Re: co za pytanie ?:-)
1985sloneczko
(13 lat temu)
Jeśli mówimy o blokowisku to fakt wielkie i wysokie bloki, ale szczerze? mieszkałam na Starówce w Gdańsku - widziałam co sąsiedzi w kamienicy na przeciwko robią, a oni widzieli mnie, mieszkałam na Chełmie w niskich 4 piętrowych blokach - było już lepiej, ale nadal wszystko ciasno jedno przy drugim, a tu, na Zaspie? mimo że takie wielkoludy to wiem że nikt mi "w okna" nie zagląda, jest "przestrzeń" między blokami - baaa jak budowali Zaspę to były inne przepisy które dokładnie określały minimalne odległości między blokami, teraz jest jak wiemy, deweloper chce jak najwięcej zarobić więc na małym terenie stawia ile się zmieści :/
Zatem wszystko ma swoje plusy :)
Mieszkam na terenie Młyńca i powiem że bardzo sobie chwalę :) z jednej strony tramwaj z drugiej skm, podejdę trochę dalej mam tramwaje (teraz remont;P) na Wojska Polskiego. Wszędzie blisko, sklep na sklepie, w najbliższym otoczeniu mam to co jest potrzebne, kilka aptek, przychodnia, szkoły podstawowa, gimnazjum, liceum, żłobki i przedszkola, biblioteka miejska, pasmanterie, kwiaciarnie, mięsne, warzywniaki, rybny, krawiec, szewc, po prostu wszystko :D a i wszelakie usługi od fryzjera, kosmetyczki, przez pizzerie, puby, i inne :D
1
0