Żabkę otworzyli

Ludziska z dzielnicy !!! Dziś o 6 z rana Żabkę otworzyli, nie było sztucznych ogni, pokazu striptizu, jedynie cukierki rozdawali.. lipa na maxa .....ale sklepowe przedniej urody!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Żabkę otworzyli

Sklepowe.. Hehe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda że po świętach :(zarobek im uciekł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Asosrtyment jak to Żabka czyli praktycznie monopol i tzw."żarcie dla studentów".Jak nie ma wielosztu,któe cenowo są ok to drożyzna pierwszego rzędu. Właścicielka (Konkol Niestępowo) w miarę ładna, ale tamte dwie jak są przedniej urody to..........nie maszy dużych wymagań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeszcze jedna rzecz nie będę hejtował, ale jak to możliwe, że ogrom sklepów nie dostaje koncesji na alko. w normalnych budynkach, a tu w bloku , gdzie mieszkają ludzie przy praktycznie wejściu do klatki 4 pozwolili na alkohol? Gdzie zgoda mieszkańców ????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Głos mieli właściciele lokalów. :) A to że większość tutaj tylko wynajmuje i nie ma głosu w ŻADNEJ sprawie dotyczącej wspólnoty, to już ich problem. Więc proszę się tu nie burzyć teraz, bo kociej mordy dostaniecie :] Większość WŁAŚCICIELI mieszkań wspólnoty mieszkaniowej Storczykowa 4-6 wyraziła zgodę na otwarcie Żabki. Po za tym sprawa otwarcia sklepu w tym miejscu nie była nowa, jak niektórym się tutaj wydaje, bo już w 2014 roku było o tym wiadomo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale to i tak nie jest ok żeby w normalnym bloku tzn ten blok nie miał wcześniej przeznaczenia na usługi na dole, robić sklep i to z alkoholem! Tak samo jest z warsztatem samochodowym na jasminowym stoku między domkami . Niestety ci w urzędzie nie panują nad niczym co by było pro mieszkańcy. Tak samo szkoła! Z wjazdem na osiedle i do tego bez parkingu ale za to z dziećmi za Gdańska. Do tego przedszkole następne kolo niej też bez planów parkingowych. I żeby było wszystkim łatwiej; )nie ma dojazdu autobusem do pkm. Czy ktoś to planował. ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

I tu się grubo mylisz. Tam gdzie jest Żabka od poczatku byla powierzchnia przeznaczona dla usług. A na przełomie 2013/14 roku wspólnota większością głosów podjęła decyzję o zagospodarowaniu tego lokalu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba lokali. Zamiast się uczyć pewnie chodziłeś po takich "lokalów" ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeszcze jedna sprawa. Nie jest prawdą , że większość wynajmuje, bo na tę chwilę od kiedy można sprzedawac mieszkania to dużo osób kupiło. Kolejna sprawa to powinni mieć własne wejście , a nie od klatki schodowej. Problem jest jeden niektórzy co kupili dali pełnomocnictwo gościowi ze wspólnoty, którego to był lokal i On zrobił przekręt dlatego powstał lokal handlowy, ale co do koncesji to została wydana bezprawnie na to miejsce i z tego co wiem jest sprawa w sądzie i z pewnością będzie koncesja cofnięta. Zresztą właściciel wspólnoty Erty będzie miał kilka spraw z mieszkańcami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Niby z jakiego powodu właściciel Erty miałby mieć jakaś sprawę w sądzie?
Po drugie widzę, że nie masz zielonego pojecia o prawie koncesyjnym albo poprostu próbujesz podburzać ludzi.
Kurde ludzie ogarnijcie się. Ja wiem, że PiS u władzy ale nie musicie do wszystkiego dorabiać teorii spiskowych. Koncesja nie została wydana bezprawnie a właściciel ubiegał się o nią przez rok czasu i dopiero jak ją otrzymał latem 2015 roku to co niektórzy zaczęli jakiś szum wokół sprawy robić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A po za tym, jesteś pewien ze mówimy o tym samym sklepie? Czy widziałeś go w ogóle na oczy? Bo zaczynam miec wątpliwości co do tego. Jakoś nie zauważyłem żeby do sklepu wchodziło sie przez klatkę schodową
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam tu na osiedlu 10 lat i jak pamiętam to tam były mieszkania a nie usługi tak jak to jest na jasminowym stoku 14/16 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jeżeli pamięta Pani w miejscu gdzie obecnie jest Żabka - mieszkanie, no to chyba coś jest nie tak... Chciałbym zauważyć, że do tego lokalu nawet nie ma wejścia przez klatkę schodową, więc naprawdę proszę się nie ośmieszać
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

