Zakup trenażera

Witam. Jestem w momencie zakupu trenażera, chciałbym prosić o rekomendacje co do typu jaki wybrać no i oczywiście sklepu w jakim najlepiej kupić ów sprzęt. Co mi doradzicie drodzy cykliści???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zakup trenażera

Tacx Swing. Stosunkowo tani i dobry jak za te pieniadze. na bikestacji powinien byc. ja uzywam takiego i jestem zadowolony (pomijajac fakt ze nie nawidze trenazera) :)

Ja mam Tacx'a fortiusa z ramą sterującą i jest zarąbisty.Masz wszystkie dane,wykresy,testy Dzieki temu ze są trasy wgrane o różnych profilach ,które możesz sam modyfikować(jesli masz rame sterującą) aż tak się nienudzi.Niemam problemu zeby wysiedzieć na nim 4 godziny - nawet moi rodzice na nim w zimie jeżdżą:) Naprawde całkiem fajna sprawa.Tylko jest jeden poważny minus - cena.....

dla mnie pedalowanie w tym dziwactwie to jest tragedia za akzdym arzem jak mailem na to w zimie wsiadac to mnie szlak trafial ale moze niektorzy to lubia wiec polecam swinga:)

tez mam swinga. jest dobry i cichy a cena przystępna. Ale żeby wysiedzieć na nim polecam filmy oglądać. Najlepiej Earthed4 :D Najdluzej udalo mi sie ponad 3 godziny pedałować ale to Aviator wtedy lecial hehehe :P

A ja mam Tacx Sirius'a z zelowa rolka, o wiele cichszy od Swing'a ale ma mniejszy opor i to moze niektorym nie wystarczac. Jednak jezdzenie na t. to najwieksza kara ;)

Ja też mam Tacx Sirius. Osobiście przy zakupie kierowałem się przede wszystkim "cichością", ponieważ wcześniej wiele się nasłuchałem o tym, że trenażery to stosukowo głośne urządzenia. Mogę stwierdzić, że nie zawiodłem się na Siriusie - w mojej ocenie nie jest on głośny. Tak jak napisało wcześniej kilka osób, faktycznie taki sposób kręcenia w miejscu na rowerze, to wielka nuda (nie wierzyłem, aż sam tego nie doświadczyłem) dla mnie max, to 1,5 godz. Natomiast z drugiej strony uważam, że trenowanie przy użyciu trenażera jest bardzo efektywne.

Chciałem zapytać o głośność tego typu urządzeń. Czy można ich używać mieszkając w bloku? Sąsiedzi słyszą, czy może nie wywołuje to aż tak dużego hałasu / dudnień / świstów?

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...