Zapłacił 5 razy więcej za przejazd A1

Opinie do artykułu: Zapłacił 5 razy więcej za przejazd A1.
Artykuł na temat: Autostrada A1

W miniony piątek na A1 znów otwarto szlabany. Okazało się jednak, że przejazd nie był darmowy. Przekonał się o tym nasz czytelnik, który nie pobrał biletu i jego podróż zamiast 5 kosztowała 25 zł.

Od trzech lat podczas wakacji, gdy w weekendy ruch na A1 jest bardzo duży, rząd decyduje się na otwarcie bramek by rozładować korki. W tym czasie przejazd autostradą jest darmowy.

Czytaj także: Autostradą A1 jedziemy przez weekend za darmo

Na co dzień kierowcy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, tak, i imigranci i targowica i II sort

baranku , biedny jesteś
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 19

Rozladowuja ruch, ale bilecik trzeba pobrac??? hahahah, po prostu burdel maja a przy okazji zwineli wiecej pieniedzy od naiwniakow.
Kasa musi sie zgadzac.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Istotny jest punkt podoru opłat.

W regulaminie mówi się o punkcie poboru opłat i w takim kontekście nasz rację, ze jest to kwota 25,00 na odcinek Swarożyn - Toruń.
W rzeczywistości występują organizacyjnie dwa punkty poboru opłat w tym samym miejscu - w zależności od kierunku jazdy. Gdyby w regulaminie występował np. określenie - zjazd z autostrady w punkcie poboru opłat wówczas byłby odcinek od Rusocina do Swarożyna , czyli najdłuższy jak był w stanie na tym kierunku przejechać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto tu kombinuje?

...i kto tu kombinuje? Powiedziałabym, że obsługa autostrady znalazła sobie sposób na dodatkowe pieniądze. Absolutnie popieram pokrzywdzonego. Przy zmianach zwyczajów konieczna jest informacja. Na drogach, gdzie np. przewidywana jest zmiana ruchu czy remonty pojawiają się wcześniej tablice informacyjne. I tak powinno być w tym przypadku.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie musisz z nich korzystać

jedź drogą bezpłatną !!!

i nie wypisuj głupot
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 18

I dlatego...

najlepsze są winiety...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byl,zapomniales dodac.PO zozlozylo kraj na lopatki.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 43

Miałem tak samo

Miałem identyczną sytuację we Włoszech tylko tam zapłaciłem dokładnie wartość mojego przejazdu.
Nikt nie dał mi kary
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego, że zydowska finansjera

je oplotła chciwymi łapskami.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 23

J/n

Jedziemy autostradą bo darmowa, Grażyna zbieraj sie jedziem!! Ja żeby uniknąć korków w wakacje czy weekend zawsze jeżdżę nocą i muszę płacić i płacę. Afery nie robię, że zapłaciłem..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak na skrzyżowaniu pali się czerwone, to tez stwierdzasz "e, to awaria" i wjeżdżasz?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 26

To, że gdzies jest taniej nie znaczy

że u nas jest najdrożej. Francja, Włochy. Poza tym tam płacisz za większość odcinków a u nas tylko za niektóre i nie za eSki, co akurat uważam za bajzel w naszych opłatach. Powinny być niższe ale z wszystko. W Holandii masz bardzo wysokie opłaty roczne za auto, nawet jak nie jeździsz po A, chociaż tam trudno nie uzuwać 2x2.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

PO, PO...
A myślisz ze ludzie z PIS są uczciwi? W swoich biurach kręcą jeszcze większe walki niż poprzednicy, z obrazem Maryi na scianie.
A ludzie te PISowskie ściemy łykają jak pelikan sucha bułe..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego jednym otwieraja szlabany i maja przejazd za darmo a inni maja placic?

Gdzie tu rownosc traktowania klienta
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

bo każdy rząd kombinuje

jak nam zrobić dobrze i wybudować autostrady, szukając kasy u prywaciaków i wychodzi, że każda autostrada zbudowana jest inaczej i każdy ma oddzielny taryfikator. A żeby nam ulżyć w płatnościach za przejazd autostradą to już jest problem bo jak rozliczyć winietę komu dać 2 zł. lub 3 zł. z niej itp.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Można również pomyśleć nad kartą zbliżeniową.

Zbliżasz i jedziesz dalej. A nie bezsensowne czekanie aż babka nam wydrukuje paragon.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie ma czegoś takiego jak darmowy weekend

Jeżeli jest na tyle głupi by wierzyć w darmowy weekend na bramkach to zapłacił za wszystkie darmowe przejazdy wstecz ... a może szlabany się zaciely. Regulamin i miejsce do poboru biletu nadal były obowiązujące . Ludzie jak mają sugestie zeccoś jest darmo to wył.myślenie . Bardzo dobrze albo płacimy my za tych co myślą albo ci co nie myślą ... wole by sami płacili za siebie a nie z moich podatków potrącano ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Typowy Seba znowu ma problemy o 25 zl

A kiedy sie zajmiecie prawdziwymi tematami, jak afery i zlodziejstwo PO, A czekaj to przeciez peowski portalik. Zlikwidowac go, a POpapranych dziennikarzy ciagac po sadach latami za wspoludzial i lobbying
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22