Wypadek przy pracy ale piękne wyjście
Kupiłem w cukierni zlokalizowanej w Gdańsku-Wrzeszczu, w Galerii Bałtyckiej różne ciasta na Święta Wielkiej Nocy. Niestety podczas spożywania jednego z ciast okazało się, że była w nim pestka. Jak by tego było mało, na pestce tej moja żona złamała sobie zęba. Bardzo zdenerwowany, po świętach złożyłem reklamację w firmie Deker, żądając odszkodowania za wizytę w gabinecie stomatologicznym oraz zadośćuczynienia za ból fizyczny mojej żony. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu właściciel firmy pan T.Deker, odpisał mi, przepraszając za zaistniałą sytuację, a w ramach zadośćuczynienia zaproponował ciasta do naszego wyboru za kwotę, za którą kupiliśmy wyroby na święta, a w ramach odszkodowania, przedstawił polisę OC wykupioną w Hestii. Takie podejście uważam za wysoce profesjonalne. Oczywistym jest, że podobne wypadki mogą się zdarzyć, ale ich finał uzależniony jest od tego, czy mamy do czynienia z profesjonalnym podejściem, czy z amatorszczyzną. W moim wypadku pan T.Deker okazał się prawdziwym profesjonalistą. Polecam firmę pana Dekera, zarówno jako doskonałego cukiernika, jak i w pełni profesjonalnego przedsiębiorcy.