Zapłacił 5 razy więcej za przejazd A1

Opinie do artykułu: Zapłacił 5 razy więcej za przejazd A1.
Artykuł na temat: Autostrada A1

W miniony piątek na A1 znów otwarto szlabany. Okazało się jednak, że przejazd nie był darmowy. Przekonał się o tym nasz czytelnik, który nie pobrał biletu i jego podróż zamiast 5 kosztowała 25 zł.

Od trzech lat podczas wakacji, gdy w weekendy ruch na A1 jest bardzo duży, rząd decyduje się na otwarcie bramek by rozładować korki. W tym czasie przejazd autostradą jest darmowy.

Czytaj także: Autostradą A1 jedziemy przez weekend za darmo

Na co dzień kierowcy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu nie

Chodzi o kwote tylko sam fakt, że operator może robić to celowo, słyszałeś może kiedyś o efekcie skali? Jezeli szlaban nie ma znaczenia to po co jest?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

czerwone to czerwone - nie jedziesz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Latem w upale ludzie stali

w morderczej temperaturze w korkach 10km. Trzeba było autostradę omijać, żeby się w mega Zator nie wpakowac. A teraz bramki otwierają?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale z kolei robić aferę o nieumyślnie nadpłacone 20 zł i pisać od razu do portalu, to chyba jest przynajmniej szczypiorowo. Ludzie w Cocomo dają się oskubać na nieporównywalnie większe kwoty a nie wylewają tutaj łez.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie tłumacz się lemingom

Łukasz nie tłumacz się lemingom bo oni lubią być krojeni na każdy możliwy sposób czy to przeplacona nieruchomosc, CHFy, umowa z operatorem tv lub tel. Oni poprostu to lubia. Tak wychował ich ten system, bycie krojonym jest przynależnością do tych lepszych a reszta to Janusze, Sebiksy itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gnoje

Gnoje ja tez w lipcu mialem problem bramki otwarte facet przede mną biletu nie mógł pobrać ja też nie mogłem wiec pojechałem i w Swarozynie babka do mnie bilecik to jest naciąganie szukają frajerów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

podobną sytuacje miałem w Katalonii, bramka otwarta i nie zabrałem kwitka, po dojechaniu do wyjazdu zadzwoniłem na info, a tak kazano mi podjechać pod wskazany nr stanowiska i uiścić opłatę oczywiście bez kar. dodam, że tam nie ma siedzących pań w okienkach tylko są automaty do płacenia, tylko w Polsce za wszystko kara i do tego najdroższy przejazd
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tysiące ludzi brało bilety a pan Łukasz chciał być sprytnym jak Janusz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo komedie z PO budowali dla kolesi

Sprawdź kto jest właścicielem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

no i licząc 1:1

80 km autostrady w Hiszpanii za 13 EUR. Podaj mi gdzie przejadę płatną autostradą w Polsce 80 km za 13 zł
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

korki są tylko na bramkach wyjazdowych (tam gdzie się płaci) i to najczęściej tylko na ostatnich bramkach.
I tam się podnosi szlabany żeby usprawnić przejazd.

Na bramkach wjazdowych bramek jest dużo i pobiera się tam tylko bilet, więc to się nie korkuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest imbecylizacja kierowców

Regulamin wyraźnie mówi o konieczności pobrania biletu, a szlaban tylko przypomina o tym.
Nawet brak szlabanów na wieździe nie zwalnia nikogo od pobrania biletów i tyle.

No ale teraz oczywiście kierowca taki "biedny"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Autor :)

Jak autor listu do redakcji Trojmiasto.pl chciałbym zaznaczyć, że nie jestem cebulakiem i dzielnie zapłaciłem 25zł. Zależało mi na zwróceniu uwagi na to, że podniesienie szlabanów wcale nie rozładowuje korków jak twierdzi zarząd AmerOne, bo i tak musimy się zatrzymać i pobrać bilet. Każdy kto jeździ chyba się zgdzi, że podniesienie szlabanu trwa może sekundę. :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak a to cytat podsumowujący artykuł

O konieczności zatrzymania informuje znak b-32 "pobór biletu", a także sygnalizator drogowy, który w przypadku braku poboru biletu wyświetlał światło czerwone
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czemu wykładali wszyscy na biznes Kulczyka?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

A gdzie robią je 2x jak u nas bo sie sypiai gdzie bylo tyle oszustw i bankructw?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10