No cóż pan wie lepiej; )a wyjście z tyłu jest. ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

kibel straszny

idę wczoraj o 20 po piwko, a tu kibel żabka zamknięta. Zamiast w święta do nocy to zamknięta. Ukochany sklep na różanym stoku był otwarty :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przecież oryginalnie jest wejście przez klatkę schodowa.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty BENEK jaki Ty doinformowany jesteś :P szkoda tylko, że nie widziałeś jak z tego mieszkania robili "Żabkę". Przebili się do garażu, dzięki czemu mają zaplecze a tam gdzie jest lada , z tyłu jest "oryginalne" wejście do mieszkania. Ale wtedy pewnie byłeś na korepetycjach z polskiego??? Muszę Cię zasmucić, dalej robisz straszne błędy ortograficzne. Teraz, gdy PIS jest przy władzy będziesz miał okazję douczyć się ojczystego języka :) Pozdrawiam

Nikt z mieszkańców się nie zgodził sklep otworzył zarządca wspólnoty w mieszkaniu teścia, a więc przekręt jakich malo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jestem zadowolona z nowego sklepu, do którego mam najbliżej z bo mieszam w bloku na Jaśminowy Soku :) I teraz piję "pifko" kupione w "Ropuchu".
Miłego weekendu:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej jakby w każdej klatce otworzyli monopolowy to nikt nie musiałby nigdzie chodzić tylko pić! CO ZA ŻYCIE! I o to naszej władzy chodzi. Pijany Polak to głupi Polak więc dają koncesje nawet na klatkę schodową tylko by Polak się napil "pifka"....żenada
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

matko co za wiocha
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wystarczy kilka zgłoszeń do UM ze nie zgadzacie się jako mieszkańcy na sprzedaż alkoholu w waszym otoczeniu i na robienie trochę hałasu - np.media i koncesja zostanie bardzo szybko odebrana.... ale znajdą się też tacy którzy są zadowoleni z nowego sklepu chociaż wątpię aby byli to mieszkańcy klatki w którym sklep powstał....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Prosta sprawa. Sklepy powinna być w odbrębnych lokalach handlowych. Wyjątek to przystosowane bloki z lokalami na dole jak nie szukać daleko na Wiszących Ogrodach, a nie w bloku z mieszkania i wyburzonego garażu zrobili żabkę. Sorry z bloków, które są blisko ludzie będą się cieszyli, bo przyjdą po to swoje piwo, ale pamiętajcie, że w klatce mieszkańcy 4 czją smród pieczonych bułek ciągle i słyszą wszystko co odbywa się w Żbace (brak wyciszenia). Dodatkowo rachunki skoczyły, bo nie mają oddzielnych podliczników przy oświetlaniu zewnetrznym np. Kolejna sprawa to pozwolenie na wjazd dużych aut z dostawami przez szlaban i parking MIESZKAŃCÓW. Ostatnio jedno z aut moocn zostało windą zarysowane, ale jeszcze temat jest niewyjaśniony, więc postawcie się po stronie mieszkańców, bo Wam przeszkadza jak sie tu czyta płacz dziecka,muzyka głośniejsza u sąsiada czy szczekanie psów, a atakujecie mieszkańców czwórki szóstki, którzy (zwłaszcza 4) od 6 do 23 mają akcję, a jeszcze kiepy i śmieci przed klatką .PS wejście do sklepu jest przy samej klatce i często dodatkowo ludzie pod samymi drzwiami sobie głośne rozmowy urządzają czy ludzie psy wiążą przy słupie od klatki . Żabka jest mocno uciążliwa zwłaszcza dla czwórki, aż strach pomyśleć co będzie wiosna-lato.pozdrawiam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

