Wyjaśniona zbrodnia sprzed 15 lat

Opinie do artykułu: Wyjaśniona zbrodnia sprzed 15 lat.

Kiedy wiosną 1994 roku na plaży w Świbnie znaleziono zwłoki młodego mężczyzny, nikt nie mógł się spodziewać, że na ustalenie okoliczności jego śmierci przyjdzie poczekać aż 13 lat.Jedyne co wtedy wiedzieli policjanci to to, że śmierć nastąpiła wiele miesięcy wcześniej, ponieważ ciało było w stanie zaawansowanego rozkładu. Choć zgon nastąpił przez utopienie, nie można było mówić o nieszczęśliwym wypadku: w ciele topielca znaleziono bowiem rany postrzałowe.Na dalsze dokładne informacje o losie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

NIE MARTWCIE SIĘ BĘDZIE DOBRZE...WSZYSCY SĄ Z WAMI...WSZYSTKO NA PEWNO SIĘ WYJAŚNI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

MIEJCIE NADZIEJĘ...

WSPÓŁCZUCIA DLA PIOTRA I PAWŁA

MIEJCIE NADZIEJĘ...

A TAK POZA TYM TO WSPÓŁCZUCIA DLA PIOTRA I PAWŁA...

Jakie głupoty....

Szok....to co tu można przeczytać to poprostu masakra....ile jest we wszystkich nienawiści...tak jak ktoś wcześniej napisał temu chłopakowi nic i nikt życia nie zwróci.

PS.Żeby nikt nie zrozumiał mnie źle...ja nie chce usprawiedliwić tego zachowania oskarżonych bo tego nie idzie wytłumaczyć ale niektóre komentarze są tak obrażliwe i brutalne...NIECH WSZYSCY CI "MĄDRZY" POSTAWIĄ SIĘ NA MIEJSCU DZIECI TYCH OSÓB...JAK WY BYŚCIE SIĘ CZULI? CZY BYŁOBY WAM MIŁO? ZAŁOŻĘ SIĘ ŻE NIE!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oni mają firmę która produkuje opakowania na ul. Zblewskiej

Troszke....on ma dożywocie

Dobrze im tak... poznałem tych ludzi

powszechnie znani jako bogacze...braciszek chodził do tropici szukał ofiar i zawoził je do braciszka Czarka i ruch... niewinne dziewczyny... a wszyscy którzy ich bronia mieli duzo kasy od Czarusia...A co z Rosanim??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

....

wyrazy szacunku dla wyobrażni tych, którzy nie mają zielonego pojęcia o tym co opisują. Współczuję Czakowi, Tomkowi i Pani Mirosławie... Czarek i Tomek ciężko pracowali na to czego większość zazdrości. Na pokażne konto, na dobre auta... robili to uczciwie prowadząc firmy. nie ma tu mowy o praniu pieniędzy lub dresie jak tu czytałem. Ten kto zna Sarogard z wczesnych lat 90 wie dokładnie jaki był Zenon K. Widywałem go czasami w tzw "akcji" gdzie wszyscy bez wyjątku schodzili mu z drogi. Bł nieobliczalny, bez sumienia i zasad. Bzwzględnie on był katem i w ten właśnie sposób zapewnił sobie szansę dożywotniego sponsoringu na zasadzie "bo doniosę" W takiej sytuacji w jakiej znależli się Czarek i Tomek przypuszczam, że zachowałbym się identycznie... milcząc. Wszak Zenek kiedyś wyjdzie... Co do współudziału, brednie. Będą karani za wiedzę, tylko za to, że strach paraliżował ich czyny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie!!

