Wypadek na terminalu DCT Gdańsk

Opinie do artykułu: Wypadek na terminalu DCT Gdańsk.

W niedzielę po południu na placu terminalu DCT w gdańskim Porcie Północnym doszło do wypadku. Suwnica placowa przejechała mężczyznę, który helikopterem został przetransportowany do szpitala.Na terminalu DCT Gdańsk ok. godz. 16 w niedzielę, doszło do groźnego wypadku. Suwnica placowa przejechała jednego z mechaników pracujących w porcie. Z relacji świadków wynika, że prace zostały wstrzymane na parę godzin. Pracownik został przetransportowany helikopterem do szpitala. - Możemy jedynie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

miałem tam pracować jako elektryk

włos mi się jeży na głowie. ale na rozmowie jak gość wyciągnał mi kwity tych suwnic (poniemieckie wyremontowane), to jak zobaczyłem co to za sprzęt (pracowałem z tym wcześniej), to autentycznie podziękowałem. 6 lat temu już mieli zapędy na pozycjonowanie. BHP na skróty w polsce jest zawsze. nie dotyczy to rafinerii i paru firm z zagranicznym zarządem. wiem, bo jestem mocno w branży. wszystko można robić bezpiecznie. ale zajmuje to czas. a czas kosztuje. nie nas. pracodawce!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19

Lipek wracaj do zdrowia!!

Maciek wierzymy w Ciebie z calych sil ze bedziesz walczyl!! Wracaj predko do zdrowia- do rodziny i przyjaciol!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Maciek

Maciek, jest chyba najporządniejszym chłopakiem z dzielnicy, jako nieliczny ze swoich kolegów zaszedł tak daleko w zyciu zawodowym. Tak sie cieszył gdy zaczal tam parce . . . Był osobą odpowiedzilaną i odpowiednio wykwalifikowaną, więc to co się stało musiało być nieszczęśliwym wypadkiem. Wiem, że da on radę jest naprawdę silny i ma po co żyć. On musi z tego wyjsc !!! MUSI
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

chłopie co Ty za głupoty mówisz teraz nawet bez C C+E nie chcą przyjmować....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Maciek wszyscy pracownicy DCT są z Tobą!!!

Wszyscy pracownicy firmy wlacznie z kierownictwem sa zalamani tym co sie wydarzylo. Wszyscy mowia tylko o tym i az trudno wyrazic slowami jak bardzo kazdy zaluje ze nie byl w tym miejscu, w tej chwili i nie mogl zapobiec tej strasznej tragedii.
To straszne ale ta sytuacja otworzyla nam bardziej oczy na to ze musimy bardziej interesowac sie drugim czlowiekiem, zeby nie musiec pozniej plakać w takich okolicznosciach. Wydarzylo sie chyba najstraszniejsze co moglo sie stac. Nie ma sensu szukac na sile winnych bo nikomu to teraz nie pomoze.
Nie jestem jakims sluchaczem radia m. ale modle sie do Boga aby pomógł Maćkowi w tym cierpieniu fizycznym i psychicznym... I jego rodzinie rowniez.
Maciek, wszysyc laczymy sily i modlimy sie za Ciebie!!!
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czytaj uwaznie, potknal sie i przewrocil jest napisane. Te suwnice nie powienny jezdzc tak blisko jak jest w stanie czlowiek na swoja cala przynajmniej dlugosc od niej byc
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

lekko bredzisz koles

Zgadzam sie w kwestii wiatru, ktory musialby chyba powyrywac stsy zeby wstrzymano prace. Podbnie z przerwami w nocy, ludzie ledwo jezdza na imv, przysypiaja ale planerzy pracy dalej robia "swoja robote" i to jest przerazajace - zmierza niestety w zla strone.
Ale co do wyników, minimalnej ilości ruchów kurde ludzie, to sa normy wymagane na kazdym terminalu. Jestesmy firma uslugowa i minimalna produktywność jest konieczna dla zachowania klienta = pracy 500 ludzi. Nie przesadzajmy... To nie jest SPA tylko praca. Każda praca mierzona jest jakims wyznacznikiem -u nas to ilosc ruchów. I nie sa to jakies wydumane ilosci czy rekordy swiatowe a sredni poziom swiatowych terminali...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

kretyn

..!!! W d*pie z odszkodowaniem i premia, najważniejsze by Maciek wyszedł z tego i był z bliskimi !!! Myślę, że za żadne pieniądze świata nikt nie chciałby teraz być na jego miejscu. On z tego wyjdzie, a Ci co piszą takie brednie o kasie zostaną ukarani przez los !!! Maciek WALCZ !!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Maciek, Lpiek

Maciek, przyjacielu Dasz radę!!! Jesteś dobry chłopak, opatrzność ma Cię w opiece !!! Pamiętaj, Twoje miejsce jest tu, przy rodzinie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widziałeś kiedyś jak suwnica kładzie tira do góry nogami ?

Jak tam dłużej pracujesz to widziałeś.

Albo poobijane ciągniki. Co rusz odszkodowania za uszkodzone pojazdy klientów.

Kierowcy na placu jeżdźą szybko jak pie*dolnięci a zarząd zaciera na to rączki bo im szefowie z Antypodów premie wypłacą za wydajność.

Oczywiście wypadki przez to co rusz ale nie da się bólu/urazu/inwalidztwa zaksięgować więc nie nasz problem.

Komercha i tyle. Najlepiej zamknąć ten port, będzie to dobre dla polskiej gospodarki bo mniej przywiezie się tego szajsu z Chin. Póki chińszczyzna płynie do Polski nie ma szans by tu na miejscu produkować, przez to tworzyć miejsca pracy i bogactwo narodu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Stracił nogę i rękę

Odszkodowanie odszkodowaniem, ale kolo stracił nogę i rękę....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Najprawdopodobniej nie wszedł, tylko podczas obserwowania przejazdu suwnicy się potknął, czy coś podobnego. Na takie zdarzenia nikt nie ma wpływu, więc nie ma co gdybać i wysnuwać głupich teorii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

uwierz w siebie.

życzymy powrotu do zdrowia.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kto mechanikowi pozwolił/kazał naprawiać/poruszać się w okolicy metra od suwnicy ?

Może się okazać że on przeglądał silnik suwnicy podczas gdy ona pracowała. Nie zdziwił bym się. Tam tylko kasa i czas się liczy, dobrze to wiem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Lepiej niech nie przychodzi

Bo jeszcze te poobijane od kraks ciągniki zobaczy. A może i nie zobaczy, w warsztacie wszystko wyklepują i zamalowują.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pracowałem tam i powiem Ci, że są na bakier z BHP

bo przyzwalaja i oczekują zasuwania na placu aby tylko jak najszybciej rozładować kontenerowce. To powoduje masę wypadków o kórych się nawet nie mówi. Jak stłuczki pojazdów portu miedzy sobą, z ciężarówkami klientów. Najeżdżanie pojazdów na pracowników podczas przeładnuków, zwichnięcia, złamania kończyn.

Niektórzy nawet uprawnień nie mają do jeżdżenia sprzętem, ba nawet czasem kategorii prawa jazdy im brakuje. Wszystko robione aby Polska nie zgineła.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jest napisane "Jeden z mechaników źle nastąpił na krawężnik, co spowodowało upadek na trasę, po której przemieszcza się suwnica." - 3klasa podstawówki, czytanie ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pare dni temu z Nim gadalem, a teraz chlop walczy o zycie....

Lipek trzymaj sie chlopie, dasz rade !
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

widocznie jeszcze za mało piszą

skoro doszło do wypadku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1