Zapłacił 5 razy więcej za przejazd A1

Opinie do artykułu: Zapłacił 5 razy więcej za przejazd A1.
Artykuł na temat: Autostrada A1

W miniony piątek na A1 znów otwarto szlabany. Okazało się jednak, że przejazd nie był darmowy. Przekonał się o tym nasz czytelnik, który nie pobrał biletu i jego podróż zamiast 5 kosztowała 25 zł.

Od trzech lat podczas wakacji, gdy w weekendy ruch na A1 jest bardzo duży, rząd decyduje się na otwarcie bramek by rozładować korki. W tym czasie przejazd autostradą jest darmowy.

Czytaj także: Autostradą A1 jedziemy przez weekend za darmo

Na co dzień kierowcy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak nie pobrał biletu? pobrał bo mu sie szlaban nie otworzy, a że zgubił to inna historia, bez pobrania biletu sie nie wjedzie na tą wspaniała drogą droge
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

taaak? panstwo gwarantowalo kredyty i gwarantowalo zysk

i nie bajdurz, ze tak jest przy innych inwestycjac tzw partnerstwa publiczno-prywatnego

bo to tak, jakby mi panstwo gwarantowalo za mnie w banku kredyty na mieszkania i gwarantowalo, ze jesli wynajmujacy bedzie za malo placil, to ono mi doplaci. przy takim PPP to 38 mln Polakow chcialoby "wybudowac" mieszkania na wynajem. nawet niemowlaki...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam dom z basenem, motorówkę, letnią daczę w górach i żonę. Mało

A czerwone światło na bramkach to dla krowy na drodze tak samo widać jak jadą tacy zero wyobraźni znaki to nie dlanich u a ustąpienia pietwszenstwa to on ma pierszenstwo wszędzie wszscy zdrogi bo pan jedzie

Re: Zapłacił 5 razy więcej za przejazd A1

Bramki wjazdowe na A1 od strony Gdańska i Torunia są zbędne - nie trzeba pobierać biletu.
Maja tylko za zadanie niejako ograniczyć i usprawnić przepustowość A1. Naraz nie wjedzie na autostradę ciąg 100 aut by skutecznie zablokować bramki wyjazdowe, tylko średnio 2-3 na np. 10 sek. * nie działa w letnie weekendy :)

Januszowoooo

Hahaha Łukasz to prawdziwy Janusz. Może tak ma drugie?

Jesteś wiecznie żywy!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie to miejsce? Serio

Komfabulujesz?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zapomniales ze SLD i PO omowilo sie z "operatorem" autostrady

że jak ruch bedzie za maly, podniesione szlabany lub inne okolicznosci powodujace, że kolesie (przepraszam - operator) nie będą mieć takich łupów jakie im kolesie z rzadu obiecali to panstwo polskie czyli my, im wyrówna. Jak bedzie jakies spotkanie wyborcze - pytajcie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie do końca

Do Torunia 25 zł to taniej niż przy zamkniętych szlabanach ;)
Opłacało by się nie wziąć biletu.

Zlikwidowac!!!

Bramki i bedzie spokoj.

A1 cwaniaki i naciągacze..

to jest właśnie polska panie, kraj nie dla ludzi. Na każdym kroku próbują cię naciągnąć na kasę.

Uwaga uwaga dla niedoinformowanych autostrada w Swarożynie się nie kończy i odziwo można nią jechać w obie strony :O

To nie jest kara tylko opłata naliczona zgodnie z regulaminem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mógł przyjechać z drugiej strony autostrady A tam już jest drożej

Najdłuższy odcinek poboru opłat z Rusocina kończy się w Toruniu

Czyli 29 zl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0