Za stara na rodzinę ?

Temat dostępny też na forum: Kobieta
Szukam czynnie od dłuzszego czasu pracy, najlepiej chciałabym sprzątanie, w handlu - sklep z ciuchami, praca na produkcji - mam doświadczenie. Przed chwilą babcia na mnie wydarła się , że mam iść na miasto i chodzić po sklepach , supermarketach i pytać o pracę. Okej, pójdę. Ale ja jej na to, że chciałabym założyć rodzinę, nie być dla niej ciężarem, poznać kogoś i wyprowadzić się nawet do innego miasta i załozyć rodzinę. Ona mi odparła (już tysięczny raz w ciągu pół roku), że jestem za stara na rodzinę. (mam 33 lata) Że jestem za stara na dzieci, i nie mam o tym marzyć. To samo mówi moja mama, gdy wspomnę o tym, jest awantura - zapomnij o poznaniu kogokolwiek, o dzieciach - masz pracować.
Chcę pracować, chcę kogoś poznać (za 2 i 3 m-ce będę bawić sie na 2 weselach i będzie tam trochę kawalerów), chcę wyprowadzić się od babci i założyć rodzinę. Aż ze złości teraz popłakałam sie, co sądzicie o tym dziewczyny.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Za stara na rodzinę ?

Uciekaj od nich jak najdalej bo chyba im się coś poprzestawiało.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łatwo powiedzieć, ne mam pracy, nie mam kasy, gdy znajdę pracę, to sobie pokój wynajmę na terenie Trójmiasta (jestem z Gdańska), i będę wolna, nikt nie będzie mnie sprawdzał itd, pozdrawiam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

masz wokół siebie toksyczne osoby - matkę i babcię. Uciekaj ! nie jesteś za stara, jesteś dojrzałą kobietą, wiele kobiet w tym wieku uważa że to idealny moment za założenie rodziny. Weź swoje życie w SWOJE ręce a nie ręce babci czy matki.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

okładnie zaczep się w jakiejś pracy i uciekał z domu gdzie pieprz rosnie...w ten sposob mysla...(wybacz mi za slowa) ZGORZKNIALE BABY !!

33 lata ? za stara ? na co ?? bo nie na zalozenie rodziny, urodzenie dziecka, zaczecie wszystkiego od nowa !!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba za bardzo się nakręcasz na poznanie kogoś w celu założenia rodziny, może tym nawet podświadomie straszysz potencjalnych kandydatów, wyluzuj

Samotna 33 latka bez zobowiązań nie jest do niczego za stara!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kochana 33 lata to piękny wiek, teraz wiele kobiet wychodzi za mąż i rodzi dzieci po 30-m roku życia.

Nie przejmuj się tym,co mówią babka i matka - opowiadają bzdury robią to po to by Ciebie skrzywdzić psychicznie.

Głowa do góry! Najpierw zabierz się za intensywne szukanie pracy,potem zmieniaj lokum i szukaj kawalera! :-)

Życzę Ci wszystkiego dobrego i przede wszystkim powodzenia w życiu osobistym oraz zawodowym! :-)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

33 lata??? Gówniara ;P
Z całego serca powodzenia życzę:)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

młoda dupa z Ciebie:),olej takie gadanie najlepszy czas przed Toba!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

za stara co za bzdura !!!! wiej od rodziny
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam grupę znajomych kobiet w wieku ok. 37 lat.
Dziewczyny te niedawno wyszły za mąż i dopiero dzisiaj cieszą się potomstwem.
Żadna z nich, jeszcze przed 33 rokiem życia nie znała swojego partnera życiowego.
Głowa do góry, nie trać nadziei.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Judyta na nic nie jesteś za stara, wszystko jeszcze przed Toba.Na pewno
kogos spotkasz i założysz rodzine wszystko będzie oky.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteś za stara.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 19

