auta kontra komunikacja

- Śpię godzinę dłużej, nie stresuję się, a do pracy jadę kilka minut. W końcu odstawiłem samochód do garażu, a chwilę później go sprzedałem. W pełni popieram wszelkie działania propagujące komunikację zbiorową, buspasy oraz nacisk na tworzenie infrastruktury rowerowej. Nasze dzieci nam tylko podziękują - pisze nasz czytelnik, pan Marek z Gdyni.

Nie mogę już czytać niekończących się narzekań na komunikację miejską w Gdyni. Ponieważ na portalu Trójmiasto.pl toczy się od jakiegoś czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przejazd kolejowy na ul.puckiej pociąg na nie jedzie 30 min a przejazd zamknięty. Kierowcy stają( przynajmniej w ciepłym) a ludzie stają bo kładka za droga a i ambitnych policjanto-pacholkow postawia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech ten człowiek codziennie wraca na obłuze oksywie czy pogorze. Bus pas który powstał z rok temu( mógł powstać 10 lat temu)skraca tylko trochę czas a przy samym zjedzie w stronę obłuza można stać 30min. Typ nie ma pojęcia o czym mówi.

Dajcie spokój, z roku na rok usługi komunikacji w Gdyni są coraz gorsze a bilety coraz droższe. Ciągle spóźnione autobusy( wcale nie przez kroki) kierowcy robią co chcą przy czym zachowują się jak bydło. A to ludzie jeżdżący dają im prace. Oby szczurek nigdy więcej nie był prezydentem. Przez tyle lat nie zrobił nic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przydałby Ci się zakaz opuszczania blokowiska.

Po co rozsiewać niemądre teorie...

Kupilem mieszkanie we Wrzeszczu i jestem bardzo zadowolony. Większość spraw mogę załatwić na miejscu na piechotę. Do Głównego czy Oliwy jest max z 10 min tramwajem a do Gdyni nie jeżdżę bo niby po co? W promieniu kilkuset m od domu mam dostęp łacznie do min kilkunastu lini autobusów, tramwajów, pkm i skm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

parkingi dla urzedników Uzrędu Miasta, GAiT, ZDiZ, ZTM natychmiast do likwidacji

Jeżeli komunikacja miejska jest taka super, jak każecie opisywać w sponsorowanych artykułach, to po co parkingi przy waszych urzędach? Przecież nie korzystacie z własnych aut, a wyłącznie z komunikacji miejskiej!
parkingi natychmiast zlikwidować albo zrobić tam parkingi dla rowerów.
A panom dziennikarzom radzę sprawdzić czym do pracy dojeżdżają urzędnicy w/w instytucji. I proszę to rzetelnie opisać.
Może jakiś chętny zrobi zdjęcia parkingów pełnych aut dla urzędników? I zobaczymy też ile tam jest rowerów?
Bredzenie o wyższości rowerów i komunikacji miejskiej wtedy może się skończy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sfrustrowany z ciebie kredyciarz kiedy tak gardzisz ludźmi. Ciekawe w jakim korporacji jesteś nr statystycznym?

Trawę kosi się raz lub nawet dwa razy w tygodniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ależ ja nie muszę odśnieżać i kosić trawy bo mogę wynająć ludzi. Do pracy wystarczy mi gabinet na poddaszu. Sklepy, przychodnia, szkoły i dobra restauracja są w zasięgu 10 minut marszu. Mam też coś czego ty nie masz - święty spokój i kulturalnych sąsiadów, śpiew ptaków i relaks na hamaku. Tego w termitierze nigdy nie będziesz miał.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jakaś prowokacja KODziarza i tyle!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

HAHAH, pewnie jakis biedny pełowiec oderwany od koryta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Idź stond KODziarzu jeden!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

:-D

Jak akurat jeżdżę autem do pracy i zajmuje mi to 25 MIN a jak mam jechać autobusem to zajmuje 40 min plus 10 min dojscie z domu na przystanek najgorzej jest jak jest 15.30 i śmierdzi w autobusie od nie których ludzi,a pozatym co weekend dzięki auto mogę się ruszyć po za trójmiasto w tym roku byłem prawie każdy weekend w wieżycy pojeździć na desce jak tylko pozwalały na to warunki!

możesz sobie minusować pajacu ale takie są FAKTY...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lanos

Byl z ocynku

zawszę się śmieję z tych czereśniaków co wszystko na auto na pokaz wydali

a potem krążą jak sępy i szukają kawałka trawnika

bo ich już nie stać na parking,
ba, nawet ich nie stać na opony, hamulce i paliwo,
zawsze mnie bawi obserwowanie ich i jak się miotają z czerwonymi twarzami,
bohaterowie kwitnącej czereśni
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

puk puk, jest tam kto?