Zapłacił 5 razy więcej za przejazd A1

Opinie do artykułu: Zapłacił 5 razy więcej za przejazd A1.
Artykuł na temat: Autostrada A1

W miniony piątek na A1 znów otwarto szlabany. Okazało się jednak, że przejazd nie był darmowy. Przekonał się o tym nasz czytelnik, który nie pobrał biletu i jego podróż zamiast 5 kosztowała 25 zł.

Od trzech lat podczas wakacji, gdy w weekendy ruch na A1 jest bardzo duży, rząd decyduje się na otwarcie bramek by rozładować korki. W tym czasie przejazd autostradą jest darmowy.

Czytaj także: Autostradą A1 jedziemy przez weekend za darmo

Na co dzień kierowcy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

cwaniaki

bo tylko w Polsce są ci*le i cwaniaczki

W AmberOne jak w AmberGold

Mam zablokowaną w banku opcje płatności zbliżeniowej na moje życzenie. Muszę zawsze wpisać PIN by potwierdzić płatność. Jakimś cudem na AmberOne potrafi ściągnąć mi z konta pieniądze bez wprowadzenia PIN (dobrze, że tylko raz).

won komuchu POpaprany

pyt

czyżby PO wskie metod nadal w kraju obowiązywały???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jezdzilem po polnocnych autostradach Wloch (Mediolan cyz Turyn) i opłaty to maksymalnie kilka euro oraz duzo odcinkow za friko. Nie zauwazylem zeby byly drozsze niz u nas. Przyklady panstw jak niemcy, austra, szwajcaria, czechy, węgry czy słowacja pokazują że mamy najdroższe autostrady.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

g*wno prawda! facet ma rację

Pamiętam przedostatnią akcję z otwartymi szlabanami. Kobiety które normalnie kasują za bilety, stały przy tych otwartych szlabanach i poganiały by się nie zatrzymywać i NIE POBIERAĆ biletu.
Więc facet ma rację. Zresztą co to za logika, otworzyć szlabany i kazać pobierać bilet - to niczego nie zmienia, bo te szlabany bardzo szybko reagują.
Oczywiście Janusze muszą się nauczyć by szyba była opuszczona przed podjechaniem i by ruszyć a dopiero potem zastanawiać się gdzie sobie ten bilet wetknąć, a nie odwrotnie.. ale tego nigdy chyba nie przeskoczymy w naszym pięknym kraju....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyborcy PiSu? Sam nie wiem ale trochę ich jest. Taki ciemny kraj chyba i podatny na populizm.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jedne z najdroższych autostrad są autostrady w Austrii i Szwajcarii.

W porównaniu do tych krajów Włochy mają bardzo tanie autostrady.
Bogaty czy biedny, każdego kto ma auto na przejazd jednorazowy powinno stać.

To wpuszczanie klientow w przyslowiowe maliny.

Nawet jesli szlabany byly otwarte powinna byc jakas informacja ,ze pobor oplat nie zostal zawieszony i prosze pobrac bilet. Taki sam trick widzialem w Warszawie na bramkach metra ,gdzie bramki byly otwarte a po wejsciu na teren metra panowie kontrolerzy sprawdzali blilety. Na autostradzie bramki takie sa czesto otwarte gdy sa tzw wolne weekendy wiec rozumiem oburzenie tego pana.To nie fer zmieniac zasady podczas gry.Tak robia oszusci.

Cebula deal chwalisz sie czy żalisz?

ja mam dopłacić do twoich rajdów? Nie stać Cię to sprzedaj auto
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Acha czyli jak w wakacje podnosili szlabany to i tak wszyscy

lamali przepisy drogowe nie zatrzymujac sie przed znakiem?

Modyfikacja wjazdu na A1

U nas przejazd przez bramke wygląa tak: podjeżdżamy, zatrzymujemy się, wciskamy guzik, czekamy na wysunięcie biletu, pobieramy bilet, otwiera się szlaban, ruszamy. Czy nie można jak w innych krajach europy zamontować fotokomórki aby bilet czekał już na nas wysunięty ( bez naciskania przycisku) ? Przyspieszyło by to ruch na wieździe dwukrotnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobna sytuacja

Miałam identyczna sytuację. Pisałam reklamacje bo chodziło o sam fakt bo kiedyś jak parę razy tak jeździłam to nie było czegoś takiego zeby pobrać bilet. Oczywiście reklamacja nie uznana. I widziałam tez tego dnia że inne osoby tez pojechaly bez biletu takze mysle ze sporo jest takich ludzi i nie chodzi tu o chytrosc jak inni piszą.

zapomniałeś o znaku b-32

nie musi być sygnalizatora wystarczy sam znak
wracaj na kurs!

No nie.. poruwnywalna...

Bo -uje się nie kreskuje, czy jak?

"płaty gratis"

Zrozum, że to właśnie sytuacja jak z marketu - sklejone dwie paczki - niby jedna gratis, zgodnie z nadrukiem, ale w kasie okazuje się że nie, że musisz płacić za dwie, a chowając sobie tę rzekomo gratisową do kieszeni stajesz się nieświadomie złodziejem.

szlabany

Gdyby na autostradach powszechnie stosowano światła, nie szlabany i nad bramką byłby wyraźny napis o konieczności zakupu biletu, żeby się zapaliło zielone, to każdy by wiedział co zrobić i jakie są konsekwencje.

To był tani chwyt, żeby naciągnąć ludzi na kasę. Nikt nie pójdzie do sądu bić się o 20 zł, a takich osób, które zapłaciły karę, jest zapewne grube tysiące.