Zakup okien "Drutex"
Latem b.r. odwiedziłem B2B w Gdyni przy ul. Morskiej 168 celem zakupu okien firmy "Drutex". Podczas uzgadniania z pracownikiem wyposażenia okien i ceny końcowej,ów pracownik okazał się osobą niekompetentną. - Gdy chciałem, aby w skrzydle okna zamontowano dodatkowy docisk pomiędzy zawiasami,zażądał po 50 zł. od każdej szt. Okazało się później,że ten element jest w standardzie. Za zamontowanie zabezpieczenia I stopnia zażądał 25zł. Okazało się później,że ten element Drutex daje gratis. W czasie uzgadniania ze mną szczegółów co chwilę gdzieś dzwonił i o coś się pytał.Za zamianę w oknie klamki ze zwykłej na z przyciskiem zażądano od szt.po 25zł. , gdzie taka sama klamka z przyciskiem w sklepie kosztuje 14 zł.(?!) Po zakupie okien okazało się ,że brakuje kilka drobnych elementów oraz nie funkcjonują klamki z przyciskiem. Natychmiast złożyłem reklamację w protokole odbioru. - Teraz mamy już jesień,upłynęło kilka miesięcy,mimo kilkakrotnych zapytań telefonicznych : co z gwarancją ?Kiedy otrzymam brakujące elementy przy oknie ? - Sprzedawca zdaje się zapomniał ,że sprzedał klientowi okna i obowiązuje go gwarancja na sprzedany towar !!! Po prostu po sprzedaniu towaru klienta ma "gdzieś".