Z Osowej do Wrzeszcza - jak?

Temat dostępny też na forum: Osowa
Witam. Albo do Oliwy? Jest jakaś boczna - leśna droga, co by ominąć zmotoryzowaną spacerową?
Grzegorz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Z Osowej do Wrzeszcza - jak?

Spoko, ja jechałem tak:
Do Geanta, potem prosto wzdluż obwodnicy kawałek w strone gdańska, do owczarni (taka nieutwardzona droga). W owczarni za sklepikiem z piwem w lewo do lasu i caly czas prosto, przez Źródliska w Dolinie Ewy i wyjezdzasz gdzies w Dolinie Radości, a stamtad to wiesz...

Pzdr.
T.

Dzięki:)
A jeszcze zapytam - ta nieutwardzona droga - gdzie się zaczyna? Za Geantem, po tejsamej stronie?

Grzegorz

Tak, wyjezdzasz z parkingu z Geanta - z tyłu budynku (od strony Gda a nie Gdy) - tam prowadzi ta droga, prosto najpierw po chwili miedzy drzewami wjezdza miedzy jakies działki i do Owczarni. A tam za budą z piwem w lewo i do lasu.

Pzdr.
T.

bodek napisał(a):

> Tak, wyjezdzasz z parkingu z Geanta - z tyłu budynku (od strony
> Gda a nie Gdy) - tam prowadzi ta droga, prosto najpierw po
> chwili miedzy drzewami wjezdza miedzy jakies działki i do
> Owczarni. A tam za budą z piwem w lewo i do lasu.

PRZED BUDĄ Z PIWEM w lewo w kierunku lasu ;)

ech, a jesli jestes na 'drugiej' stronie obwodnicy (tej, na ktorej jest Osowa:) to do Owczarni dotrzesz najprosciej przez ulice 'Nowy Swiat' ... Potem - jak juz inni pisali ...

Tez lubie te okolice ...
Pozdrawiam!!
Krzysiek

Od niedawna mieszkam na Osowej i dopiero zaczynam poznawac jej uroki. Oprocz rowerkowych wycieczek mam w planach czestsze wizyty na parkingu przy Geancie - Roleczki - moze kiedys na siebie trafimy ;)

zoya78 napisał(a):

> Od niedawna mieszkam na Osowej i dopiero zaczynam poznawac jej
> uroki.

Ja mieszkam w Glownym, a Osowa 'odkrylem' rowniez bardzo niedawno ... I tez mi sie bardzo podoba ... Choc o jej istnieniu wiedzialem od sporego czasu ...

> Oprocz rowerkowych wycieczek

ech ...
mysle, ze teraz bede eksplorowal (na razie pieszo) ten szlak z Osowej do Tuchomka ... Zachecil mnie ostatni opis na Rowerowym Trojmiescie ...

> mam w planach czestsze
> wizyty na parkingu przy Geancie - Roleczki -
> moze kiedys na
> siebie trafimy ;)

Mozliwe :) Fajnie by bylo. Pozdrawiam!!
Krzysiek

Inne tematy z forum

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (22 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...