Skorzystałam z usług salonu w związku z atrakcyjną ofertą na gruper.pl. Termin zabiegu oczywiście ustaliłam telefonicznie. Po przyjeździe do salonu o 10.55 powiedziano mi, że muszę chwilę poczekać. O godzinie 11.15 dowiedziałam się, że zabieg nie rozpocznie wcześniej niż o godz. 11.45. "Bo ktoś źle zapisał". Sposób przekazania informacji i zdawkowe przeprosiny oraz zrzucanie winy na innych pracowników były naprawdę nieprofesjonalne.. Najbardziej zdenerowowało mnie to, iż przy rezerwacji podałam numer telefonu kontaktowego i nikt nawet przed samą wizytą do mnie nie zadzwonił, nie zaproponowano mi też innego terminu. Przez pierwsze 20 minut siedziałam i czekałam w zupełnej nieświadomości. A wystarczyło choćby zrobienie manicure w tym czasie lub zainteresowanie potrzebami klienta.
Sama usługa (zabieg mikrodermoadrazji i maska) była bardzo fajna, a kosmetyczka robiąca zabieg miła i kompetentna.Gabinet czysty i z przyjemnym, jasnym wystrojem. Dużym minusem jest brak intymności w gabinecie (2 łóżka zabiegowe obok siebie), obok spotyka się po prostu inną klientkę.
Innymi słowy nie tylko sam usługa ma wpływ, ale również obsługa klienta. Życzę powodzenia.