"Za segregowanie śmieci zapłacę więcej"

Opinie do artykułu: \"Za segregowanie śmieci zapłacę więcej\".

Pan Mirosław z Gdyni wyliczył, że segregacja śmieci mu się nie opłaca, bo za dzierżawę pojemników do surowców w sumie zapłaci więcej niż gdyby wrzucał wszystko do jednego kubła. - Nikt nikomu nie każe płacić za wynajem, a worki na surowce są w Gdyni za darmo - ripostują urzędnicy.Pan Mirosław mieszka w domu jednorodzinnym i według stawki powierzchniowej za nieposegregowane śmieci miał płacić 58 zł miesięcznie. W jego przypadku dochodzi jeszcze koszt dzierżawy pojemnika - to kolejne 8 zł, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bzdura

Za przeproszeniem Pan Miroslaw jest po prostu smierdzacym leniem. U mnie w domu od kilku ladnych lat segreguje sie odpady W WORKI, ktore wisza sobie przy zejsciu do piwnicy i jakos noe zdarzylo sie jeszcze, zebt ktorys worek pekl, lub rozerwal sie.. Dla chcacego nic trudnego, a ze za lenistwo i niewiedze trzeba placic to wiadomo od dawna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie tylko gmina Żukowo się wypięła

W piątek Sanipor zabrał swoje pojemniki i zostawił każdemu po worku na śmieci. Skoro zapłaciłam Saniporowi za wywóz śmieci do 30.06., a nowa ustawa obowiązuje od 01.07., to naiwnie sądziłam, że Sanipor zamelduje się po śmieci (niejako "swoje", bo za ich wywóz zapłaciłam) w poniedziałek - i nic. Wtorek - nic. W środę do mnie dotarło, że nie mam na co czekać.
Całe Chwaszczyno należące do gminy Żukowo stoi w śmieciowych workach od Saniporu, który nie odbiera telefonów. Żadnych.
Nie odbiera telefonów również firma, która wygrała przetarg na wywóz śmieci.
Dwa dni po wysłaniu do nich maila dotyczącego możliwości wynajmu pojemnika na śmieci dostałam odpowiedź, że można taki pojemnik wynająć za 3 zł/miesiąc. Odpowiedziałam od razu, że biorę, więc teraz pewnie poczekam ze dwa TYGODNIE na odpowiedź, czy dostanę ów pojemnik.

I tak na marginesie: ustawa śmieciowa miała zapobiegać wyrzucaniu śmieci do lasu, przydrożnych rowów, strumyków, stawów i innych temu podobnych miejsc. Strach pomyśleć co będzie się działo w lasach po wprowadzeniu tej "nowej" ustawy.

I jeszcze jedno - każdy ma obowiązek sam zaopatrzyć się w odpowiedni pojemnik na śmieci. Pytanie: który przepis określa, co jest owym "odpowiednim" pojemnikiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w SM Bałtyk prezesio spółdzielni znany jest wszystkim z przekrętów tego typu. wcześniej miał układzik z Metalpolem a teraz myślał ze tez mu się uda. czas odwołać prezesia! ciekawe od kogo teraz będzie brał łapówki bo chyba nie od miasta. HeeeHeeee heee
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak to tuskowe ogry zwietrzyły interes

