Zabić was to mało

Temat dostępny też na forum: Zabić was to mało
Opinie do spektaklu: Zabić was to mało.
Reżyseria:Andrzej PieczyńskiScenografia:Marek DraunMuzyka:Robert KanaanAsystent reżysera:Sławomir Lewandowski Prapremiera 7 października 2000Udział biorą:Anka - Karołina Adamczyk Marta - Teresa WasiakGłos mężczyzny/ Aktor - Stefan IżyłowskiGłos kobiety 1/ Aktorka Pierwsza - Matgorzata Tałarczyk Głos kobiety 2/ Aktorka Druga - Urszuła Kowałska Dźwiękowiec - Sławomir Lewandowski Realizator ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja bardzo bardzo cieplutko pozdrawiam Andrzeja Pieczyńskiego którego mam zaszczyt znać osobiście.

Sztuka poruszająca z pewnością,szkoda tylko ,że nie każdy na widowni wie co to znaczy teatr...

Pozdrawiam raz jeszcze i życze sukcesów, a spektakl wszystim polecam

Może warto?

Zachęcona wypowiedziami na forum, chyba wybiorę się na spektakl przy najbliższej wyprawie do Gdańska. Choć Andrzeja Pieczyńskiego kojarzę głównie z aktorstwem, a dokładnie z rolami ponurych gości lub karzełków ("Stara baśń" :( ), jak gdyby reżyserzy bali się go obsadzić wbrew jego fizyczności. Oj, niełatwy to zawód!

rewelacja:)

Szczerze mowiac to plakalam juz od pierwszych minut spektaklu....to bylo poruszajace i wstrzasajace.... polecam kazdemu.....choc jak moglam sie przekonac,pewna pani "psycholog" nie do konca zrozumiala przeslanie.. .potwierdzila soba obraz psychologa przedstawiony w sztuce....

Totalna porażka.

Żadna porażka - głęboka rzecz ...

Byłam na tym zaraz po premierze, w 2000 roku. Współczesna opowieść o ludzich dramatach, o sprawach , o których nie chcemy słyszeć i których nie chcemy dostrzegać.
Bardzo polecam, ale - uwaga - nie za młodym ludziom ... Można mieć po tym moralniaka.

Bardzo słabe

Według mnie ta sztuka była bardzo słaba. Oglądało się ją jak film z cyklu "okruchy życia". Niewiarygodnie słaba gra aktorów i tandetnie pokazany problem przemocy w rodzinie.
Naprawde lepiej zobaczyć film dokumentalny poruszający dany temat.

Inne tematy z forum

Stosunki na szczycie (42 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . Miłosne zagadki za nasze podatki! Sir Clive...

Psi Patrol Live "Wielka piracka przygoda" (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Psi Patrol Live "Wielka piracka przygoda" . DRUŻYNA POWRACA! Psi Patrol...

Anatomia Ciszy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Anatomia Ciszy . Spektakl "Anatomia ciszy" to głęboka eksploracja...