XIV liceum Gdańsk opinie lub XV liceum...

Hej
Wiem, że jest sporo opinii na trójmieście nt. gdańskich liceów, jednak o XIV liceum nie ma nic :/ Czy ktoś ma dziecko w tej szkole? Szukam dobrego liceum dla córki, z przyjaznymi nauczycielami, ciekawym programem i dobrym poziomem jednak chcę uniknąć wyścigów szczurów i napiętej atmosfery.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: XIV liceum Gdańsk opinie lub XV liceum...

Jeżeli chcesz dobrą szkołę to topolowa lub 2 LO na maissnera

II LO nie jest na Maissnera, na tej ulicy jest XIV.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pewno nie XV... Poziom z przedmiotów humanistycznych jest super wysoki, ale idzie za tym dużo stresu i wymogów od nauczycieli. Inni nauczyciele są pozbawieni empatii i jakiegokolwiek szacunku do ucznia. Porządnych nauczycieli można na palcach policzyć...
Jeśli chodzi o XIV, to myślę że warto. Może poziom nie jest zbyt wysoki, ale atmosfera przyjazna i miła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kurcze wolałabym uniknąć właśnie liceów typu 2 czy 3, bo pamiętam od lat, że tam trzeba było zakuwać 3 razy więcej niż gdzie indziej...pewnie to czego szukam znajdę tylko w prywatnym liceum, a takich szkół też nie biorę pod uwagę ;) niestety mimo dużego miasta liceów jest niewiele i są albo słabe albo bardzo wymagające...nie ma niczego w sam raz...no chyba że ktoś jeszcze mi podpowie...myslalam, że właśnie XV LO będzie ok...ciekawe profile, ale wrednych nauczycieli córce nie życzę...może ktoś ma inne pomocne opinie?

W XV trzeba mieć farta, żeby trafić na super nauczycieli. Ja mam obecnie cudowną polonistkę i historyka, ale w I klasie był inny nauczyciel historii i myślałam, że zwariuję (okropny stres). Z opinii znajomych słyszałam, że XIV jest w porządku, taka szkoła otwarta dla wszystkich (ale podobno trzeba się dużo uczyć w domu).
Myślę, że choć trochę nakierowałam, pozdrawiam.

Inne tematy z forum

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

Naturalne sposoby leczenia (6 odpowiedzi)

Czy znacie może jakieś dobre naturalne sposoby leczenia oraz dbania o zdrowie? Co się u Was...

Dobry Ginekolog w Gdyni (162 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego ginekologa w Gdyni, najelpiej kobiety, wizyta prywatna. Byłam u ginekologa...