Zasiłek dla bezrobotnych

hey

ile trzeba przepracować by otrzymać zasiłek dla bezrobotnych i czy musi być to umowa o pracę czy zlecenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zasiłek dla bezrobotnych

Musisz w ciągu 365 dni przepracować 12 miesięcy może być praca na umowę o pracę i tak jak umowa o zlecenie ( zapamiętaj na umowę zlecenie muszę być odprowadzone składki zdrowotne i rentowe emerytalne jeśli nie masz tego to zapomnij że dostaniesz zasiłek )

Mam odprowadzane składki, ale na razie tylko 4 mies pracy, myślałam, że wystarczy pół roku- dzięki za odp :)

Kiedyś było pół roku ale zrobili teraz na 12 miesięcy.

dzięki

Podałem złą informację dla Ciebie zamiast 365 dni trzeba w ciągu 18 miesięcy przepracować 365 dni a najlepiej dowiesz się wszystko na stronie urzędu pracy albo wpisz sobie w google i dowiesz się co i jak :)

i jeszcze zależy czy cię zwolnili czy nie bo jak za porozumieniem stron to dopiero po trzech miesiącach dostaniesz od zarejestrowania się w UP.

po 3 miesiącach i tylko na 3 miesiące ;]

ja najpierw dostalem zasilek i pobieralem go przez miesiąc i tydzień a teraz wrocilem na bezrobotny okres i kontynuuje pobieranie az do wyczerpania sie przyslugujacego mi polrocznego okresu. najpierw pracowalem na umowe o prace a pozniej na zlecenie i zasilek bez problemu dostalem. musialem doniesc od ostatniego pracodawcy zaswiadczenie o tym ze odprowadzal za mnie skladki do ZUS przez pol roku ktore pracowalem na zlecenie. Łukasz lat.30 tel.725-680-634

Forumowicze, ile teraz wynosi zasiłek dla bezrobotnych i na jaki okres się go przydziela?
- po kilku latach pracy, po zwolnieniu grupowym.

Inne tematy z forum

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

Życie za granicą to też nie bajka... (48 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...