Zgłaszam nową ideę!

Do Organizatorów, Harpaganów i Ludzi Dobrej Woli !!!
Apeluję o udostępnianie map pieszych i rowerowych ze wszystkich historycznych edycji harpaganów. Byłoby to interesujące i bardzo kształcące z punktu widzenia strategii doboru kolejności punktów aby trasa była najkrótsza,poznawczych,krajoznawczych,przyrodniczo- geograficzno-etnicznych oraz z wielu innych. Proszę wszystkich zainteresowanych ową ideą o przyłączanie się do mojego apelu to może coś takiego powstanie i będzie dostępne na oficjalnej stronie Harpagana.
Sam chętnie zeskanuję kilka map jak znajdę trochę czasu (rowerowych) tylko gdzie je potem można zamieścić?
I czy można?
Pozdrawiam i gratuluję Zwycięzcom.pl :))

Locuta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Idea -- jestem ZA!!!

Przyłączam się do powyższego pomyslu. To nie jest aż takie trudne i można to zrobić. Pytanie czy się komuś będzie chciało.

Re: Zgłaszam nową ideę!

> Sam chętnie zeskanuję kilka map jak znajdę trochę czasu
> (rowerowych) tylko gdzie je potem można zamieścić?
> I czy można?

myślałem o tym, mam również trochę map, również historycznych. Mam gdzie to zamieścić. Kwestia czasu ;)

Super pomysł, czegoś takiego mi brakowało. Ja dysponuje tylko mapą z Bytowa.
Dobrze by było gdyby stare mapy miał ktoś z organizatorów bo uczestnicy mają je zawsze dość mocno wymięte.

To naprawde fajny pomysl tym bardziej ze mozna by w ramach treningu wybrac sie i pozwiedzac punkty z wczesniejszych edycji

i syf ktory na nich zostal...

Wrzuciłem mapkę z h28 - pierwszej pętli i dla porównania mapki tych okolic 1 lat 80 i 30.
213.76.211.57/~bartol/h28/

Swobodnie można wrzucić na ten adres i inne mapki, więc jeśli ktoś ma niech wyśle mi na mail

jedynie prędkość zasysania może być przeszkodą ok 10kb/s (SDI), a pliki dosyć sporo zajmują miejsca.

http://213.76.211.57/~bartol/h28/

słuszna koncepcja

Jestem za.pomysł bardzo dobry nawet na wypad kilkudniowy ze znajomymi np w wakacje lub jakis cieply weekend.jakbym mogl jakos pomoc mam tylko trzy mapki Zblewo Bytów no i Kościerzyna :)

sadze ze jak bys przyslal gotowy projekt podstronki wraz ze skanami to organizatorzy z checia by umiescili to na stronie !!:)

internauta napisał(a):

> sadze ze jak bys przyslal gotowy projekt podstronki wraz ze
> skanami to organizatorzy z checia by umiescili to na stronie
> !!:)

Nie licz na to.
Organizatorzy po każdej edycji sprzedają płyty ze zdjęciami z imprezy i ze skanami map (w kolorze!). Raczej nie zarabiają na tym zbyt dużo ale zawsze coś tam wpada, więc umieszczanie czegoś takiego na stronie nie jest w ich interesie.

to jak night bajki w piątek? Kurcze nie wiem szyja tak mnie boli, że hej. Ale mogło by być całkiem strasznie, można by się zgubić, ale najlepiej by było pojechać na most w Rutkach. Z Sopotu jakieś 27 km, za Źródła Marii to będzie jakieś 22.

myślałem o kierunku na Wejherowo i ognisku w okolicach Bieszkowiic ale mogą być Rutki a potem Wejherowo w końcu mamy całą noc. Oczywiscie trzeba mieć mapę!!!

Kto by mi chciał wrzucić skany map z poprzednich edycji podaję mail

velblant@o2.pl

.. jeśli ktoś będzie wrzucał, to od razu poproszę do mnie...
bartol@amiga.pl