Wyścigi szosowe w Ostrzycach

w sobote i w niedziele w Ostrzycach będą sie odbywały wyścigi szosowe dla mastersów warto się wybrać i pokibicować.
Podaje trójmiasto że jest kategoria "0" także koledzy pewnie sie pościgamy tym razem na szosie co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wyścigi szosowe w Ostrzycach

Są gdzieś jakieś szczegóły o tym?

na trójmiescie masz oba regulaminy i można poczytać

podaj link, bo ślepy jestem :D

aaa już widze. Czyli co, każdy bez licencji może startować? Niezależnie od kategorii?

Faktycznie jest tam jakieś info, ale brak odnośników czy chociażby opisu/mapy tych 8,2km... zastanawiam się czy jechać tam na ostrym... wszystko zależy od profilu trasy.

jest opis trasy: Ostrzyce - Goręczyno - Koszowatka - Ostrzyce. Asfalt tam tylko jeden jest, więc trasa raczej oczywista. Na Koszowatkę jest ładnych parędziesiąt m w górę, od Goręczyna jakby bardziej płasko, ale w drugą stronę na tym wąziutkim asfalciku przez moment jest dobre kilkanaście procent - chyba bez dohamowywania się nie obejdzie...

pozdr

http://www.naszosie.pl/2009/07/regulamin-i-wyscigu-kolarskiego-o-puchar-prezesa-pomorskiego-okregowego-zwiazku-kolarskiego-gdansk-26-07-2009/

Wiem napewno że pierwszy wyscig jest w sobotę 25 lipca start o 11.oo w Ostrzycach, a na drugi dzień jest również wyscig i start również o 11.00.
Pierwszy w sobotę to Puchar U Stolema a w niedzielę Puchar Prezesa POZKolarskiego w Gdańsku. Kurcze jest dużo informacji ale czego Ty jeszcze nie widzisz? Trasa, wszyscy wiemy jaka jest trasa na naszej szwajcari kaszubskiej, jest poprostu piękna . Siadaj na rower i przyjeżdzaj ponoć nawet jeść dostaniesz. Dozobaczenia.

wszystko fajnie, ale niech mi ktoś wyjaśni czy każdy bez licencji, niezależnie od wieku, może startować? z regulaminu tak wynika, ale nie chcę jechać tyle km, żeby tylko pooglądać jak inni się ścigają ;)

wyobraż sobie że wiem napewno, że wszyscy bez licencji strartują tylko należy opłacić startowe. Tym razem warunek startu jest opłata startowego. Może być ciekawy wyścig, jest dużo zainteresowanych. Dozobaczenia w Ostrzycach w biurze wyścigu od godziny 9.00 a start godzina 11.00 w sobotę 25-go lipca 2009 i 26-go lipca 2009 o godzinie 11.00

aha dowiedziałam sie że od 18 lat do 100 lat mozna startować tylko opłacić startowe, wiadomo podział na grupy wiekowe ale to juz na miejscu. Dozobaczenia

dzieki za info ;]

a można startować na innym rowerze niż szosowy??

pewnie można, tylko pytanie po co? :)

jak masz rower czasowy to startuj,:)-. kurcze o co Ty pytasz, czy Ty niewiesz jak sie jedzie na wyścigu szosowym, ludzie dobra niech tak będzie, chcesz to startuj ale jak niechcesz to na siłę się niestaraj, startujących napewno pędzie sporo, dozobaczenia

Do Scarface- oczywiście po zwycięstwo :)))
Do kolarki- na większości wyścigów ze startu wspólnego dozwolona jest tylko kierownica typu "baranek", a kierownica czasowa jest zabroniona!

oj cos mi sie wydaje że chcesz ale sie boisz, przestańcie filozofowac, przyjedzcie , zobaczycie jak będzie fajnie frekfencja sie liczy, nieraz byłam na takim wyścigu dla mastersów było naprawde super, dozobaczenia

Pojechałem i wystartowałem;)
Było super, jutro następny wyścig, taki sam jak dzisiaj:)
Warto pojechać- peleton był spory ( na pierwszych okr. ;))

Chyba nie do końca zabronina... a na pewno nie w Ostrzycach. Obecny tu na forum jakubruc startował na rowerku z takową kierownicą :)
Ktoś zapowiada się na jutrzejszy wyścig?