zgadzam się w 100% z przedmówcą. Zamkniemy ten bałagan... Damy radę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Boże!!!!
Wszystkim nie dogodzi niestety....
Moim zdaniem sklep ŻABKA jest napewno lepszy
niż ten osiedlowy na Różanym Stoku. Pieczywo " obrzydliwe" a ceny KOSMICZNE!

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam sie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fajnie że otworzyli można tanio chlebek na szybko kupić i śmietanę placków ziemniaczanych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja gdybym tam mieszkał to zrobił bym wszystko żeby ten sklep zamknęli....
Nie chciał bym czuć smrodu świeżych bułeczek przez cały dzień... nie chciał bym aby moje rachunki były wyższe .... nie chciał bym żeby coś mi parkowania pod klatka z dostawą...
Aaa zobaczycie co będzie latem...
Ciekawy jestem jak ci wszyscy zadowoleni z żabk zareagowali gdy by to w ich klatce coś takiego się otworzyło...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

No właśnie! mieszkańcy czwórki wkrótce wykurzą gada, a jak komuś zależy żeby mieć blisko, to niech sobie w swojej klatce schodowej gada zaadoptuje. W Ikei jest więcej intymności niż mają teraz mieszkańcy storczykowej 4, samochody na chodniku, psy szczekające i warczące przywiązane do drzewa, strach wyjść z budynku, przy wejściu do klatki i mnóstwo ludzi idących na oślep po trawnikach, aż się dziwię że jeszcze nie dzwonią na policję, podziwiam za cierpliwość..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Żabka to płaz a nie gad!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ee tam, to gad jakich mało, i to grubego kalibru gad...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odnośnie "przepysznych" bułeczek, to nie wiem czy zdajecie sobie sprawę,że te bułeczki są głęboko mrożone, dzięki czemu tracą jakość i po dwóch godz jest glymza. A na Różanym bułki są z Lipińskiego i są pyszne, nawet wieczorem. Więc proszę nie ściemniać!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dzięki za info. W takim razie moja noga nie przestąpi progu tego gada. No chyba że po śmietanę do placków, ale nie po bułki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

W dniu 21-01-2016 o godzinie 19:50 spotkała mnie przykra niespodzianka. Chciałam zwrócić butelki z piwa brackie, ale kasjerka odmówiła zwrotu kaucji (mam paragony!!!)

poprosiłam o podstawę prawną odmowy do wypłaty moich pieniędzy. - odpowiedź: nie, bo nie. Co mam pani ze swoich oddać?

jak byłam zadowolona z otwarcia sklepu, to teraz jestem zniesmaczona.

butelki zostawiłam na pamiątkę pod drzwiami sklepu jeśli tak samo zrobi kilka osób dziennie to będzie super reklama dla żabki :)

wysłałam skargę na adres: sekretariat@zabka.Pl.
podzielę się jak treścią odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

przepyszne bułeczki, sa mrożone jak wszędzie w każdym sklepie sieciowym BIEDRONKA, NETTO, AUCHAN, LIDLI ITD. Na szczęście w żabie są i bułeczki wypiekane i pyszne od piekarza, a co do tych bułek wypiekanych to jem je nawet na drugi dzień i są przepyszne :)

Ludzie przestańcie KŁAMAĆ!!!!