1. Zwróciłem uwagę na Twój sposób pisania (składnia, interpunkcja, ortografia, wielkośc liter). Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Twoim marzeniem jest praca sprzątaczki.
2. Masz 33 lata. Pracy nie masz, rodziny też nie. To co Ty robisz całymi dniami?
3. Jak pisali przedpiścy - uciekaj z toksycznego gniazda. Jakoś nie zauważyłem opinii Twojego dziadka albo ojca... Powielasz schemat?
4. Ad. 3 - do tego oczywiście potrzebna kasa. Nie wmówisz mi, że nie ma ŻADNEJ. W każdej Stonce wiszą ogłoszenia o potrzebnych pracownikach. Nie rewelacja, ale te 1,5 tys daja. Na początek wystarczy, zeby wynająć pokój i się utrzymac.
5. Może zbyt intensywnie szukasz rodziny. Nie mam pojęcia (i de facto g.. mnie to obchodzi) o Twoim zyciu seksualnym.. ale z Twojego postu przeziera wielka dziura w tej dziedzinie. Moze się po prostu daj porządnie wybzykac. Obnizy to Twój poziom stresu. Ułatwi nawiązywanie kolejnych kontaktów. Tylko sie nie zakochaj w bzykaczu, jeśli przed bzykaniem bedziesz wiedziała, że układ nie ma sensu.
6. W Twoim wieku nie jest łatwo znaleźć sensownego faceta. Mężczyźni w przedziale 30-40 są albo jeszcze świeżymi (a przynajmniej - jeszcze nie rozwiedzionymi) małżonkami - albo to osoby, z którymi i tak nie warto się wiązać. Są oczywiście wyjątki od tej reguły...Rzadkie niestety.
7. Jesli jesteś wyjątkowym paszczakiem, osoba odpychającą tak fizycznie (to jeszcze pół biedy) jak i swoją osobowością (nad tym można pracować), to mój zestaw porad się skończył. Pomyśl o zakonie. ;)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 14

sadyl trzeba było nic nie pisać bo t=nie da się patrzeć na ten stek bzdur
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Co, z tego co napisałem, jest wg Ciebie bzdurą?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do Sadyla - mama po rozwodzie , z ojcem nie mam kontaktu, i nie chcę mieć, dziadek od kilku lat nie żyje. Zresztą nie muszę Ci sie tłumaczyć.
W domu zawsze jest coś do roboty - pomóc w kuchni, sprzątanie - (jestem pedantką), pranie, latanie z praniem na strych, wiosną, jesienią i zimą latanie do piwnicy, rąbanie drewna, noszenie do mieszkania, palenie w piecach, zakupy - itd, itp. Jeżdżę do mamy - też pomagam. Ale nie muszę sie Tobie człowieku tłumaczyć. Latam z c.v. zostawiam w sklepach na przykład. Jutro pochodzę po supermarketach, popytam, może potrzebują do układania towaru itp.
Pozostałym dziękuję za wsparcie psychiczne - pozdrawiam serdecznie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nie jestem paszczakiem - jestem puszystą, ładną dziewczyną, brunetką, zadbaną.
I to tyle w tym temacie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

puszysta...i wszystko w temacie - puszysty to ladniejszy przymiotnik na okreslenie grubaski - schudnij to znajdziesz faceta. I tyle.
Moze to i przykre ale prawdziwe - wolalabys mile klamstwa?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

> mama po rozwodzie , z ojcem nie mam kontaktu, i nie chcę mieć, dziadek od kilku lat nie żyje. Zresztą nie muszę Ci sie tłumaczyć.

Masz rację. Nie musisz. G.. mnie to obchodzi. Pisałem naprawdę to co myślę, wg mojej wiedzy i troszkę większego - od Twojego - doświadczenia. Nawet, jeśli zostało to odebrane jako brutalne lub chamskie.

> Nie jestem paszczakiem

Nie mi to oceniać. Wierzę Ci.
Dlaczego jesteś sama?
Nie szukasz odpowiedzi u innych - zatem zapewne wiesz, albo nie chcesz wiedzieć.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Judyta nie przejmuj się negatywnymi i często bardzo bolesnym opiniami forumowiczów.

Wiem, z autopsji jak to jest gdy szuka się pracy,bardzo pragnie się być kochanym a tu nic tylko cały czas "pod górę" i ciągłe przykrości.

Zobacz ile osób z tego forum "stoi za Tobą" a nie przeciwko tobie.

Głowa do góry! :-) Wierzę,że wszystko się w Twoim życiu bardzo pozytywnie ułoży.

