Zaginęła Iwona Wieczorek

Poruszyło mnie strasznie zaginiecie Iwony, sama mam córki i nie wyobrażalna jest dla mnie cała ta sytuacja :(
Tutaj na forum trochę ludzi zagląda jednak, więc postanowiłam zamieścić post z linkami do stron, gdzie są wszystkie informacje.
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12509120,wiadomosc.html
I jeszcze jedna strona
http://www.trojmiejska.info/?p=329
Na dole nagranie z monitoringu.
Przykre, że dopiero po interwencji detektywa Rutkowskiego, sprawdzono monitoring
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zaginęła Iwona Wieczorek

Ja uważam, że gdyby czuła się zagrożona to nie szła by na plaże a poszła do Bacówki, tam było sporo osób jak na taką porę. Fakt też zainteresowali mnie Ci mężczyźni co w tym samym czasie odwrócili się w stronę wejścia na plażę.
Aha nie wiem czy czytacie opinie forumowiczów ale na gazeta.trojmiasto.pl spora ilość ludzi zauważyła, że "Iwona" z monitoringu koło Sanatorium a "Iwona" z Jelitkowa ma troszkę inną bluzkę? Wczoraj sprawdzałam i może faktycznie ale nie wiem czy już sobie wkręcam, czy źle widzę. Sprawdźcie!!!

Ja bym zapytała tych co pchali wózek oni byli w tym samym momencie co Iwona może zauwazli coś podejrzanego , a ich pewnie łatwo znalesc bo tacy ludzie codziennie łaza w te same miejsca mają swoje trasy.

tak sobie mysle ze jezeli ten facet zaluzmy zaatakowal ja to przciez musialby sie jakos bronic krzyczec a on byl ewidentnie zawiany...
a to prawda o tych chlopakach musieli cos zauwazyc nie rozumie dlaczego jeszcze tych osob nie odnalezli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja myślę, że Iwona niekoniecznie czuła się zagrożona, a przynajmniej nie bardziej niż kiedy wychodziła z dyskoteki. Było już jasno, wokół ludzie, którzy zaczynali pracę, bądź tak jak Ona wracali z imprezki, myślę, że mogła już być zmęczona imprezą, drogą itd... a może po prostu chciała chwilkę odpocząć na piachu i wtedy ktoś ją zaczepił, dlatego tamci kolesie zwórcili uwagę w stronę plaży, jakby się coś tam działo?

Swoją drogą, powinni ujawnić, czy widać Iwonę na dalszej trasie deptaku, żeby roziwać spekulacje.

a ja myślę, że mogła skręcić na plaze bo dalej przeciez jest w tamtym miejscu spore zalesienie terenu i moze stwierdzila ze plażą będzie jej łatwiej w razie czego uciec przed tym człowiekiem z tyłu.nie wiem, takie tylko domysły po prostu
swoją drogą to sporo tam sie ludzi przechadza o 4rano

Mi sie wydaje to dziwne ze miałaby skrecic na plaze. No bo po co? Jesli podejrzewala ze ten facet idzie za nia, to mogla skrecic w druga strone, tam przeciez stalo kilkoro ludzi. A plaża by do domu nie wrocila i tak musialaby wrocic na deptak. Ja mam nadzieje ze mimo wszystko dobrze sie to skonczy...

jeżeli na innych kamerach (o ile takie są na dalszym odcinku drogi) jej już nie ma to musiała skręcić na plażę. Szkoda, że nie widać, czy ten mężczyzna poszedł dalej prosto czy skręcił. Kamera niestety za późno odwraca się w kierunku deptaka, poza tym nie jest widoczny znaczny kawałek drogi.

Chłopacy faktycznie odwracają się w strone wejścia- musieli coś tam widzieć lub słyszec (nawet jeżeli nie było to związane z dziewczyną to coś przykuło ich uwagę)

Dziwie się, że nie umieszcza się na wszystkich mozliwych portalach/ stronach trojmiejskich nagrań z monitoringu z prośbą o zgłaszanie się osób z filmików... być może też ktoś byłby w stanie kogoś rozpoznać.
Wchodze na strony http://www.trojmiasto.pl czy strony Sopotu, Gdańska a tam żadnej wzmianki o zaginięciu dziewczyny. Pewnie wszyscy obawiaja sie, ze turystow odstrasza... eh.

a moze po prostu ten facet wracal z imprezy i mial ochote wejsc jeszcze na plaze, nie łączyłabym tak szybko nikogo z zaginięciem tej dziewczyny tylko dlatego ze na nia spojrzał lub za nią szedł.

Myślę, że człowiek, który szedł za Iwoną wniesie duuuużo do śledztwa. trochę dziwne, że chwiejnym krokiem wybierał się o 4 rano na plażę, a Iwona chyba też tam skręciła. Oby się ten człowiek odnalazł ...

Tych czterech mężczyzn coś tam widziało, nie wierzę w przypadek, że tak wszyscy oglądnęli się w stronę plaży. Uważam, że ich trzeba pilnie odnaleźć.
Sprawa nadal jest słabo nagłośniona, bo z kim nie rozmawiam, to słyszę
"No coś Ty, gdzie, kiedy, skad wiesz"

Mam nadzieję, ze policja również to zauważyła, i szuka tych chłopaków których uwagę coś tam przykuło

Dziewczyna mieszkała na Jelitkowskim Dworze, dzieliła ją już bliska odległość do domu :( Podobno na innych kamerach już jej nie ma, a czy ten gość jest ?

Sama nie wiem co o tym myśleć, chyba doszukujemy się winy w każdym, bo z filmiku spod "sanatorium" również podejrzani byli mężczyźni jacyś.

Fakt facet jakiś dziwny, ręcznik, boso o takiej godzinie.
Na Jelitkowskim Dworze również są kamery, ciekawe czy zostały sprawdzone, bo może dotarła do osiedla.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ten facet wyglada podejrzanie:-(

może skręciła na plażę, bo czuła że ten facet za nią idzie i chciała się upewnić?

faktycznie - 6:40 - tych 4 chłopaków patrzy w stronę wejścia na plażę...

nie chce się nakręcać ale chyba masz rację........

Zobaczcie na filmiku, 6:40 - ewidentnie patrzą się na wejście na plaże - tak jakby coś tam było - tj. coś się działo.

Chwile wcześniej, z tego co zauważyłem z "ruchów" - Iwona skręciła w te wejście na plażę (chociaż do końca nie widać) - ale można wywnioskować z zachowania - zejście na bok pod koniec (3:58).~Ten koleś też na bok zszedł jak zobaczył że ona też na bok idzie.

sorry zapomnialem o linku

http://www.youtube.com/watch?v=ayH660GD8gU

tu macie szerszy film z monitoringu, poszukiwana widoczna o godzinie 4:12

To takie straszne...co chwilę śledzę czy pojawiły się nowe informacje na ten temat. Współczuję matce, sama mam 2 córki i strach się bać, co to będzie za paręnaście lat.

http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,Trwaja-poszukiwania-19-latki-z-Sopotu,wid,12516535,wiadomosc.html?ticaid=6a9ac

http://forum.gazeta.pl/forum/w,57,114681307,114681307,Godz_4_12_Iwona_Wieczorek_na_deptaku_w_Jelitkowie.html

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...