Rozmawiałam z zarządcą budynku storczykowa 4. Poinformował mnie, że sklep ma osobne liczniki, osobna wentylacje, przyłącza, osobna instalacje, poinformował mnie również o planowanym remoncie, a mianowicie mieszkańcy storczykowej 4 będą mieli na wiosnę płot, oraz furtkę na kod. Więc żaden klient sklepu nie będzie stał pod klatką nr 4, a przed sklepem znajdzie się miejsce dla psów, rowerów i miejsce parkingowe.

PS. Co do tych butelek to nie chce mi się, aż wierzyć. Niech Pani skontaktuje się z szefową jest bardzo miła na pewno znajdziecie rozwiązanie ;)

jestem bardzo zadowolona ze sklepu, ciepło przyjemnie, czysto i tanio!
Stała klientka Ania
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podstawa prawna odmowy przyjęcia butelek :)
A może prawnika wynajmij?
ąę

Pani Aniu, to Pani niech nie ściemnia. Po pierwsze trawniki są wspólne, więc jak sobie żabka jako sklep może na trawniku miejsce dla rowerów zrobić? Co Pani za głupoty pisze.

A te bułeczki cudowne na drugi dzień są jak kapeć więc gratuluję dobrego smaku haha. Proszę je prównać z bułką z Sobowidza czy Bagietki. A zarządca to o jakiej wentylacji mówił? Bo na klatce i w mieszkaniach śmierdzi bułkami i parówkami. Do tego na chodniku pełno śmieci. Ta Pani jak jest taka miła i uśmiechnięta to worek w łape i posprzątać po klientach . Pewnie po tych co jej tak broniąa haha

może jeszcze przed żabką oprócz miejsca dla psów, rowerów i nie wiem czego jeszcze, niech zarządca zrobi miejsce dla krów, oraz izbę wytrzeźwień może jeszcze, chyba malutki chodniczek przed czwórką pomylił z parkingiem przy Auchan

Witam ja chodzę codziennie do żabki i jestem zadowolona między innymi po pieczywo które jest z piekarni a nie z wypieku każdy ma wybór,świeże warzywa czy zamawiam sobie drób który jest świeży.Żadnych śmieci nie widziałam chociaż chodzę o różnych godzinach.Jakby każdy posprzątał po swoim psie to byłoby miło ja bynajmniej sprzątam po swoim i mam satysfakcję.

Pod lokolo-mieszkaniem może pijusy nie stoją, ale pod mieszkaniem obok, owszem tak! Półgłówkówki myślą że ich nie widać zza tymi dwoma drzewkami. I to jest chore, że jest sprzedawany alkohol w budynku mieszkalnym. Drogo tam jest i nie świeżo..Stare parówy pchają w hot-dogi fee
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pieczywo jest pochodzenia głębokiego mrożenia. Wczoraj przy mnie pani wstawiała do pieca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powinni też postawić zakaz zatrzymywania z drugiej strony, bo teraz jak nastają te samochody to widoczność słaba i przejechać nie można.

Tak pieczywo z głębokiego mrożenia, takiego w Auchan jest ogromny wybór i taniej, a stare parówki w hot-dali pchają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

w Achuan to bułki nadają się głównie na bułkę tartą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

po co znak? Tam nie można parkować, to nie jest ulica jednokierunkowa, gdzie byłoby to możliwe. Ciekawe jak ci wszyscy parkujący tam zdali egzamin na prawo jazdy. Ale to tylko do czasu....

Robi się naprawdę niebezpiecznie, żulernia pod daszkiem w coraz większym gronie, na chodniku wymiociny i porozbijane butelki na tarasie obok. Menele się rozkręcają i przejmują inicjatywę.

