ZAKAZAĆ JAZDY MOTOCYKLI (B-4) na ul.WŁADYSŁAWA IV - NA CAŁEJ DŁUGOŚCI.

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta
Jeśli ktoś, to mieszka w Centrum i ma podobne odczucia - chciałbym poznać opinie innych na ten temat. Może są jakieś możliwości zwrócenia uwagi władz miasta na uciążliwości wynikające z "ustawki" ścigaczy wieczorową porą.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 29

Re: ZAKAZAĆ JAZDY MOTOCYKLI (B-4) na ul.WŁADYSŁAWA IV - NA CAŁEJ DŁUGOŚCI.

ja mam ! i chętnie podpiszę się pod każdym takim wątkiem, mieszkam na świętojańskiej gdzie JEST zakaz ruchu tych pojazdów a uzytkownicy i tak mają go w nosie.. , przeciez swietojanska to betonowy tunel echo od takiego przejazdu budzi każdego kto tu mieszka, nie mówiąc już o karetkach które potrafią o 2 w nocy jechac na sygnale -- tylko po co jezeli ulice puste!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Za głośno w śródmieściu? Proste rozwiązanie - kup mieszkanie poza centrum... Strzela mnie, jak znowu słyszę Wasze narzekania na:
- muzykę w pubach
- głośnych imprezowiczów wracających z klubów
- karetki
- motory
- koncerty, które (O ZGROZO!) kończą się po 22
- i tak dalej....

Cenisz sobie ciszę? Kup sobie domek na wsi albo na innych klukowach, bojanach, czy pępowach. Kupiłeś mieszkanie w centrum, żeby mieć blisko na plażę/do pracy/na uczelnię, Twoja strata... Śródmieścia zawsze są głośne. Więc przestań chrzanić o tym, że za głośno, bo przez takie podejście młodzi ludzie nie mają już gdzie chodzić, bo stare babcie z bloków na świętojańskiej najchętniej pozamykałyby wszystkie kluby na skwerze, bo "przez te kluby młodzież im łazi po nocy pod oknami i hałasuje".
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 10

życzę ci żeby sąsiad włączył nad twoim mieszkaniem betoniarkę na caa noc. A jak do niego pójdziesz. Powie ci: "Wyprowadź sie na wieś"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

nie w każdym kraju śródmieścia są głośne, bo kulturalni ludzie wiedzą, że ludzie w nocy śpią, aby na drugi dzien wstać do pracy, czy do szkoły!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kulturalni ludzie wiedzą, że nie żyją sami w mieście. Ty chcesz spać, mieszkając w śródmieściu? A ja chcę imprezować, bo akurat jutro nie idę do pracy. Jutro Ty będziesz miał wolne, więc sobie poimprezujesz, a ja będę spać. Mi to nie przeszkadza. Jeśli Tobie przeszkadza, to wyprowadź się do dzielnicy "sypialnej", gdzie codziennie będziesz miał ciszę i spokój.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zakaz jazdy motocyklem po Władka 4? I którędy wtedy wg Ciebie mam jechać, żeby dostać się np. do Szkoły Sportowej? Desant z powietrza przeprowadzić? Nie myślisz człowieku więc nie pisz bzdur. Wystarczy, że jest zakaz na świętojańskiej. Ludzie ogarnijcie się... A jak Wam za głośno to podgłośnijcie Tv Trwam i będzie dobrze :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

wieczorem i w nocy jeździsz do tej szkoły, tak?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie, wieczorem i w nocy czasem może zdarzyć się potrzeba dojechania na pogotowie lub gdziekolwiek indziej na Władysława IV. Ludzie nie róbcie z siebie większych idiotów niż jesteście. Pewnie, najlepiej zabronić jeździć motocyklom wszędzie i każdego motocykliste skazywać na kamieniołomy. Żenada...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Odpowiedziałam na zdanie dot. dojazdu do Szkoły Sportowej. No chyba że idiota zawsze sądzi, iż ma wokół tylko samych idiotów, więc sorry i tak, Szkoła Sportowa, to pogotowie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

zamień samochód na rower a zresztą tacy jak ty w końcu się do czegoś przydają np jako dawcy!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma żadnych ustawek. Ludzie jeżdżą po prostu a dla Ciebie to od razu "ustawka". Wyjdź czasem z domu człowieku...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

