"Za segregowanie śmieci zapłacę więcej"

Opinie do artykułu: \"Za segregowanie śmieci zapłacę więcej\".

Pan Mirosław z Gdyni wyliczył, że segregacja śmieci mu się nie opłaca, bo za dzierżawę pojemników do surowców w sumie zapłaci więcej niż gdyby wrzucał wszystko do jednego kubła. - Nikt nikomu nie każe płacić za wynajem, a worki na surowce są w Gdyni za darmo - ripostują urzędnicy.Pan Mirosław mieszka w domu jednorodzinnym i według stawki powierzchniowej za nieposegregowane śmieci miał płacić 58 zł miesięcznie. W jego przypadku dochodzi jeszcze koszt dzierżawy pojemnika - to kolejne 8 zł, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

urzędnicy do śmietnika

najpierw ustawa mówiąca o tym, iż płaci się od metra powierzchni a 13 czerwca 2013 r. okazuje się że wspólnoty mogą dzielić na ilość mieszkańców. Okazuje się że to WIELKA ŚCIEMA ŚMIECIOWA.
Wszystko po to aby od nas kase wyciągnąć.
Jak to jest, że zakład dostanie wstępnie posegregowane śmieci więc więcej na nich zarobi przy mniejszym nakładzie sił, pewnie zwolni kilku pracowników z lini do sortowania a my musimy płacić więcej? hmmmmm
popieram tę opinię 141 nie zgadzam się z tą opinią 4

8 zł za dzierzawę pojemnika?

No to jak to ma się do tego narzucenia mieszkancom Karwin po 1,4zł,od mieszkania za dzieżawę pojemnika.Wychodzi na to,że jezeli tą sumę pomnoży się przez 100 bo tyle mieszkań w przybliżeniu wypada na jeden pojemnik to koszt wynosi 140 złociszy.
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dobry PR to połowa sukcesu

"Będzie Pan zadowolony"
popieram tę opinię 127 nie zgadzam się z tą opinią 2

To zależy ile mieszka osób.Ja przy dwóch osobach nie mam zamiaru latać codziennie z woreczkiem kostek czy dwoma ogryzkami.

A zostawisz aby się uzbierało to zaraz śmierdzi,zwłaszcza teraz w lato.
A poza tym worki kosztują i suma summarum i tak wyjdę na tym do tyłu.
popieram tę opinię 117 nie zgadzam się z tą opinią 30

Mieszkam

w centrum Gdyni. Do tej pory płaciłem niecałe 10 złotych.
Teraz mam płacić coś około 35 złotych.
Segregowałem już wcześniej.
Kubły te same.
Więc się pytam kto nas teraz robi w konia i co sprawia, że mam płacić 3 razy !!!!
WIĘCEJ
popieram tę opinię 431 nie zgadzam się z tą opinią 7

Oczywiscie ze segregowanie jest drozsze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sam zakup kilku pojemnikow do mieszkania to juz koszty . Worki tez sie kupuje w poczwornej ilosci bo smieci sie wyrzuca dzien w dzien a nie magazynuje i kisi wiec to kolejne koszty . Dochodzi tez koszt wody bo wiele rzeczy trzeba przeplukac . Tych kosztow nie widac pozornie co dnia lecz kumulujac je rocznie to bedzie nawet pareset zlotych ! zobaczycie bo zlotowka do zlotowki i sie w skali roku uzbiera spory koszt . Za granica ci co segreguja nic nie placa lub grosze bo to jest bonus za to ze segreguja czyli wykonuja za kogos prace. Ten co wymyslil u nas oplaty czyli kare za segregowanie to zwykly pajacyk ktory swiata nie zna . Nalezy nadmienic ze firmy np. w Niemczech z zyskow z biznesu smieciowego pokrywaja wszelkie oplaty za segregowanie i dlatego jest tam tanio lub free bo firmy zarobia grube miliony na samym handlu surowcami wtornymi wiec w polsce sie komus odkleila klepka w mozgu i chce zwyczajnie szmal wyciagac . Samo wprowadzenie oplat za to ze ktos segreguje to patologia bo praktycznie segregujacy zamiast byc zachecony ze bedzie darmo jest dzis ukarany i jeszcze musi zaplacic za wykonana za kogos prace czyli patologia umyslowa do kwadratu a ministerialne bredzenia w mediach to sobie mozna w buty wlozyc bo na swiecie to wyglada calkiem inaczej.
popieram tę opinię 450 nie zgadzam się z tą opinią 9

ale bajzel

W gminie Żukowo nikt nic nie wie, nie odbieraja telefonów. Co za głupki w tej gminie żądzą? Pojemniki zabrali 2 tygodnie temu i nowych nie ma do dzisiaj. I nie wiadomo co dalej. Dodzwonić się nie można. Chyba zawiozę śmieci do jaśnie kaszubskiego burmistrza.
popieram tę opinię 186 nie zgadzam się z tą opinią 3

Każdy, kto zadeklarował brak segregacji ŁAMIE PRAWO w Gdyni

Według Regulaminu Rady Miasta Gdynia segregacja jest obowiązkowa.

Czy te osoby będą karane na podstawie złożonych deklaracji ???
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 165

Oj bez przesady jakiego smrodu po prostu śmieci się oddziela a jak się co drugi dzień wyrzuca to nie śmierdzi !!!Ja od poniedziałku segreguje i nie jest to tak uciążliwe jak myślałam , że bedzie. Szkoda że chyba tylko ja to robię bo pojemniki z mokrym są prawie puste.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 96

Dlatego ja nic nie bedę segregował.Powiedziałem to już w swojej wspólnocie.

Niech podstawią mi pojemnik na niesegregowane i tyle.Bo jak nie to wrzucam wszystko do jednego kibla.
Za 10 złotych oszczędności nie będę sobie robił w domu smrodu.
popieram tę opinię 592 nie zgadzam się z tą opinią 137