Wynajem mieszkania

Hej, będę chciał wynająć kawalerke dla siebie w Pruszczu, ale słyszałem różne historie o tej miejscowości (że niby niekiedy tam patologia jak na oruni dolnej 5 lat temu, że małolaty z nożami biegają xD itd itp), jest może ktoś kto wynajmuje tam mieszkanie albo mieszka? Podnajmuje z zamiarem dojeżdżania do Gdańska do pracy i po prostu chciałbym wiedzieć czy fajnie tam sie mieszka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam w Pruszczu od 2012, przeniosłem się z Gdańska. Miałem dużo wątpliwości przed przeprowadzką i kupnem mieszkania, ale ostatecznie bardzo chwalę sobie tę zmianę. Jeśli chodzi o patologię to nie odczułem tego zjawiska jakoś bardziej niż w Gdańsku. Jeśli miałbym coś doradzić to szukaj lokalizacji blisko PKP lub przystanku na rogu Chopina/Grunwaldzka. Chodzę na ten przystanek "w ciemno" bez sprawdzania godziny odjazdu. Zawsze coś jedzie do Gdańska, jak nie ZTM to "50" albo jakieś inne różne busiki. Jeśli zamierzasz dojeżdżać samochodem do Gdańska przez obwodnicę to celowałbym w część Pruszcza na zachód od Grunwaldzkiej. Generalnie miasteczko jest ok i jeśli znajdziesz coś w dobrej cenie to powinieneś być zadowolony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Sikorskiego 36 (77 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka...