ZDROWIE S C DOM PROFILAKTYCZNO WYPOCZYNKOWY RUINA!!!!

witam,ciekawi mnie dlaczego nikt jeszcze nie poruszył na portalu kwestii

ZDROWIE S C DOM PROFILAKTYCZNO WYPOCZYNKOWY w Gdyni Orłowie. Ten pięknie usytuowany ośrodek, w dobrym stanie technicznym w tym momencie mniej wiecej od roku 2004 został doprowadzony do ruiny. Kiedyś z tego co wiadomo należał on do Służby Zdrowia,potem został sprywatyzowany ( o tym fakcie również mało kto wie ),a w tym momencie zostały po nim tylko ruiny. Strona internetowa ośrodku nadal funkcjonuje i można zobaczyć jego stan na rok 2004 na załączonych na stronie zdjęciach. Zauważalny jest dobry stan ośrodka,jak również niskie ceny pobytu podane w cenniku. Czemu więc upadł i obraca się w ruinę? Czemu nie zostało to podane do informacji publicznej skoro jest to ośrodek finansowany przez wiele lat z naszych składek ZUS ? http://www.forum.eksploracja.pl/viewtopic.php?f=129&t=21891&st=0&sk=t&sd=a&start=25
w powyższym linku można zobaczyć stan aktualny ośrodka. Tragedia. Czyżby wpływ na szybką upadłość i brak zapobiegania dewastacji miało atrakcyjne położenie działki połaczone z pręznie rozwijającym się rynkiem deweloperskim? Czy może to zwykły brak umiejętności pokierowania biznesem przez osoby które go przejeły? Warto byłoby poruszyć tą ważna kwestię,wiele Gdynian nie zdaje sobie sprawy z tego co stało się z tym pięknym miejscem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: ZDROWIE S C DOM PROFILAKTYCZNO WYPOCZYNKOWY RUINA!!!!

A wiesz moze kto byl wlascicielem tego obiektu? odkrylam go stosunkowo niedawno i jestem nim zafascynowana. niestety nigdzie nie moge znalezc konkretnych informacji. Caly czas sie zastanawiam dlaczego obiekt nastawiony na turystow, usytułowany w takim miejscu przestał istniec. Z tego co dzis wyczytalam, budynek ma wlasciciela. Znalazlam rowniez info ze niestety ale zostanie wyburzony... :(

http://gdynia.naszemiasto.pl/artykul/878932,dzicy-lokatorzy-opanowali-dom-wypoczynkowy-w-orlowie,id,t.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

znalazłam w internecie ,są 2 właścicielki,szukałam kontaktu,niestety cisza pełna w całej sieci.. bardzo dziwne. najbardziej jednak dziwi mnie fakt dlaczego zdecydowano sie opuścić ten ośrodek,z cała zawartością itd,w to,że był nierentowny nie uwierzę ( super punkt,festivale,plaża,Opener itd) wiec czemu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mozesz podac linka z informacja na temat wlascicielek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jak ma sie sprawa na dzien dzisiejszy? Ktos cos wie?

pracowałam tam kiedys , znałam włascicieli z 2004 roku , ale jak to wyglada teraz nie wiem... dom był piekny zalatywał troche PRLem...ale po remoncie byłaby to prawdziwa perełka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja jeżdże do Orłowa od lat i zawsze wzdycham do tego budynku ... rewelacyjne położenie, troche remontu i byłaby perełka, ale komuś chyba nie zależy ... nie moge przpatrzeć >(

A komu ? Wszak to jasne , że prywacie z władz miasta!!!
Jedyne wyjście to łapka na szczury :P
Wszak wiadomo, że tereny w Orłowie są po cichu rozprowadzane przez włodarzy miasta pomiędzy kolesi deweloperów.

Witam

Szukam właścicieli tego ośrodka proszę o pomoc jeśli można - jestem zainteresowany zakupem tego budynku. Jestem w stanie zapłacić za uzyskanie informacji.
piotr@planownia.pl

w ostatnim czasie na terenie tego budynku trwaly jakies pomiary, robili zdjęcia. Doszły mnie słuchy ze ma coś z tym budynkiem się dziać, podobno ma być sprzedany na hotel.