~Zadowolona Mama
(7 lat temu)
Nauka zaczyna się w domu. Mam w tej szkole swoje dziecko i nie ma żadnych problemów, przyglądam się za to zachowaniu niektórych rodziców, których nie wiem kto wychowywał. Wieczne pretensje. To źle, to nie tak a ich dziecko jest najważniejsze. Nie dopuszczają do siebie informacji o nagannym zachowaniu ich dzieci i wszystko zwalają albo na inne dzieci albo na nauczycieli. Przychodzi "sfochowana" mamuśka i twierdzi ze jej synek ie mógł pobić innego dziecka lub ze to nieprawda że ich dziecko podczas lekcji grało sobie w grę na telefonie komórkowym, przeszkadzając innym. Jacy rodzice, takie dzieci a później negatywne opinie na forum, jaka to ta szkoła zła. Trzeba czasem nagrywać spotkania z rodzicami, bo to co wygadują niektórzy, lub jak się awanturują, jest nie do uwierzenia. Mojej koleżanki córka też uczęszcza do tej szkoły i opowiada co wyprawiają niektóre dzieci i zdaje się że Pani jest matką jednego z tych bachorów, co to myślą że są pępkiem świata bo tak im mamusia wmówiła. Jednego czego bardzo brakuje w tej szkole, to selekcji dzieci a właściwie ich rodziców, oraz czytelnego regulaminu, mówiącego o kulturze, wychowaniu, relegowaniu tych którzy przeszkadzają innym w nauce. Chciałabym zeby takich dzieciaków nie było w tej szkole. Jestem również za monitoringiem, żeby pokazać niektórym rodzicom, co robią ich dzieci i jak przeszkadzają innym w nauce. Wychowywać droga Pani, to trzeba tych rodziców, których dzieci najwięcej rozrabiają. Raz jeszcze powtarzam, jaki rodzic, takie dziecko.
2
8