Za co najczęściej mamy dość sąsiadów?

Opinie do artykułu: Za co najczęściej mamy dość sąsiadów?.

Choć polskie powiedzenie mówi, że "lepszy bliski sąsiad, niż brat daleki" to nie zawsze tak jest. Choć wielu z nas w ogóle nie zna swoich sąsiadów, to są też tacy, którzy tej znajomości mają po dziurki w nosie. Zastanówmy się wspólnie co sprawia, że możemy mieć dość towarzystwa naszych sąsiadów.Czy to w 10-kondygnacyjnym wieżowcu, czy w czteropiętrowym bloku, a nawet na osiedlu domów jednorodzinnych - wszyscy mamy sąsiadów, których lubimy mniej lub bardziej. W naszym subiektywnym rankingu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Na pewno nie zajdzie

Trafna odpowiedz , brawo . W nowym ustroju politycznym zawsze będą warstwy sopoleczne którym żyje się bardzo dobrze i takie którym na chleb nie starcza. Ponieważ nie każdy ma takie same zdolności , spadek lub zdrowie aby o siebie samego zadbać . Tak zawsze było jest i będzie W. Churchill powiedział
"Demokracja nie jest najlepszym systemem, ale lepszego nie wymyślono " porozmawiaj z ludźmi którzy żyli w ustroju komunistycznym oni Ci powiedzą , co straciliśmy a co zyskaliśmy walcząc o lepszy system polityczny.

To najlepiej sam sobie strzel w łeb zanim dostaniesz co trzeba w plecy

MOBBING W WIEŻOWCU W ELBLĄGU

Nie możemy dać sobie rady z nałogową palaczką (ul. Władysława IV 3 m 54), która CODZIENNIE (jak np. wczoraj z 22.02. na 23.02.2017 CAŁĄ NOC paliła od godziny 22.00). Moje dzieci (czyli córka i syn) nie mogliśmy całą noc spać, bo nałogowa palaczka zatruwała przez całą noc świeże powietrze. PROSIMY o natychmiastową eksmisję w/w lokatorów (kobiety i mężczyzny, który również wieczorem pali). Wtedy wszyscy będą zadowoleni i szczęśliwi!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Taki nasz narod

Najgorsze jest jak te Kociary godz.6 i 20ta wyłazi z bloku z rzarciem i rosypują je po osiedlu. Koło śmietnika pod blokiem pod balkonem.Jest to jeden smród syf robactwo.Administracje wcale na to nie reagują chociaż dzwoni się do nich. To dotyczy Gdynia Pustki Cisowskie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyzby tylko ze wsi?

mam taką paszczarę pode mną nie potrafi NIC zrobić cicho NIC!!codziennie słysze kiedy wstaje jak wychowuje córkę wrzeszcy na mężą gotuje bo wysypujace się gary słychac chyba dwa piętra niżej do tego wyjacy pies kiedy znikaja z mieszkania tupanie skaknie rzucanie czymś po panelach nie mówię o smrodzeniu fajkami na balkonie lub w łazience nie wiem skad sa ale jezdza na gdanskich blachach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak dobrze mieć sąsiada?

mam taką jedna paszczarę pode mną:zaczyna trzaskac drzwiami i oknami od kiedy wstanie drze się na dzieciaka i psa kłoci z facetem od 8.30 w niedziele zostawia wyjacego psa przy kazdej sposbnosci w domu pierze po 23.00 kiedy wyjmuje gary słychac chyba z dwóch stron a kiedy wychodzi z bloku słyszy cała klatka..jeździ samochodem na gdanskich blachach..ot wieś...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

dość sąsiadów

Sąsiad wyorał miedzę, przy rozgraniczeniu to wyszło a on twierdzi, że nic takiego nie zrobił. Do tego kłamał jak z nut w sprawie pozostałych punktów granicznych, zwierząt hodowlanych w szkodzie itd. ba, 5 wersji wydarzeń dla: policji, sąsiadów, nas jako strony w sprawie aż dwie wersje no i dla geodety... Do tego łazi po moich uprawach na moich oczach i się głupio śmieje...Jak żyć z takim po "sąsiedzku"???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prostaki z pod 3,a pani to chyba ma problemy psychiczne bo wiecznie buzie wydziera.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zwłaszcza pod 8c na parterze to dopiero patologia

Jeśli nie lubisz, jak Tobie hałasują, nie rób tego innym,

posiadanie dzieci nie uprawnia nikogo do dręczenia sąsiadów, sąsiad też człowiek i ma prawo do spokoju u siebie w domu - on się na Twoje dzieci nie decydował. Pozwalanie dzieciom na biegi w mieszkaniu to zwykły brak kultury i poszanowania zasad współżycia społecznego.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

na pewno?

Skąd pewność, że to kobieta w tych szpilkach biega:)?

Blokowiska są wporzo

Latem mnóstwo par bzyka się przy otwartych oknach :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a sami puszczą potomstwo po mieszkaniu, bo "dziecko ma prawo biegać", oczywiście nie jest to dla nich ważne, że czyimś kosztem, bo komuś po suficie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie mam polskiego komputera

to pisze z angielskiego.

O tym się powinno głośno i dużo mówić, żeby coś zmienić

Rodzice takich dzieci uważają się za święte krowy, im wolno wszystko, bo mają dzieci, to sąsiad nie ma już żadnych praw do spokojnego zamieszkiwania u siebie w domu. Natomiast, jak dzieciątko śpi w dzień, to oburzenie, jak sąsiad może wtedy coś sobie remontować.Rodzice, którzy sobie nie radzą powinni skorzystać z porad psychologów, co do wychowania dzieci, a także pomyśleć, jak urządzić mieszkanie, żeby zminimalizować skutki dla sąsiadów, drewniane podłogi i panele, to najgorszy pomysł. Widziałam niedawno w Komforcie ciekawą rzecz - matę izolującą pod wykładziny, mogłaby coś pomóc moim zdaniem. Rodzice powinni o tym pomyśleć, żeby można było koło siebie życ w spokoju, zamiast szukać poparcia u innych rodziców w tak naprawdę dręczeniu sąsiadów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Smieszny jestes i tyle!

Szkoda, ze nie widac IP, to moglbym udowodnic, ze jestem w Brazylii czekajac na helikopter lecacy na platforme...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak kupiłeś g*wno z biedronki to może i jest dym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

steve jobs to miał dolary w oczach a nie pasję, ludzie z pasją takiego g*wna nie tworzą

powiedz gdzie, przyda mi się taka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

też mi ktoś pety do skrzynki wrzucił (nie ma u mnie zakazu palenia na balkonie), dzięki temu idiocie wszyscy sąsiedzi dostawali pety do skrzynki przez miesiąc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1