Zespół Szkół - co Wy na to?

Od września zamiast podstawówki i gimnazjum, będziemy mieli Zespół Szkół - co Wy na to?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Zespół Szkół - co Wy na to?

MASAKRA!
Mam nadzieję że do tego nie dojdzie!
W tym roku pozorne TYLKO połączenie, a za rok zapewne kolejne zmiany na których ucierpią nasze dzieci.
Niestety ja widzę to pesymistycznie. Nie widzę argumentów które miałyby usprawnić pracę szkoły.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oszczędności, oszczędności... szkoda tylko, że kosztem dzieci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

! bardzo dobrze! Po co dwie dyrektorki, dwie kadrowe, dwa sekretariaty, ba nawet dwóch ochroniarzy - jeden patrzy na lewo - drugi na prawo :).
Za pieniądze które zaoszczędzimy można dużo w tej szkole dobrego zrobić.
A i jeden zarządzający budynkiem też trochę ułatwi życie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

gpa, czy masz styczność ze szkołą, bo chyba nie masz pojęcia o czym piszesz?
Idąc Twoim tokiem myślenia, zlikwidujmy kuchnie w szkole (przecież można zwolnić kucharki), zamówmy catering- będzie taniej. Aaa i Panie sprzątające też można zwolnić, bo firma sprzątająca będzie tańsza, i znowu pare groszy zostanie.

Tylko gdzie tak zwane DOBRO naszych dzieci? W szkole w której 5-cio latek ma chodzić do jednej placówki z 15-latkiem?
Jestem zadowolona z funkcjonowania naszej szkoły podstawowej i nie wiem jak będzie funkcjonować jeśli będzie wyglądało to tak jak piszesz qpa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

No to rzeczywiście straszne, że 5 latek w jednej placówce z 15latkiem będzie. Teraz jest zupełnie inaczej, prawda? Mają przecież dwie odrębne szkoły, co prawda w tym samym budynku... a podstawówka korzysta już teraz z pomieszczeń gimnazjum, bo z tłokiem sobie nie radzi.
Mama trójki dzieci: 16latka oraz 7 i 6latków-uczniów gimnazjum i sp na Jasieniu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Initium (40 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w lokalizacji, z której szybko można dojechać nie tylko od Śródmieścia...

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2191 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Jasieńskie Domy (6 odpowiedzi)

Osiedle domów znajduje się w jednym z najszybciej rozwijających się pod względem zabudowy...