Proszę zauważyć, że teraz każdy za segregowanie, zapłaci 300-400% więcej, aniżeli dotychczas. Nadto, właśnie segregując, wykona darmową pracę, za Staśka i Władka, którzy być może już nie będą potrzebni i zasilą szeregi bezrobotnych, ...ale wracając do problemu. Dochód oczywiście dla gminy. Przetargi wygrały firmy, które złożyły najtańsze rozwiązanie..., brak konkurencji, czyli super podkład pod wałki, burdel i cwaniactwo, nie mówiąc o braku jakości usługi. Już na samym wstępie tego świetnie przygotowanego przewału, płacimy średnio o 300% więcej, oczywiście przy założeniu, że KAŻDY posegreguje. I tu jest właśnie "haczyk" . Urzędasy dobrze wiedzą, że w "blokowiskach" każdy, to mniejsze prawdopodobieństwo, aniżeli wygranej w lotto. Bo chyba nie sądzicie, że np. w "falowcu", gdzie jest powiedzmy 500 mieszkań, nie znajdzie się ten, co ma tą Ustawę w d@pie. Więc za chwilę i tak zapłacimy ponownie więcej... To świetnie wymyślony majstersztyk, oczywiście skierowany na ponowne okradzenie obywatela. Proszę źle mnie nie zrozumieć. Paradoksalnie, kiedy płaciłem "normalnie", to starałem się segregować. Nie byłem święty, ale zawsze plastyk, makulatura, szkło lądowały we właściwych pojemnikach. Teraz kiedy mam płacić o 300% więcej, wiedząc, że państwo ponownie robi mnie w ch..ja, to najzwyczajniej mam to w d@pie. Dopłacę złodziejom 10zł i niech sami sobie segregują. Nadto, nie będąc lemingiem, wiem,że mam "sąsiadów", którzy nigdy nie znali i nie poznają znaczenia definicji segregacja, więc po cóż być "zaskoczonym" czymś, co od samego początku było-jest do przewidzenia!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

pozwalniąć urzędasów

Oj Panie naczelniku Frankowski chyba już czas pożegnać się z ciepłą posadką!

Tak, tak...

najbliższe w sierpniu, ale Ty masz

za miesiąc!!!!

...

i do tego trzeba dodać, że metry produkują śmieci !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolesiostwa ciąg dalszy

Etaty urzędnicze są dla Kolesi a w sortowni pracują LUDZIE...

Na większej powierzchni średnio mieszka więcej osób

A w deklaracjach Polacy klamia,jak z nut
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pogonić tych złodziei

Ludzie, juz czas, najwyższy czas pogonić tych złodziei
i zacząć żyć jak NORMALNI ludzie....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

to musieli przeprowadzać się single, z których każdy taszczył 7 telewizorów

tak, masz racje ale jesli zainteresujesz się tą gospodarką bardziej to sam stwierdzisz że są powazniejsze sprawy od marudzenia nt segregowania śmieci. Pewnie i robia nas nawet na tym w jajo - nikt nie twierdzi że nie ale segregacja smieci jest raczej kwestia pozytywną.

no własnie np na smieciach politycy robią nas w ch...

dlatego poruszamy problem. Smieci to rowniez gospodarka. wiec co sie plujesz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak zwykle;/

Było do przewidzenia jaki będzie efekt końcowy całej tej ustawy...Wszystko w powijakach ale na siłę trzeba przeforsować i co... jak zwykle Mądry Polak po "szkodzie"...urzędasy zadowoleni bo zdążyli z ustawą a nie ważne, że reszta LEŻY.

Widzialem,jak ludzie wyrzucają kartony po telewizorach na nowym osiedlu po wprowadzce -

do skipa na odpady budowlano-remontowe BO NAJBLIŻEJ KLATKI STOI. Niestety,naród u nas ciemny,jak tabaka w rogu w Murzyna dużym schowku na miotły.

POLACTWO

kurde nie róbcie problemu z niczego. wiekszość krajów Europy segraguje śmieci tylko jak zwykle Polak ma ze wszystkim problem. Zajmijcie się tym, co się dzieje z naszą gospodarką, tym jak politycy robią nas w h.. Problem jest z tym, ze za segregowanie wyjdzie wam 10zl więcej niż normalnie ??? naprawdę ??? w co drugim sklepie tracicie o wiele więcej kasy a jesli oszczędzacie to tracicie na jakości towaru kupując nasączone chemikaliami mięso albo sery z plastikiem i gumą. Czemu ja musze, żyć w takim kraju gdzie dosłownie każdy robi problem z byle gównianego powodu a nie zajmie sie czyms konkretnym - tym co powinien. POLACTWO kurde :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10