Re: Wysoka prolaktyna-o czym swiadczy?
~zaniepokojona
(16 lat temu)
Agatha, dr Babinska zalecila mi branie Centrum gdyz zawiera jod i wspomaga prace mojej tarczycy. Kolejna endokrynolog,ta ktora wspomniala o Hashimoto i autoagresji komorek, potwierdzila dobry wybór dr Babinskiej. Biore wiec Centrum nadal.
Byc moze masz racje,ze 4 miesiace to niedlugo, ale martwie sie strasznie o spadajaca wciaz insuline. Na dniach podejde do lekarza ogolnego po skierowanie na obciazenie glukoza,bo obawiam sie o cukrzyce,a za 4 miesiace moze byc juz zbyt pozno.
Co do objawow Hashimoto, z tego co ja sie orientuje, Hashijest chorobą ukladu autoimmunologicznego, a nie na odwrot:)
Dr Babinska wypuscila mnie z tak mala tarczyca gdyz dzialala jak nalezy. Zalecila kontrole co kilka miesiecy i powtorke badan. Nie mialam jednak czasu udac sie zabianke,wiec poszlam do dr Butalewicz w Gdyni i ona zlecila reszte badan i na podstawie wywiadu, objawow i wynikow powiedziala o prawdopodobienstwie tego o czym wyzej napisalam.
Czytalam na temat Hashimoto,cukrzycy, IBS etc i niemalze wszystkie objawiaja sie na organizmie podobnie,stad moj problem od okolo 2,3 lat,bo niestety to,ze ktos jest lekarzem nie jest jeszcze wyznacznikiem ze jest dobry,a nie chce zafundowac sobie rozstrojonego ukladu hormonalnego przez jakiegos "konowała".
O dr Sworczaku nie slyszalam i nie przeczytalam nawet jednego zlego slowa. Za to czytalam sporo historii wyprowadzenia z choroby.
Do Mizan Gross bede probowala sie wcisnac na litosc:) Moj znajomy chodzi do niej od 5 lat wiec moze uda mu sie porposic lekarke o przyjecie mnie i spojrzenie na wyniki.
0
0