W nocy po Skwerku też jeżdżą ot tak sobie - pewnie po zakupy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A nie mogą? Zabronisz ludziom jeździć? Daj spokój kobieto marudzisz jakby Cie dopadł kryzys wieku średniego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

przyznaje mam głośny motocykl... ale staram się nie jeździć w godzinach późno wieczornych i nocnych.. nie każdy to lubi, rozumiem to ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam głośny motocykl i staram się nie przejmować biadoleniem podstarzałych i irytujących bab i dziadów. Tacy zawsze się znajdą i przyznaje, że celowo napisałem tu żeby ich "obudzić" :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

to ty obudź się, bo hałas przeszkadza nie tylko starszym ludziom ( tez będziesz kiedyś taki ), ale i małym dzieciom. obudź się i zacznij jeździć w lesie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre :) Na prawdę dobre. Wygoń wszystkich motocyklistów do lasu lub.... tak będzie łatwiej, sama zamieszkaj w lesie. Będziesz mieć ciszę i spokój, czasem dziki pochrumkają na dobranoc. Aleś się wygłupiła teraz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

pochrumkują? myślałam, że masz więcej, aniżeli naście lat... a propos zwierząt: czasami warto wziać z nich przykład
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tutaj tez P.S. Jeśli mieszkam w kamienicy, to nie robię sobie samowolek, ponieważ mam sąsiadów i tak samo Ty - mieszkasz w mieście wraz z innymi ludźmi, więc nie mozesz myśleć tylko o sobie, a jak masz ochotę pohałasować, to robisz to tak, aby nikomu nie przeszkadzać.
Asertywność - mówi Ci to coś?

Ja pierniczę... Tak trudno to zajarzyć...?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

pisałbyś inaczej, gdyby to pod Twoimi oknami jeździli, facecie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapewniam Cię, że pod moimi oknami przejeżdża jakieś 100 motocykli dziennie. Nie przeszkadza mi to zupełnie, ani żadnemu sąsiadowi. Jedni mają małe dzieci, inni są starzy, nikt nie narzeka. Tylko PolskaBaba :) Taka już mentalność, że trzeba na wszystko narzekać i zakazywać jeździć mtocyklistom. ŻENADA po raz kolejny...

PS. Dodam, że czasami wracam do domu bardzo późno i wjeżdżam w podwórko moim głośnym, strasznym i okrutnym motocyklem. Nie usłyszałem nigdy złego słowa. No ale Tobie przeszkadza...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a pomyślałeś kiedyś o tym, że każdy jest inny? nie, prawda? no właśnie, a nick nie ma nic do kultury życia w społeczeństwie, no ale jeśli uważasz, że zakazuję tutaj czegoś, to ok. Kiedy przestajesz jeździć? :))
Polska mentalność w ogóle mi nie odpowiada, a motocykle uwielbiam, jednak ja rozumiem to, że każdy jest inny.

Z resztą... Przecież ta rozmowa nie ma sensu, skoro tylko Ci, którzy hałasują w nocy uważają, iż mają rację.

Uwielbiam tez muzykę, to może zaczne słuchać jej głośno teraz, po 24ej, bo i czemu nie, prawda?

Odpowiadając na Twoje pytania:

1. nie, nie prawda
2. Skoro podpisujesz pod tematem "zakaz jazdy", tzn, że gdybyś mogła to byś zakazała (na szczęście nie możesz)
3. słuchaj kiedy chcesz i jak głośno chcesz, dla mnie no problem

1, nie widać tego
2. piszę tutaj, bo wiem, zę i tak nikt takiego zakazu nei zastosuje
3. no problem, dopóty, dopóki nie mieszkam tuż obok...

1. każdy widzi to co chce...
2. to po co w ogóle piszesz, skoro to nic nie da? żeby się wyżalić? ok...
3. 112 lub 997 - to numery pod które możesz dzwonić gdy coś Ci przeszkadza, jednak nie spodziewaj się, że Tobie pomogą...

1. oczywiście :D
2. a Ty, po co pisałeś? :>
3. to po co w ogóle tam dzwonić? :/

P.S. Nie wiem jak możesz jeździź czymś strasznym i okrutnym. Nie stac Cię na nic lepszego?

Nie. Ale to już nie Twoja sprawa.

to nie chwal się, skoro to tylko Twoja sprawa...

Widzisz, żebym się czymkolwiek chwalił? Proponuję zakończyć już tą dyskusję bo do niczego nie prowadzi... Pozdrawiam Cię głośno :)

Tak, zauważyłam to.
Jasne, że możemy zakończyć tę dyskusję. Nie zmuszałam Cię do niej :))
Pozdrawiam głośniej :D

Inne tematy z forum

Gdynia Centrum (Międzytorze) - opinie i oceny (11 odpowiedzi)

Semeko Grupa Inwestycyjna S.A. wspólnie z należącą do grupy PKP S.A. spółką Xcity Investment...

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...