Na przestrzeni 5 lat kontaktowałem się samodzielnie z właścicielami nieruchomości w Gdańsku. Napotkałem jednak trudności z pozyskaniem pełnych informacji zarówno od właścicieli jak i pośredników odnośnie ceny i walorów użytkowych mieszkań. Dopiero po spotkaniu z Panem Maciejem Polańskim uzyskałem pełne informacje na temat interesujących mnie ogłoszeń. Ten Pan reprezentuje profesjonalne przygotowanie i podejście do klienta. Jest uprzejmy, komunikatywny, terminowo wywiązuje się z podjętych zadań. Dopiero u niego przygotowano mi oferty, które odpowiadały moim oczekiwaniom. Wszystkie etapy, począwszy od prezentacji nieruchomości, aż po podpisanie umowy, usługę bankową, notarialną oraz przekazanie mieszkania, łącznie z urzędami i spółdzielnią, przebiegły terminowo. Bardzo dużo informacji odnośnie usług i produktów bankowych przedstawił mi dopiero Pan Piotr Hinz. Niezwykle uprzejmy i kompetentny doradca finansowy. Wystawiam wysoką ocenę pracownikom, z którymi miałem kontakt. Chciałbym zwrócić uwagę, że istnieje na rynku liczna grupa klientów dysponujących niedużymi środkami finansowymi, dla których taka prowizja, pobierana zarówno od sprzedającego i kupującego, może być odstraszająca.