Zarysowanie/Ul.Slowackiego Audi A3 1.9Tdi,GD90*0W

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Drogi kierowco samochodu Audi A3,1,9TDI o numerze rejestracyjnym GD90*0W,dziś na ul.Slowackiego beszczelnie zarysowales służbowy samochod ciężarowy(laweta) mojego męża po czym zbiegłeś z miejsca kolizji,chcialam Cie poinformować,iż sprawa zostala zgloszona do
Komendy Miejskiej Policji Sekcja Ruchu Drogowego.
Jeżeli masz w sobie za grosz uczciwości,proszę odezwij sie,a jeżeli nie czekaj na kontakt Policji. 789 128 926
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Zarysowanie/Ul.Slowackiego Audi A3 1.9Tdi,GD90*0W

Sprawa wyjaśniona,kierowca byl pijany,dlatego uciekł z miejsca kolizji,tego samego dnia został zatrzymany do kontroli i wyszły promile.Poszukuję innych poszkodowanych,których auta także ucierpiały przez tego kierowcę,bo z tego co się dowiedziałam auto sprawcy ma sporo świeżych zarysowań i przetarć,więc sadzę,że nie tylko męża auto ucierpiało.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ok, wyjaśniłaś sprawę, ale po co poszukujesz innych poszkodowanych?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poszukuję,ponieważ jeszcze nikt nie zgłosił się na komendę a z tego co mówił Policjant zarysowań,świeżych jest znacznie więcej,a może ktoś inny poszkodowany to przeczyta i zgłosi się na komendę,no chyba,że dla kogoś zarysowanie karoserii jest błachostką i nie bedzię chciał latać po komisariatach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz napisać jeszcze jakiego koloru było to Audi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sadzę,że Rejestracja i model znacznie wystarczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To by ułatwiło sprawę, zwykle po takiego typu zdarzeniach zostaje lakier sprawcy a kolor to znacznie ułatwi innym poszkodowanym, czy w ogóle warto się fatygować na komendę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na komendę warto pójść,ponieważ trzeba zgłaszać tego typu sytuację.
Całe szczęście,że ten pijany kierowca nie zrobił innych kierującym krzywdy,bo gdyby mąż nie odbił w prawo to mogło skoczyć się gorzej,sam móglby odnieść poważne skutki,zderzenie osobówki z ciężarówką nieciekawie mogło się skoczyć.Szczęście,że go złapali.
-----------------
Ps.Osoby,które miały podobną przygodę z dzisiejszego dnia będą wiedzialy.A ja podam kolor i nagle co trzeci powie,że go Audi rysnęło ;))

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli policja mu wykaże, że kierował w stanie po użyciu, to jego OC, (które ma w MTU:) nie pokryje szkód. Poszkodowani dostaną kasę z UFG a ten regresem ściągnie ze sprawcy.
W każdym razie - moze się juz z tą Audicą pożegnać :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na jakiej podstawie prawnej ubezpieczyciel odmówi wypłacenia odszkodowania? Nie jest czasem tak, że MTU płaci a później ściąga regres od sprawcy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Kuba:
Masz rację. Pochrzaniło mi się z AC - tam firmy w OWU wyłączają swoją odpowiedzialność, jeśli sprawca jest po alko.
Ustawa nie wyłącza odpowiedzialności Towarzystwa - daje mu jedynie prawo do regresu.
Co generalnie niewiele zmienia dla sprawcy - bo i tak będzie musiał zabulić za wszystkie szkody, jakie spowodował (i słusznie;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...

Zaginiony: Jacek Adamczyk (16 odpowiedzi)

Jacek Adamczyk . ur. 20.10.1966 r. zam. Gdańsk, ul. Arkońska 244/4 Komisariat Policji w...

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....