Re: Zasięg
Jeśli są jakieś problemy z zasięgiem, należy napisać pismo do operatora, w tym przypadku ORANGE, wtedy Panowie serwisanci montują na osiedlach urządzenia typu REPEATER GSM, który poprawia jakość sygnału GSM... w ich interesie jest, aby klienci byli zadowoleni i mogli w pełni korzystać z ich usług, a my jako klienci mamy do tego prawo, aby domagać się w pewnym obszarze poprawy jakości sygnału. (pracowałem kiedyś dla pewnej firmy GSM, która realizuje wieszanie anten dla operatorów w naszym kraju) Orange wysyła zlecenie do takiej firmy, Panowie przyjadą i mogą poprawić sygnał, ale zanim to zrobią wykonają testy, dlatego w piśmie trzeba szczegółowo napisać na czym polega problem. Z tego co wiem, w zeszłym roku były przeprowadzane prace konserwacyjne w okolicy Kokoszek kiedy to były przerwy w zasięgu m. in. ORANGE, ale niestety Karczemki są dosyć niekorzystnie położone w stosunku do najbliższego przekaźnika (chodzi tu o zabudowania)... Montowałem podobne urządzenia m.in. polepszające sygnał które opisałem powyżej, więc wiem, że taka poprawa jest możliwa :) pozdrawiam
0
0