ZAGOSPODAROWANIE CZASU W SYLWESTRA między 23:20 a 6:00 w GDAŃSKU

Witam wszystkich,

Wpadłem z kobieta na pomysł, że wybierzemy się do trójmiasta na sylwestra. Tak po prostu. Bilety na polskiego busa kupione, o 23:20 docieramy na dworzec PKS na 3 maja i powrót z tego samego miejsca mamy o 6:00.

Chcielibyśmy jak najlepiej wykorzystać ten czas. Wiem, że 10 min piechotą od dworca na targu węglowym jest impreza miejska - jednak wykonawcy nas nie przekonują, poza tym impreza trwa jedynie do 1:30.

Marzy nam się przywitanie Nowego Roku na plaży, najlepiej na ładnym molo. Co byście zaproponowali? Pamiętajmy, że od przyjazdu mamy 40 min, żeby dotrzeć na miejsce :) Czy Molo Gdańsk Brzeźno jest najbliżej? Jeśli tak to jak tam najlepiej dotrzeć z dworca? Pewnie taryfy będą zajęte..

W Gdyni jest sylwester z polsatem, tam już lepiej z wykonawcami, jednak też bez szału i jest to daleko od dworca PKS w Gdańsku, ponadto impreza trwa jedynie do 2.

Czy ktoś orientuje się może czy w pobliżu Molo Gdańsk Brzeźno jest jakiś fajny klub, pub, gdzie można by w cieple potańczyć po przywitaniu Nowego Roku na plaży? A może macie jakies inne pomysły znając nasz "harmonogram" i oczekiwania? :)

Z góry wszystkim bardzo dziękuję za każdą radę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: ZAGOSPODAROWANIE CZASU W SYLWESTRA między 23:20 a 6:00 w GDAŃSKU

ciekawy pomysl czekam na rozwiniecie watku i moze z facetem pojdziemy w Wasze slady!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

spedzajcie sloiki w swoich wioskach sylwestra
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Dzięki za radę, ale nie jesteśmy z Warszawy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, niestety nie znam Gdańska na tyle i nie doradzę, czy w tych godzinach znajdziecie dojazd na molo w Gdańsku Brzeźnie. Natomiast, jeśli chodzi o Gdynię, myślę, że po imprezie sylwestrowej na powietrzu, na pewno w Gdyni znajdziecie kącik na "kolację", a potem polecam kameralne molo w Orłowie (dojedziecie SKM lub to jest jakieś 10min od centrum Gdyni - taxówką). Jeśli chodzi o typowe miejsca do tańczenia, to jednak większy wybór w Sopocie i tam też jest piękne molo i plaża :) Jednak w Sopocie na pewno będzie bardziej tłoczno. Kwestia też ile chcecie wydać :) Pozdrawiam serdecznie z Trójmiasta.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,

Pięknie dziękuję za sensowną odpowiedź - mam wrażenie, że to rzadkość patrząc na poziom niektórych wypowiedzi.

Dziękuję również za wskazówki, które mi Pani / Pan dał(a).

Wydaje mi się, że dobrym pomysłem jest rozpoczęcie od Gdyni i imprezy na powietrzu z Polsatem (jak wygląda dojazd SKM z dworca PKS w Gdańsku do Gdyni w miejsce, gdzie odbywa się impreza?). I stopniowe wracanie się od tej 2:00 w stronę Gdańska, zahaczając o Sopot i jakieś tańce, oczywiście molo obowiązkowo. Czy jednak SKM dojeżdża do "Centrum" Sopotu, żeby było blisko do Monte Cassino?

Zastanawiam się tylko jak sprawić, żeby przywitać Nowy Rok na plaży bo bardzo nam na tym zależy - dojazd do Gdyni prawdopodobnie potrwa dłużej niż te 30 min a nie chcielibyśmy przywitać 00:00 w SKM :)

Z góry dziękuję za dalsze porady / pomysły, bardzo liczę na Waszą kreatywność i pozdrawiam całe Trójmiasto.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć Globtroter,

przydatne strony dot. komunikacji:
http://trojmiasto.jakdojade.pl/
http://www.skm.pkp.pl/

Jednak przybywacie trochę późno, żeby dojechać na plażę przed godz. 00:00, więc zostaje taxi - np. do Brzeźna czy Jelitkowa.

Jeśli chodzi o Sopot, to z SKM do Monte Cassino jest na piechotę 5 min., ale żeby przejść cały Monciak (tak w skrócie nazywa się ta ulica) i dotrzeć na molo to zajmie ok. 15 min.

Udanego pobytu!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najbliższa plaża to ta na Stogach moze mola tam nie ma ale jest najładniejsza ze wszystkich Gdańskich plaż :) nie wiem tylko co moze Was tam spotkać a i komunikacja w takie dńi różnie poczyna sobie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć
Pomysł zacny na spędzenie Sylwestra w naszym pięknym 3city, ale na prawdę o kiepskiej godzinie przyjedziecie do 3city. Żadnym środkiem komunikacji miejskiej nie dojedziecie na plażę. Tramwaje to zjazdówki do zajezdni, autobusami z Dworca na plażę o tej porze też nie dojedziecie. Nocne autobusy startują o 24 spod Dworca. Zostaje wam tylko taxi - może spróbujcie "zamówić" sobie jakąś taxę na 23:20. SKM do Gdyni jedzie się z Gdańska Gł. ok. 30 minut (do Sopotu 20 min), a odjeżdża o 23:35 więc Nowy Rok złapie was gdzieś między Gdańskiem a Gdynią ;-)
W Brzeźnie nie ma klubów - tylko kilka knajp na krzyż.

Witam ponownie,

Bardzo wszystkim dziękuję za wszystkie przydatne wskazówki i rady - widać, że odpowiadają mieszkańcy Trójmiasta (tą mentalność rozpoznam wszędzie).

Oczywiście temat jest ciągle otwarty i czekamy na jeszcze więcej ciekawych pomysłów :)

Pozdrawiam serdecznie

Jeden Globtrotter z Warszawy ( a własciwie z Poznania, po drodze była też Łódź) powiadał iż globtoterzy sami sę czas i podróż organizują. ;)
takze prozpozycje imprez zoornanizowanych pewno zbyt prozaiczne: http://sylwester.trojmiasto.pl/imprezy-sylwestrowe/?phrase=&price=&city=1
pozostaje survival na plazy anywhere skad od Polskiego Busa mozna dojechac N6 do Brzeźna, tramwajem 6 do Jelitkowa albo innym nocnym lub SKM do wspomnianego Orłowa lub Gdyni ;)
przeca na domowki nie bedziemy zapraszać :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0