Jeśli miałabyś ochotę pogadać,pożalić się,popłakać lub ot tak po prostu pogadać "o pogodzie" :-) pisz śmiało! - laura_trojmiasto@tlen.pl
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobieto!!! Ja też mam 33 i kick w ass jak ktoś na mnie stara powie. Uhuhu w tym wieku jeszcze wiele można ;) albo i więcej z racji doświadczenia :]
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mam tuzin więcej.
Dla faceta okres po czterdziestce jest rewelacyjny.
Jest i spory bagaż doświadczeń - a jeszcze nie czuje się ograniczeń związanych z wiekiem.
Ale.. dla faceta.
Dla kobiety, jeśli nie przewiduje potomstwa - podobnie.
Jednak Judyta chce założyć rodzinę, co - jak mniemam - wiąże się z prokreacją.
I tu niestety u kobiety tyka zegar biologiczny.
Jasne, że 33 lata, to nie starość.
Jednak świadomość upływu czasu jest w Judytę wbudowana - nawet bez przytyków ze strony mamy i babci.
Ta świadomość - a nawet częściej: wbudowanie "paniki zamykających się drzwi" w podświadomość, wpływa na zachowanie.
Nie znam Judyty i nie wiem, jakie sa jej relacje z facetami. Ale może własnie przez tą "wygłodniałą macicę' odstręcza ich od siebie?
Stąd moja sugestia o niezobowiązującym wybzykaniu, o której pisałem.

a skąd wiesz że ich ostrasza? nie napisała nic o swoich relacjach z mężczyznami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zgadza się. Nie napisała.
Facet ma taką właściwość, ze myśli logicznie - a nie emocjonalnie.
Jako facet, przyjąłem a priori, że skoro nie pisze tzn. że nie ma o czym pisać.
Próbowałem zainicjować temat ze strony Judyty, ale bez rezultatu.
W moim rozumieniu - temat ten jest albo bardzo płytki, albo wyschły, albo wręcz tabu, bo Judyta woli kobiety.
Znaków na ten temat nie dała żadnych.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Weż mnie człowieku nie obrażaj, może ja napiszę , że wolisz facetów - i co będzie Ci miło ????
Ja jestem jak najbardziej hetero .
Jak mam odstraszać facetów, jak właśnie nie mam z nimi do czynienia.
Chciałabym kogoś poznać, ale nie będę na ulicy ich zaczepiać - nie jestem psychiczna, poznawanie przez neta też odpada, nie chce mi sie tu pisać dlaczego. Imprez - w klubach, dyskotekach nie lubię - byłam kilka razy , gdy byłam z koleżankami na występach pewnego zespołu, którego jestem fanką, i widzę kto sie bawi w klubach - małolaty chłopaki - koło 20-25 lat, spaleni solarką bleeee, włosy na żel .
Innych serdecznie pozdrawiam przyjażnie nastawionych tu na forum do mnie, jesteście super, ale ja juz nie będę nic tu pisać, bo to bez sensu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Droga Judyto!

Nie reaguj na negatywne opinie na swój temat ponieważ,w ten sposób tylko podsycasz apetyt głupców!

Wiem,że to tak łatwo się mówi "nie reaguj" ale,uwierz,że nie warto.

Najważniejsze jest to,że Ty znasz swoją wartość i tego się trzymaj ! ! !

Trzymam za Ciebie cały czas mocno kciuki! :-)

Pamiętaj,że nie jesteś sama! ! ! !

PS: Życzę Ci dużo słońca z okazji pierwszego dnia lata! :-)

Głowa do góry! Pierś do przodu! i idź z uśmiechem przez życie! :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zrozum kobieto, że nie jestem do Ciebie nastawiony negatywnie.
Próbuję Ci pomóc - ale nie na zasadzie pocieszania, że jest wszystko ok.
Próbuje Ci pomóc w sposób konstruktywny - szukając wyjść z Twojej sytuacji (o tym napisałem w pierwszym moim wpisie) oraz szukając przyczyn obecnego stanu rzeczy.
Absolutnie nie twierdziłem, że wolisz kobiety - po prostu brałem to pod uwagę, jako jedną z opcji.
Sama napisałaś o swoich złych relacjach (a w zasadzie ich braku) z ojcem.
Może to rzutować na twój stosunek do innych mężczyzn, szczególnie jeśli przez n lat mieszkasz z mamą - choć oczywiście nie musi.

Reasumując: najwyższy czas odciąć pępowinę i wziąć swoje życie we własne ręce.
Prędzej czy później spotkasz swoją druga połówkę.
Trzymam za Ciebie kciuki.