No ja nie wiem kto tu ma problem z przepisami, niejednokrotnie ktoś wzywał Straż miejską aby interweniowała w sprawie samochodów po drugiej stronie ulicy - Panowie przyjechali popatrzyli i pojechali, sam kiedyś z nimi rozmawiałem na ten temat i potwierdzili, że po drugiej stronie jak najbardziej można parkować :) :) więc radzę się dokształcić z przepisów zamiast pieprzyć w kółko bzdury na ten temat...
Jakby jeszcze było komuś mało bardzo proszę numer do straży miejskiej: 58 322 52 04 :) :)

odpowiedz dla osoby o nicku "ja"

człowieku po co takie bzdury piszesz

Re: odpowiedz dla osoby o nicku

Art.49 ust.1 pkt.7. Można parkować z lewej strony na drodze jednokierunkowej, a nie na drodze dwujezdniowej, która składa się z dwóch jezdni jednokierunkowych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Prawo jazdy udało się dostać dopiero na kursie korespondencyjnym? :)
Poza Kartuską, nie ma w Kokoszkach dróg dwujezdniowych :))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ze zgrozą zauważyłam, że na balkonie który jest na ostatnim piętrze dokładnie nad wejściem do sklepu jest kilka doniczek - niestety DWIE z nich są na poręczy!

Czy wiecie co dzieje się z taką doniczką przy silnym wietrze? Widziałam na własne oczy jak podobna doniczka spadała z balkonu na Jaśminowym Stoku 59C (1 piętro). Doniczka rozbiła się w drobny mak.

Czy szefowa Żabki zrobi coś w tym temacie? A może dojdzie do tragedii?
A może wspólnota budynku powinna zareagować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Obserwuj donice jak wchodzisz gdy jest wiatr i po problemie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak mam je obserwować gdy wychodzę ze sklepu? Oczywiście jest na to rada - nie chodzić do Żabki na zakupy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

szefowa z Żabki może najmująca lokal od Żabki Polska, a ten najmujący od prywaciarza może co najwyżej w swoim lokalu podłubać sobie w nosie. Kazdy w swoim mieszkaniu czy na balkonie moze sobie zostawić co chce, a Tobie można poradzić albo nie chodzić do Żabki albo uważać na latające doniczki z prędkością światła bądź też nie zagladać nikomu do prywatnych domów,garży czy samochodów , bo kultura wymaga tego,aby dbać o swój tyłek, a nie obcy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy Wy to rozumiecie? Bo mi się w głowie nie mieści. Osiedlowy monitoring normalnie.Jak to trzeba być wścipską osobą, aby oglądać ludziom balkony. Ogląda balkony na m.in.Jaśminowy Stok 59 i Storczykowa 4. Jeszcze na forum przekazuje swoje spostrzeżenia jak wypatrywała prywatność na obcych balkonach. Kobieto zajmij się życiem,zrób coś z sobą, a nie ludziom do gaci zaglądasz i plotkujesz. Co do samej Żabki to nie dziwcie się mieszkańcom tej klatki, bo sam widzę przechodząc , że 2/3 dnia na zakazach stoją im auta pod blokiem (swoją drogą gdzie teraz jest Straż Miejska i czy nie zgłaszali tego ludzie, którzy sobie teraz robią parking przed Żabką?).Teraz lato to wszyscy mają okna otwarte, a g*wniarzeria starymi padłami na włączonym silniku (gruchocącym) i na maksa słabej jakości na pełnym fullu słucha disco-polo. Ok sklep jest więc powinno się z niego korzystać jak już pozwolono, ale do jasnej ch...stańcie kawałek dalej i przestrzegajcie przepisów.Sciszcie muzykę chociaż na chwilę i wyłączcie silnik (mieszkacie wśród ludzi i trzeba się dostosować) i co najważniejsze przestańcie oglądać balkony,garaże,auta, bo powinniście zajmować się swoimi. Życie jest piękne i korzystajcie z niego, bo życie na zasadzie zazdrości i plotkowania i ciekawości to chyba nie najlepiej spędzany czas. PS Żabka jeszcze będzie tylko 3 dni i miesiąc spokoju, bo zrezygnowała prowadząca.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a od kiedy parkuje się na ulicy? Może w poprzek stań też zakazu nie ma. Jak juz tak mądrzysz się do poprzednika to zapoznaj się z przepisami i na pewno dowiesz się z nich, że nie możesz pozostawiać samochodu w ten sposób,aby utrudniał ruch, a samochody pozostawione z drugiej strony utrudniają ruch i w momencie wypadku to również mandat dostanie kierowca,który pozostawił auto utrudniając kierującym jazdę. Ulica to nie parking, a co do żabki to kolejny dowód,że sklepy nie powinny powstawac w blokach nie dostosowanych do tego. Co innego nowe budownictwa,gdzie w zamyśle na parterze jest pomieszczenie handlowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie wierzę w to co czytam!! Bijesz gościu pianę, a widzę, że sam nie masz o niczym pojęcia... Prawo jazdy to się w chipsach wygrywa z tego co widzę :)... hahaha ale się uśmiałem :)

