Re: Żenada!
Przedstawiam na Forum mój post do Stream, gdyż brak potwierdzenia odbioru i jakiejkolwiek reakcji ze strony adresata.
Gdańsk, dnia 5 października 2009 r
Stream Communications Sp. z o.o
HELPDESK
< http://www.streamcn.pl/ >
e-mail: < helpdesk@stream.pl >
infolinia: 0 801 301 594
Witam,
Przesyłam Państwu plik potwierdzenia przelewu opłat NET + Tlf. za VIII - IX/2009 w wysokości 140 zł, nadmieniam, że również wpłaciłem nierozliczoną opłatę na konto HNet za NET + Tlf. - VII/ 2009 w kwocie 70 zł.
Powinni Państwo docenić moją dobrą wolę, gdyż nie miałem obowiązku dokobywać jakiejkolwiek wpłaty. Zaznaczam, że nigdy nie podpisywałem żadnej umowy ze Stream. Oczekuję od Państwa umowy na dalszą obsługę NET + Tlf., bądź aneksu z podaniem warunków serwisu i parametrów łącza i rozliczenia NET + Tlf. W rozliczeniu płatności należy potrącić tygodniowy czas przerwy NET'u w VIII - IX/2009. Nie oznacza to jednak, że bez zastanowienia przyjmę wszelkie Wasze warunki !
Osobiście wstydzę się, gdyż namówiłem wielu przyjaciół do korzystania z usług HNet'u, a teraz muszę świecić oczyma, jednak nie spodziewałem się wrogiego przejęcia firmy HNet przez Stream i wprowadzenia bezhołowia oraz znacznego ograniczenia usług i serwisu.
Należy przywrócić FTP, news & DC++, które dotąd obsługiwał HNet, poza tym żądam bilingu OnLine opłat NET i Tlf. oraz zapewnienia symetrii duplex'owego łącza, ograniczenia maskowanego monitoringu tylko do wymagań obowiązującego prawa oraz rozsądnego serwisu !
Sądzę, że nie muszę już przekonywać Państwa, że bezmyślne stosowanie monitoringu znacznie ogranicza przepustowość Netu i wprowadza znaczną asymetrię łącza, taką politykę obsługi Internetu prowadzą tylko Chiny "ludowe".
Okazuje się, że nie tylko ja doświadczyłem przykrych niespodzianek ze strony Stream. INTERNET aż roi się od negatywnych ocen działalności Waszej Firmy. Dlaczego zabieracie się Państwo za działalność przekraczającą Wasze umiejętności ?
Jeśli Państwo nie możecie poradzić sobie z problemami szerokopasmowej sieci światłowodowej i nie jesteście Państwo w stanie zapewnić poprzednich warunków HNet'u, skłonny jestem nakłonić innych provider'ów z Trójmiasta do odkupienia od Was dawnego HNet'u. Już rozpocząłem rozmowy w tej sprawie.
Jeśli Państwo chcecie poznać opinię użytkowników o Waszej Firmie, proszę zajrzeć na stronę:
< http://www.trojmiasto.pl/Stream-Communications-o5763.html >.
Oczekuję umowy, bądź aneksu w postaci pliku pdf. Dopóki nie otrzymam wyraźnie określonych warunków, nie możecie Państwo oczekiwać ode mnie dalszych wpłat na Wasze konto !
Proszę o potwierdzenie odbioru !
Pozdrawiam,
WJS
0
0