@KASIA:
W całym wątku, jedyną negatywną opinię nt Judyty napisał "rocks"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście, że 33 lata to nie za późno na załozenie rodziny.
Jednak dziwi mnie myślenie - nie będę szukać pracy, bo szukam męża, rozumiem, że gdybyś juz była w związku i planowała rychłe zajście w ciążę to miałoby sens. Przecież zanim sie poznacie, zdecydujecie na wspólne życie mogą minąć lata.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kurcze, muszę zgodzić sie z kazdym postem napisanym przez sadyla. Uważam tak samo, ale nie chciało mi sie pisac ;)

Judyta, tak jak Ci napisałam, wyluzuj. Poznając nowego faceta nie wkręcaj sobie, że to bedzie ojciec Twoich dzieci, bo tym naprawdę możesz niechcący gościa odstraszyć. Takie rzeczy się wyczuwa. Spędzaj miło czas ze znajomymi, wychodź na miasto żeby się pobawić, a nie żeby znaleźć męża, a zobaczysz że wtedy niechcący ten mąż się znajdzie.

Poza tym każda potwora znajdzie sobie amatora, nawet jakbyś była wyjątkowym paszczakiem to miałabyś szanse na poznanie kogoś. Ale tak jak sadyl pisze, gorzej z charakterem, plus taki, że charakter łatwiej zmienić niż wygląd ;)

Nie obrażaj się. Nie mam absolutnie zamiaru Cię obrażać ani krytykować. Ale to co pisze sadyl znajdziesz w kazdym poradniku z serii "Jak znaleźć męża", hehe ;)

Dobrym pomysłem może być też poznawanie ludzi na portalach internetowych, na RiD akurat powstał taki wątek. Jak nie masz śmiałości to może w ten sposób uda Ci się poznać kogos "dla siebie".

Pozdro
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

> "muszę zgodzić sie z kazdym postem napisanym przez sadyla"
MUSISZ?
To jakiś imperatyw? ;)
> "Uważam tak samo, ale nie chciało mi sie pisac"
leniuszek.. :)
> "każda potwora znajdzie sobie amatora"
To sformułowanie cisnęło mi sie na paluchi od początku.. :) Ale jakoś się powstrzymałem. Nie chciałem dołować JUdyty :)
Z drugiej strony: mam w swoim otoczeniu wiele samotnych kobiet, w przeróżnym wieku. I jest dla mnie niepojętę, że dwudziestoparo- czy trzydziestoparoletnie kobiety, niegłupie, niebrzydkie i sympatyczne - są samotne, nie z wyboru ale z braku potencjalnych partnerów.
Może jestem niedzisiejszy, ale "za moich czasów" taka kobieta miałaby niewielkie szanse, żeby się uchować przed adoracją przy każdej sposobności.
A obecnie - adoracja nie jest trendy. Jaja nie są trendy !!!
Trendy są a- lub metroseksualni Piotrusie Panowie.
Alternatywą jest żulia.
Jak pisałem powyżej - są oczywiście wyjątki.. ale... statystyka nie jest optymistyczna w tym temacie dla samotnych kobiet :)
> "to co pisze sadyl znajdziesz w kazdym poradniku z serii "Jak znaleźć męża"
Hmmmm... i znowu się spóźniłem o parę lat.
Trza było pisać takie poradniki :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sadyl umówisz się ze mną?;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Schlebiasz mi... ale chyba jednak nie :(
Jestem nie tylko stary, gruby i brzydki ale i - co gorsza - zajęty :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hehehe, co gorsza zajęty?!
Skoro jesteś stary, gruby i brzydki to może lepiej, że juz zajęty ;)

Gruby i brzydki byłem zawsze. Stary robię się stopniowo :)
Tym niemniej - nigdy nie miałem problemów ze znalezieniem partnerek (czy do seksu czy do dłuższego związku) - co niestety nie jest dobrą wiadomością dla Judyty, bo mówi o olbrzymiej "nadpodaży" samotnych kobiet.
Najgorszym, co można zrobić w sytuacji Judyty - to trwanie w marazmie i czekanie na księcia z bajki.
Jak pisali inni powyżej - trzeba się otworzyć na ludzi. Znajomości pojawią się same. I nawet jesli nie będą to od razu wymarzeni partnerzy - to każdy poznany facet poszerza krąg znajomych. I prędzej czy później trafi się na swoją drugą połówkę.
Ja na swoją księżniczkę trafiłem dobrze po czterdziestce, absolutnie jej nie szukając. Ot - zdarzyło się :)
A z racji doświadczenia, wiedziałem, że jest to ta jedyna - i przez ostatnie prawie 4 lata zdania nie zmieniłem i w dającej się przewidzieć przyszłości - nie zamierzam zmieniać :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak, ja też piekna nie byłam nigdy a z nawiązywaniem znajomości nigdy problemów nie było. To wszystko zalezy od usposobienia, nastawienia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I ja zgadzam się z SADYLEM.