nikt z niczego nie zrezygnował, proszę nie wprowadzać ludzi w błąd
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak??To zobaczymy ile jeszcze na paragonie Dominka Trepczyk będzie?He. Przyszła Pani Konkol rezygnuje, a nowy ajent przechodzi szkolenia,więc albo ktoś z Żabki albo DT bzdury wypisują. Sama Żabka to porażka dla sąsiadów 4 , bo teraz przy otwartych oknach słychać ciągle samochody, które zostawiają na zakazie ludzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie wiem kto będzie prowadził, nie interesuję mnie to kto prowdzi. Tym bardziej nie zwracam uwagi, jakie jest nazwisko na paragonie :) W każdym bądź razie ekspedientka zaprzeczyła, że sklep ma być zamknięty.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Współczuje niektórym ludziom ze tak smutne zycie maja iz musza sie zajmować takimi pierdołami..

Mnie jako klienta jakiegokolwiek sklepu nie interesuje kto jest właścicielem a jedynie zatowarowanie i ceny w sklepie.

Nawet gdyby żabkę zamknęli to co z tego? Komus nie wyszedł biznes i tyle. Nie rozumiem nad czym niektorzy sie tutaj spuszczają. Bedziecie wnukom opowiadać ze przewidzieliscie czyiś koniec?

Poza tym co maja samochody parkujące na zakazie (chociaz przewaznie widuje je z drugiej strony ulicy) do otwartych okien w bloku nr 4? Wyłączony silnik hałasuje jakos bardziej niz przejeżdzające ciagle ta ulica samochody?

Miał byc monopolowy-złe
Jest żabka-zle
Zrobili zakaz na drodze-złe
Ludzie parkują z drugiej strony ulicy-złe
Bloki nie były ogrodzone-złe
Ogrodzili-zle
Psy biegają-zle
Dzieci biegają-złe

Wy w ogole odczuwacie jakakolwiek przyjemność z zycia?

Proponuje zając sie soba a zmiane tej dzielnicy zaczac.... Tak- od siebie.

W większości młodzi ludzie a pieprz*cie jak stare zgredy.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

