"Za segregowanie śmieci zapłacę więcej"

Opinie do artykułu: \"Za segregowanie śmieci zapłacę więcej\".

Pan Mirosław z Gdyni wyliczył, że segregacja śmieci mu się nie opłaca, bo za dzierżawę pojemników do surowców w sumie zapłaci więcej niż gdyby wrzucał wszystko do jednego kubła. - Nikt nikomu nie każe płacić za wynajem, a worki na surowce są w Gdyni za darmo - ripostują urzędnicy.Pan Mirosław mieszka w domu jednorodzinnym i według stawki powierzchniowej za nieposegregowane śmieci miał płacić 58 zł miesięcznie. W jego przypadku dochodzi jeszcze koszt dzierżawy pojemnika - to kolejne 8 zł, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

z 15 na 30 zł

A ja w gdańsku płaciłem 15 zł za 3 osoby nie segregując, a teraz segregując - 30 zł za metry a nie za śmieci...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

10zl to 5 piw

Amber chmielowy. butelka 0,33 za 1,99zl. butelka bez kaucji. bardzo dobre piwo- nie sikacz! kolega wyzej ma razje ze za 10zl mozna dostac 5 piw :)

poinformowany

UWAGA sensacyjna wiadomość!!!! Właśnie dowiedziałem się, ze SANIPOR wygrał przetarg bo dał najniższą cenę - w przeliczeniu na 1 (jednego) mieszkańca Gdyni średnia cena jaką zaproponował Sanipor to 8,00 zł. Powtarzam 8 zł. urząd Gdyński to złodzieje! Co zrobią z resztą pieniędzy? jestem zbulwersowany!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

powiedz to v-prezydentowi Gdańska, który bezczelnie wmawiał na "konsultacjach"

że samotni zużywają więcej kartonów po telewizorach :P i za karę mają płacić więcej

gazety i kartony każdy, komu to umożliwiono przez postawienie odpowiedniego pojemnika, wrzucał do kubła "makulatura" i nie był to śmieć, tylko surowiec wtórny, który mieszkaniec bezpłatnie oddawał, zamiast poprosić o należną kasę ;)

na Zachodzie nawet butelki plastikowe są surowcem wtórnym, który można oddać i wziąć za to pieniądze, tylko w POlandii odwrotnie

segregacja

To jest bez sensu. Ja już wcześniej segregowałam a teraz jak mam płacić więcej bo mamy w naszym budynku opłatę jak za niesegregowane, to mi się odechciewa segregować. Ta ustawa zniechęca do segregacji .....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

5 lipca - brak pojemników na mokre i suche

wrzucam wszystko po staremu, czy zapłacę też po staremu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Recja ci z bloków płacili grosze, a teraz oburzają się jak mają płacic tyle co mieszkańcy domków płacili przez całe lata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Segregowanie smieci

Jestem absolutnie ZA i bede to robil mimo ze obsewuje ja wielu moich "sasiadow" wali smieci gdzie popadnie. Mam tylko jedno zastrzezenie i z pewnoscia nie zastosuje sie do decyzji Rady Miasta Gdynia; NIE BEDE PLACIL TRZYKROTNIE WIECEJ ZA WYWOZ SMIECI TYLKO DLATEGO ZE URZEDNIKOM NIE CHCIALO SIE NALICZYC UCZCIWIE WYSOKOSCI OPLAT! Wiele mieszkan o podobnym standardzie , zamieszkuje kilka osob wiec dlaczego ja mam ponosic oplaty w takiej samej wysokosci, a mieszkam sam?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to urzędasy wybrały firmę, która dysponuje tylko dwoma pojazdami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

proponuję zlikwidować ten wydział - skoro się na niczym nie znają!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ustawa jest raczej antyekologiczna, to oczywiste
chodzi tylko o bicie piany i stwarzanie POzorów

PYATNIE radzę skierować do UM GDYNIA. Oni dali D..y!!!

tępota

Nie przyszło do głowy, że płaciłeś za skomplikowany WYWÓZ, nie za samą ilość śmieci? Bloki płaciły tyle ile to kosztowało, Św. Mikołaj do bloków nie dopłacał.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

segregacja w workach

To kpina. Tak pięknie się chwalą, ze UM Gdynia będzie rozdawał worki. Tymczasem worków nie ma. Mam nadzieję ,ze ktoś za ten cały bałagan w wydziale ochrony środowiska wyleci. Wczoraj dodzwoniłem się po kilku dniach próbowania do Saniporu. Poinformowano mnie , ze UM Gdyni zadeklarował się w porozumieniu, ze dostarczy Saniporowi worki do segregacji oraz ulotki. Do dzisiaj tego Urząd nie zrobił. Sanipor miał te worki tylko porozdawać. Kochani nie dajmy się oszukać. stworzyli sobie ciepłe posadki, wynajęli piękne biura w centrum Gdyni i nic nie robią. I TO WSZYSTKO ZA PIENIĄDZE ZA ŚMIECI!!!!!

worki do segregacji

Z dobrze poinformowanego zródła wiem, że Sanipor cały czas czeka na worki do segregacji od UM Gdynia. niestety naczelnik Frankowski zawalił i zbyt pozno te worki zamówił. Miało być tak cudownie. Jak zwykle urzędasy nawaliły.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ochrony srodowiska...no jak mu tam?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

masakra

jest drożej mieszkam w bloku placiłam za wywóz śmieci 10 zł od osoby Teraz wprowadzili rowna stawke dla wszystkich 35 zł nie wazne czy ktos mieszka sam czy w 10 osob.... Gdzie tu sprawiedliwosc ja mieszkam sama a place jak za 4 osoby
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

do ikei po komplet pojemnikow na segregacje odpadow, ujawniajacych sie pieknie przy otwieraniu drzwiczek pod zlewem gdzie pewnie i idzisiaj trzymasz jeden wielki kubel.....

Spółdzielnia Mieszkaniowa Przymorze

A moja wspaniała spółdzielnia mieszkaniowa przesłała deklarację z zapisem, że jak mój sąsiad/sąsiadka nie będzie segregować to będziemy płacić więcej. Podsumowując- jakiś stary kur... nie będzie segregować, a ja tak-i tak zapłacę za jego głupotę i lenistwo...

Gdzie tu logika? gdzie proekologiczny cel?jestem załamana tym o się dzieje:/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdzie te worki?

Jest już 5 lipca, a je worków na segregowane surowce jeszcze nie widziałem na oczy. Tak więc śmieci muszę na razie wyrzucać zmieszane.