Chcesz kogoś poznać...jak?
Siedząc w domu - to najwyzej listonosza ;-)
Kobieto rusz tyłek. Idz na rolki albo rower a jak nie masz to wez książkę i leć do parku póki cieplo, zbieraj kwiatki na łące albo liście w parku, uśmiechaj się do ludzi - kobity z miną cierpiętnicy nikt nie zaczepi. I koniecznie znajdz PRACĘ. Na początek cokolwiek !!! Kto dzis weźmie sobie na głowę żonę na utrzymanie. Chcesz mieć rodzinę, dzieci - gdzie tu poważne podejście do życia? A ubezpieczenie, Zus, wypracowanie lat pracy?
Co później. Będziesz miała dzieci i co? Co im zapewnisz? Zastanowiłaś się?
33 lata...a rozum śpi...ech
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i teraz Judysta mnie obraziła mam 25 lat czytam to i nie żeluje sobie łba itd ale nazwała mnie małolatem bo co jestem młodszy, wiele osób nie patrzy na wiek wiążąc się w stały związek, dlaczego ? bo im to nie przeszkadza najważniejsze jest zrozumienie, akceptacja, wsparcie z obu stron, nie mozna przekreślac kogoś bo o co inni powiedzą liczy się to co w seru i w głowie, a nie w gazetach...
Pozdrawiam

"1. Zwróciłem uwagę na Twój sposób pisania (składnia, interpunkcja, ortografia, wielkośc liter). Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Twoim marzeniem jest praca sprzątaczki."

Bo sam masz problemy z ortografia i gramatyka.
Chyba ze miales na mysli to, ze nie chce ci sie wierzyc, ze ona nawet na sprzataczke sie nadaje.

"najlepiej chciałabym", "będzie tam trochę kawalerów", a na koncu postu jest zapytanie zakonczone kropka.
Moze i nie jest najgorzej, ale dobrze tez nie jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sposób pisania Autorki wątku znacząco na plus odbiega od średniej osób w jej wieku - nawet magistrów :)
Oczywiście - robi błedy. Ale chyba nie miałeś (-aś) okazji czytać wypocin niektórych osób tuz po 30-tce, z dyplomami.
O 20 latkach, studentach, nawet nie wspomnę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja sądze że to podpucha, 33letnia baba sie użala na forum??? jezeli to jest prawda, to faktycznie nie licz na to ze faceta znajdziesz :))) hehehehe
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

pewnie, że podpucha, za każdym razem ma inny ip komputera, ciekawe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie pierd...l głupot weź sobie faceta,reszta potoczy się sama...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

kochana na rodzinę nigdy nie jest za póżno
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej ja tam po części zgadzam się z Sadylem. Nie ubrał on w ładne słowa tego co myślał ale to tym bardziej wartosciowa rada. Ode mnie rada: Zmykaj z toksycznego domu - szykaj pracy w innym miescie. Nowa praca, nowe mieszkanie, nowi znajomi - rozwiniesz skrzydła - zobaczysz :)
Powodzenia! Aha no i nie jestes za stara na rodzine!!!!

A moja mama mi obrzydza rodzinę, tzn mówi, mi, że mam być sama, ze nie dam rady utrzymać rodziny (aktualnie szukam pracy), ze mnóstwo jest rozwodów, mężowie nie chcą niepracującej żony utrzymać, i za każdym razem jak jej mówię, ze chcę mieć faceta, kogoś poznać, założyć rodzinę - jest potężna awantura ;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

paranoja ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niekoniecznie.
Może być równie dobrze egoizm mamy.

bo mama chce mieć opiekunkę na starość. Powiedz jej coś w stylu, że zawsze będziesz się nią opiekować, to może przestanie pitolić te bzdury

nie ma innych tematów?

wez mnie;p

A nie lepiej wziac na wesele jakiegos faceta. Jest tyle portali, ze na pewno jakis amator sie znajdzie.

nie płacz weź się w garść nie daj sobie !!!! rób swoje szukaj pracy a znajdziesz a wiem, że nie jest lekko.Powiem ci na wszystko jest czas na pracę potem faceta .Do pracy to jakakolwiek teraz jest warta bo żadna praca nie hańbi potem można zmienić :) wysyłaj CV bo z chodzeniem jest tak żebyś musiała na menedżera lub właściciela.Warto pochodzić zawsze kto pytanie błądzi:) życzę powadzenia.
P.S.
Jeśli czujesz że twoje CV albo list motywacyjny albo byś chciała podszkolić się w rozmowie o pracę to jest fundacja gospodarcza w TRÓJMIEŚCIE która w ty sprawach, bo czasem problem może tkwić w CV. CV to klucz do zdobycia pracy.