ta dzielnica to jest jakiś ewenement !! wszystko na NIE. najlepiej o 20 pogasić wszędzie światła i wszyscy powinni iść spać
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest ewenement. Taki smieszny skansen. Tu mieszkają na dzielnicy w większości zniewieściali tatusiowie i roszczeniowe mamusie. Tatusiowie pozbawieni od dawna jakiejkolwiek męskości, co to kiedyś przypadkiem narobili dzieci albo mamusie z grubymi tyłkami siedzące na jakiś urlopach, jedynie patrząc w okno albo oglądając świat z za płotu z piaskownicy. Nie dziwi, że im wszystko przeszkadza jak inni mogą pójść przykładowo do żabki po piwko albo mają wolne i mogą gdzieś wyskoczyć podczas gdy tym tatuśkom pozostaje zmiana pampersa z kupą bądź wycieranie wymiocin z śliniaka i patrzą tylko na świat z za okna. A jak już coś mają zrobić sensownego to jest to szukanie żłobka czy przedszkola w internecie. Mieszka tu też sporo takich osób cicho-ciemnych, co ani to dzień dobry ani pocałuj mnie w zadek, najprawdopodobniej to ci co powynajmowali za grosze albo mający jakieś schorzenia adaptacyjne. Bardziej normalne i powiedzmy średnio zdrowe są tu tylko pojedyncze jednostki oraz tzw klasa robotnicza (nisko wykształcona), która to jak widać wbrew płaczącym po forach tatuśkom potrafi się jakoś tam integrować na ulicy czy pod garażami. Nic dziwnego w tej sytuacji, że żal zad ściska i przeszkadzają samochody, pracujące silniki, doniczki na poręczy, psy, sklepy, autobusy których nie ma i wszystko co możliwe jak można oglądać to tylko z za okna czy z za płotu w oparach świeżo zrobionej kupy. Oni mają wyłożone nosy i drogi oddechowe świeżą kupą a potrafią wyczuć smród szadółek, którego tu nigdy nie ma. Jak to możliwe ? No i na dodatek oglądają jeszcze paragony po 5 razy ucząc się nazwisk jakiś sklepowych. A jest blisko przychodnia. Wystarczy pójść, poprosić o skierowanie i rozpocząć leczenie.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przestań wreszcie obrażać wszystkich mieszkancow. Decydując sie na wynajęcie sklepu w budynku mieszkalnym i przerobionego z mieszkania (nie myl tego z pasażem handlowym) podjęłaś sama ryzyko że będziesz prowokować konflikty. I tak tez jest. Żyjesz i dorabiasz się dzięki mieszkańcom tego osiedla, a gardzisz nimi i ich obrażasz. Wątpliwe jest twoje wykształcenie i kiepskie wychowanie. Z tego co wypisujesz to ty masz problem z podgladactwem. Fakt masz dostęp do monitoringu i podglądasz nawet ... Nawet się nie zniżę żeby na forum to powtórzyć. Odwal się od tych w większości porządnych uczciwych ludzi. To masz problem ze sobą. Połaszczyłaś się na tani lokal zrobiony z mieszkania a teraz masz pretensje że ludzie tam mieszkają. Przyczepione pod żabką psy słychać nie tylko w 6-ce ale i z drugiej strony ulicy. Wczoraj od szustej tak jakiś pęd szczekał że chciałem czymś cisnąć z balkonu. Sprzedajesz alkohol pijanym klientom. Jeden gościu tak był odużony że jak wyczołgał się z żabki rozpioł rozporek i chciał się wypróżnić na chodniku Wokół dziedzi biegały godz 17.00, albo tiry parkujące pod budynkiem, chodzi też bardzo zła opinia że to obóz pracy, a P. Dominika jest jak skurcz chciwa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 27

W Żabce z pólek wywiało towar, to chyba zapowiada jej koniec... niestety

Zmiana właściciela ma być i od soboty znowu ma działać wystarczy się zapytać w sklepie a nie juz głupoty gadać

Byłam w żabce dziś i 1/4 towarów została tak na oko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja byłem dzisiaj rano i na moje oko towaru jest jakieś 11/15
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A widziałeś czy mają pieczywo ?

Ja byłem wczoraj i dzisiaj i mogę powiedzieć ze sprzedali od tej pory 4 majonezy i dwie musztardy. Później jeszcze sprawdzę ile zostało nabiału
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ok 16:30 sklep był zamknięty - INWENTARYZACJA!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

sprawdzam cały czas na pasku tvn 24 ale jest cisza w temacie żabki !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Żabka była wczoraj zamknięta. Musiałam pofatygować się do netto. W netto jak zwykle była otwarta tylko jedna kasa, do której utworzyła się nie mała kolejka. Nie skutkowały zupełnie moje uwagi dotyczące otworzenia następnej kasy. Pani na kasie udawała najpierw głuchą a potem że nie wie o co chodzi.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

mam nadzieje nie ze poplakales/as sie... ;-)

Trzeba było pójść do Fresh market.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...