Wypadek na terminalu DCT Gdańsk

Opinie do artykułu: Wypadek na terminalu DCT Gdańsk.

W niedzielę po południu na placu terminalu DCT w gdańskim Porcie Północnym doszło do wypadku. Suwnica placowa przejechała mężczyznę, który helikopterem został przetransportowany do szpitala.Na terminalu DCT Gdańsk ok. godz. 16 w niedzielę, doszło do groźnego wypadku. Suwnica placowa przejechała jednego z mechaników pracujących w porcie. Z relacji świadków wynika, że prace zostały wstrzymane na parę godzin. Pracownik został przetransportowany helikopterem do szpitala. - Możemy jedynie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze premie mu zabiora
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

to czy wyjdzie z tego czy nie to jedno

a jak do tego doszło to drugie.
często bywa tak, że pracownicy sami lekceważą podstawowe zasady bezpieczeństwa: a to nie noszą kasków, a to na wysokości bez zabezpieczeń, a to mu w rękawicach nie wygodnie itp.
dlatego ciekawi mnie jak dostał się pod koła suwnicy. suwnica nie jedzie 100km/h i nie startuje jak rakieta.
jeżeli jednak wszedł na tor i na przykład się potknął, albo wciągnęło go pod koła to czyja to wina?
poza tym czy ktoś czuwał przy Emergency Stop?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

szok

Maciuś trzymaj się i szybko wracaj do zdrowia...Dasz radę ..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale teraz ameryke odkryłeś buahahaha to chyba normalne, że inspekcja przyjedzie, a z tego co słyszałam, to DCT ma akurat na wysokim poziomie te sprawy i pracodawca dużo wkładający w ten temat. Zal chłopaka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie wierzę

Nie wierzę, poprostu nie chce się wierzyć że to chodzi o naszego Maćka. Kilka dni temu go widziałam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

duzo

jak na wielkosc placu i ilosc sprzetu to gorna granica mozliwosci - ale dochodzi praca w nocy, jezdzenie w kolko i brak zmiennikow - trudno aby nie dochodzilo do wypadkow. dzial bezpieczenstwa tworzy procedury ktore sa wynikiem nieudolnego kierowania - procedury te nie ulatwiaja pracy i w wiekszosci nie poprawiaja bezpieczenstwa jednak tworza sobie sztuczna prace a firma im placi bo maja podkladke w razie takich wypadkow - "zlamales noge bo nie miale kamizelki odblaskowej". tutaj tez zostanie odpowiedzialnosc zgoniona na brygadziate dzialu technicznego lub na samego pokrzywdzonego. moze odkryja ze nie zawiazal butow roboczych? tak to jest kiedy nie ma w pracy atmosfery a brygadzista i kierownicy zmiany ( ci o ktorych mowa to wiedza ) nie walcza o ludzi tylko ich nagminnie podpierdzielaja slodkimi mailami do dyrekcji aby otrzymac awans z mlodszego kierownika na kierownika... i zeby nie bylo, ze tylko marudzimy jak polacy - wielkie slowa uznania dla pana Wladyslawa, on jedyny zasluguje na miano kierownika.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wiesz co, powinienes powstrzymac swoja ciekawosc akurat w takim momencie?! Czlowiek walczy o zycie a Ty takie rzeczy wypisujesz! Zastanow się, to nie miejsce i czas!!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

...

to juz bez róznicy jak do tego doszło. Teraz najwazniejsze by chłopak z tego wyszedł
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Coś tu nie gra

to jak oni to robili, że facet wszedł pod koła suwnicy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maciek się nie podda!!! Da RADĘ !!! Musi
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Modlę się za państwa i za brata , mam nadzieję , że mama znosi to lepiej niż wczoraj
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lipek !!!!!!!! Dasz radę

Ja też Mariusz siedzę i ryczę. Trzymajmy kciuki i módlmy się o to by powrócił w jak najlepszym stanie. Maciek da radę, jest silny. Serce pęka, taki fajny chłopak, zawsze pomocny!!! Maciek trzymaj się
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Maciej

Bardzo Państwu współczujemy, wierzymy że Maciej to przetrwa
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lipek !!!!!!!! Dasz radę

Maciek!!! Musisz być silny. Modlę się do Boga o to byś z tego wyszedł. Bądź dzielny przyjecielu kochany .!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Norma 30!!

Taka jest prawda!! A jak ktoś robi mniej, to co chwilę na radiu są odpały czemu tak wolno?? A w końcu taką osobę ściągają ze sprzętu!! I jeszcze musi się tłumaczyć czemu nie wyrobił normy!! Jak wieje wiatr powyżej 20m/s też nic z tego nie robią!! Każdy kto tam pracuje, wie jak jest!! A cały czas pier... o bezpieczeństwie!! Gó... prawda!! Jedno nie współgra z drugim!! Albo wyniki albo bezpieczeństwo!! Człowiek żeby dostać tą ich śmieszną premię prawie się zabija a oni i tak każdego traktują jak psa!! Tyle w temacie!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Macius dasz rade

Trzymam kciuki wierze ze dasz rade!!!Musi byc dobrze!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

zdrada szczegółów w obliczu utraty zdrowia człowieka

Niepojętne stanowisko pracownicy, a może koleżanki. Cel przeżycia w tym układzie uświęca środki. Ale koleżanka przecież nie jest Cezarem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Maciek!!! Trzymaj się byku

Maciek to mój stary przyjaciel. Wychowalismy się razem-jest mi jak brat
Kiedyś sam uratował mi życie
Szybko wracaj do zdrowia ziom-dasz radę
Sercami się kraja że to jemu się stało :'-(
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wczoraj przebywałam na pogotowiu gdy ten chłopak został przetransportowany do Akademii Medycznej , chciałam rodzinie powiedzieć iż modlę się za niego i za rodzinę a w szczególności za mamę , której o mało serce nie pękło z rozpaczy . Przykro mi z powodu amputacji kończyn jego i mam nadzieję , że nauczy się żyć z taką stratą . chciałabym również wierzyć iż amputacja była konieczna , gdyż kompetencje niektórych z lekarzy mających wczoraj dyżur nie była zbyt zachwycająca .
Jestem z Państwem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

zyczę rodzinie i bliskim duzo wytrwałości, on wie, że jesteście przy nim

a poszkodowanemu szybkiego powrotu do zdrowia, jakie by ono nie było!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2