Czemu czepiacie sie tekstu fakt jest taki ze chłopak nie żyje i już mu nic życia nie przywróci !! Współczuję mojej koleżance córce Pana C.Ś.

latwo sie mowi...

hmmm, ciekawe co tu wypisujecie...ale sprobujcie postawic sie na miejscu tej kobiety!!!ciekawe jak Ty bys zareagowal gdybys znalazl sie w nieodpowiednim miejcu w nieopdpowiednim czasie!! czy ktokolwiek ma odwage zareagowac na jakas z pozoru niewinnie wygladajaca bojke? - nie! kazdy sie boi! i zastanowmy sie czy nie slusznie!! bo nasze sluzby i tak nic nie zdzialaja na czas a TY przy okazji oberwiesz.
a ze Pani M.Ś na zabawie byla? - czy to cos zlego??? mloda kobieta, samotna matka - czy to ma oznaczac ze do konca zycia ma byc skazana na samotnosc!!!!
uwazam ze to nieslusznie oceniac ja tak jak innych przestwpcow czy zbrodniarzy..

Do dociekliwego

Panie dociekliwy, duzo w Pana wypowiedzi emocji a zwlaszcza niecheci dla kobiet. Byc moze nie wie Pan o tym, ze Miroslawa Ś byla i jest zona jednego z oskarzonych. I to jej nieszczescie. Znana jest w swoim srodowisku jako bardzo dobry czlowiek troskliwa matka i dobry nauczyciel. Jej dramatem bylo to ze zakochala sie w nieodpowiednim czlowieku. Ale coz, kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem, a zwlaszcza w kobiete. Nie chce jej usprawiedliwiac, ale zwracam uwage ze byla tylko swiadkiem zbrodni i pewnie ciezko zaplacila za to w nastepnych latach.

Do Abla

Piszesz kolego,że pani Mirka miała wtedy 4 dzieci i bała się wyjawić prawdę o tej zbrodni. Gówno prwda. Wypisujesz dyrdymały.
Znajdź poczciwą kobietę mającą 4 małych dzieci nad ranem w dyskotece w towarzystwie 3 zbirów, która następnie pomaga wrzucić ciało do rzeki.
Nasz słynny polski antyterrorysta Dziewulski wypowiadał się kiedyś na temat kobiet terrorystem. Mówił ,że z mężczyznami się negocjuje lub czyni próbę obezwładnienia. Natomiast do kobiet strzela się nie tak żeby zranić tylko żeby zabić. Robi się tak dlatego,że są bardziej bezwzględne i jak już obiorą cel to nie odpuszczą. Przypomnij sobie kolego moskiewskie ekscesy w teatrze na Dubrowce. Same kobiety terrorstki........
Ta Mirka której tak bronisz jest tak samo winna jak i pozostali. Miejmy nadzieję , że podczas procesu zostanie to udowodnione. Życzę jej i jej kompanom dożywocia i przepadku mienia na rzecz skarbu państwa.

Kim są bracia Śliwa?

Mieszkam od kilku lat w Starogardzie ale nic nie wiem o tych typkach, a podobno są to biznesmeni, osoby powszechnie znane i wpływowe. Napiszcie czym się zajmują , jaką firmę prowadzą w Starogardzie?
P.S.
Niech siedzą jak najdłużej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawe jak by tobie nastoletniego syna zatłukli takie gnoje jak oni co wtedy bys pisala

znałem ofiare

znałem ofiarę chodziłem z nim do mechanika w starogardzie szkoda chłopaka a te gnojki sliwy i kamrus powinni dostac dozywocie za zmarnowanie zielonego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobrze Gnojom

Dobrze Gnojowi takich to od razu powinni wsadzic do wiezienia i do takiego jak Wieziania Stanowe w Ameryce i w dodatku te ktore maja najwiekszy rygor i najgorsze warunki zyciowe dla Wiezniow

gnoje

Śmiecie a ja się własnie ciesze że dopiero teraz ich dopadli bo już sie napewno cieszyli ze maja spokoj a t6u po tylu latach!!!!!!!!ha ha Ale vze sie przyznali to szok chyba ich sumienie ruszyło nie oni nie maja sumienia. Ja bym tez kare smierci zafundowala!!!!!!!!

NAWET

NAWET DOŻYWOTNIEGO pozbawienia wolności.... morderstwo, jakaś broń.....

nie wierzę w to co widzę..

NAWET!

Prawda

bez powodu go nie zlecił tego zabójstwa o ile to zrobił

albo umra na hiv-a bo bracia Ś. lubili ruch.. co im w rece wpadlo.