Wybierając Szkołę Wyższą Ateneum miałam wiele wątpliwości, ostatecznie zdecydowałam się złożyć do niej dokumenty. Wcześniej studiowałam na UG, także mam doskonałe porównanie. Ateneum jest uczelnią bardzo nowoczesną, czystą, zadbaną, pachnącą. Pracownicy są życzliwi, pomocni, uśmiechnięci:) Studiuję filologię. Co do kadry, w Ateneum nauczyciele są bardzo dobrze przygotowani do zajęć, mają masę ciekawych materiałów, zajęcia prowadzą w bardzo interesujący sposób. Po raz kolejny raz w życiu sprawdziło się moje przekonanie, że nie trzeba mieć tytuł dr aby być doskonałym nauczycielem. Jest jedna Pani mgr która rewelacyjnie prowadzi wszystkie zajęcia, potrafi wiele nauczyć, wyjaśnia wszystkie wątpliwości, ma bardzo wiele cierpliwości. Nauczyciele są wymagający(i to jest ogromny plus! Bo ucząc się języka oprócz samodyscypliny dobrze jest mieć wymagających nauczycieli) Jedynym minusem jest to co napisał przedmówca, że niepotrzebnie na filologii uczymy się psychologii, w dodatku mamy z tego egzaminy, lepiej byłoby wykorzystać ten czas na praktyczną naukę języka.Nie spodziewałam się, że po kilku miesiącach mój poziom języka obcego tak się poprawi(naukę rozpoczynałam od podstaw) POLECAM!!!