Czemu nie zalozysz sobie konta na portalu randkowym ? bo to jest podobno "szczyt desperacji" ? bzdura, olej to co ludzie mowia o randkach przez internet, na portalach randkowych podobnie jak w rzeczywistosci sa rozni ludzie, fajni, nie-fajni, ladni, brzydcy ale korzystanie z tego typu serwisow jest dobra rzecza: oszczedzasz czas, mozesz pogadac na wiele tematow zanim sie zdecydujesz na spotkanie w realu. A co do rodziny to ich olej - po co taka rodzina co tylko podcina skrzydla i dogryza?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak niebrzydka dziewica to moze byc i 30 :)))

za stara.

Absolutnie nie jesteś za stara! Takie poglądy to panowały ze 20 lat temu, poza tym jak można być za starym na szczęście? Nie słuchaj takich bzdur tylko kieruj się swoimi odczuciami i żyj swoim życiem. A może poszukaj sobie jakiegoś mieszkania/pokoju do wynajęcia i wyprowadź się od babci? Jestem pewna że dobrze by Ci to zrobiło.

nigdy nie jest za późno! nie jestem jeszcze jakas mega doswiadczona ale to wiem! trwalam w beznadziejnym zwiazku i nie wiedzialam co to milosc, teraz juz wiem nie spodziewalam sie ze kiedys przyjdzie a jednak ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nigdy nie jest za późno na założenie rodziny. Kobiety wychodzą za mąż nawet grubo po 40 i dopiero wtedy zakładają rodzinę. Tak więc nie masz co się martwić bo na pewno jeszcze zdążysz założyć rodzinę :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie źle nie ma to jak rodzinne pocieszenie i pomoc. Nie martw się dziewczyno i na Ciebie w końcu przyjdzie czas na pewno spotkasz pisanego Tobie mężczyznę tylko wyrwij się z tego domu.

w biedronce na partyzantow jest ogloszenie o prace poszukuja kasjerow, i przestan sie uzalac nad soba ludzie maja wieksze tragedie!!! i sobie radza!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mysl pozytywnie..ja mam 32 i tez jeszcze nie mam rodziny:-)...a co do reszty wystawiajacych komentarze to sie nie przejmuj w ludziach jest tyle jadu ze to jakas masakra...kazdy ma prawo do milosci i szczescia gruby czy chudy..powodzenia zycze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nigdy nie jest się za starą na rodzinę:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi tam mama mówi, że w moim wieku już za stara jestem na zakładanie rodziny - mam prawie 35 lat, i jest w domu spięcie i awantura jak jej mówię, że chcę kogoś poznać - mężczyznę i założyć rodzinę. Mówi, że nie ogarnę, nie dam rady z gotowaniem, nie będę wstawać w nocy do dziecka, bo lubię długo spać itd, a innym nawet starszym ode mnie znajomym życzy powiększenia rodziny, czy jak jakaś znajoma w ciąży, to ma dla niej dobre słowo. A mi tak nie mówi, czemu ? Często płaczę przez to. Chwilowo nie mam pracy, mieszkam z nią, ona mówi, że jestem niezaradna zyciowo, bo nie umiem sobie pracy znależć.

Paulino masz 35 lat a Twój post brzmi jak wylewanie żali 20 latki... weź się w garść i odetnij pępowinę ! coś czuję że za bardzo jesteś do matki przywiązana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ale co ma rodzina do pracy? jedno nie wyklucza drugiego

Inne tematy z forum

Siłownia bez umów (16 odpowiedzi)

Czy istnieje w Gdańsku w pobliżu wrzeszcza siłownia bez zobowiązań i umów. Praktycznie każda...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Jesionova (3 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację inwestycji we Wrzeszczu, na dodatek w najbardziej centralnej części tej...