Zielona granica

Opinie do filmu: Zielona granica.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko, że premiera filmu jest 22.09. A Ty już wiesz, że tam zakapują zmarłych i że miejscowi to źli ludzie?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja już czuję to odreagowanie - spotu przed filmem, prezentują ego przeciwny pogląd, wiele kin nie chcepuszczać. Ot, lewactwo w swej okazałości.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Poproś MSW żeby Ci udostępniło. Faktem jest, że nie można w Polsce (jeszcze) zmusić komercyjnego kina, żeby grało coś, co chciałby rząd.
No, i jeśli jeszcze nie oglądałeś to jakim cudem już masz opinię wyrobioną?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bojkotujcie.

I tak byście nie zrozumieli.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 30

"przecież My nie próbujemy się nikomu wedrzeć z buciorami do domu."

Dawno się tak nie uśmiałem, a co z milionami Polaków w Niemczech, Norwegii, Holandii, UK...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 22

Kasa czy przekonanie?

Czy u tych plujących na Polskę chodzi o zwykłą kasę, czy może antypolskie skłonności są cechą ich charakteru?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9

Spot przed filmem

"Zielonej granicy" jeszcze nie oglądałem, ale mając wiedzę, że w kinach studyjnych ma być prezentowany spot rządowy, który przedstawia zdarzenia z filmu w innym świetle, chciałem udać się właśnie do takiego kina, by spot też obejrzeć (przecież mam prawo do informacji albo dezinformacji z każdej strony). W Kameralnym Cafe w Gdańsku dostałem telefonicznie info, że tego spotu nie puszczają, bo jest (cytuję) "niezgodny z prawem" (no proszę, inny punkt widzenia okazuje się dla niektórych "niezgodny z prawem"). Ponoć "niezgodnością z prawem" ma być przymus prezentacji spotu, ale pytam wówczas, jakim cudem tego "przymuszonego" spotu nie mogę w tym kinie zobaczyć?
Oczekuję prawa do wolności słowa, prawdziwej wolności słowa, a nie wolności do jednostronnego szkalowania, zwłaszcza, gdy mam iść na film ukazujący jakąś grupę społeczną (żołnierzy) w skrajnie złym świetle.
Być może po obejrzeniu filmu zmienię zdanie i uznam, że ci pogranicznicy rzeczywiście są tacy podli, jak głosi przekaz filmu A.Holland, a może ocenię ten film, jako rzetelny - tego jeszcze nie wiem. Ale chcę skorzystać z okazji i zobaczyć też spot przedfilmowy. Dopiero po obejrzeniu wystawię ocenę.
Czy ktoś wie, w jakim kinie "Zielona granica" jest poprzedzona tym spotem, proszę o informację. Z góry dzięki :)
popieram tę opinię 78 nie zgadzam się z tą opinią 45

Reżyser

Pani Holland jest przesiąknięta nienawiścią do Polski. Podobne filmy propagandowe kręcili Niemcy ukazując Polaków jako oprawców. Dlaczego to zawsze naród Polski jest atakowany, przecież My nie próbujemy się nikomu wedrzeć z buciorami do domu. My tego domu strzeżemy. Czy za to mamy być karani i to przez własnych ludzi. Najgorsze jest to, że tak naprawdę Pani Holland zdaję sobie sprawę jak wygląda prawda. Ona próbuje zarobić kasę, a najlepiej się ją zarabia na kontrowersji. Szczerze, gdyby nakręciła prawdę o wiele więcej ludzi poszłoby do kin a twórcę takiego filmu noszonoby na rękach. Niestety teraz mamy nakręconą szczujnię.
popieram tę opinię 222 nie zgadzam się z tą opinią 167

Jak zobaczę, porównam

Prawda zawsze gdzieś po środku.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ta ojczyzna sama na siebie pluje

PiS to kompromitacja na arenie rodzimej i międzynarodowej. Te wypowiedzi Brukseli, jedyny głos przeciw nam od europosła z Polski, przykłady można mnożyć. A ty się czepiasz, co za granicą ludzie powiedzą?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 18

Twoje wady

Proszę nie myśl ze wszyscy Polacy są jak ty. Ktoś ci wmówił ze Polacy są jacyś gorsi i ty w to uwierzyłeś. Jestem pewny ze tacy jak ty mówią szeptem za granicą.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

Cofnięci.

Przecież naszego wizerunku na świecie, dzięki obecnie sprawującym władzę, już i tak nic nie pogorszy Polska - kraj, który tak szybko wstał z kolan i na szybkim dorobku, i który równie szybko decydenci cofnęli w czasie - pod każdym względem.
popieram tę opinię 149 nie zgadzam się z tą opinią 136

No i bardzo dobrze że pokazuje nasze wady. Zaraz po tym obejrzę sobie "dom zły" i pójdę poprosić sąsiada żeby uspokoił swoje dwa szczekające i wyjące psy, a on mnie zwyzywa i pogrozi. Zrobię to żeby sobie utrwalić, że Polacy mają też wady i bywają beznadziejni
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 17

Taki jestes

Jeden na milion albo na 38 milionów.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Współczuję ci jeśli taki/taka jestes

Wokół mnie jest inaczej ale my nie plujemy na własna ojczyznę dla pieniędzy
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 13

Film kłamie na temat naszych strażników - nie zachowują sie w ten sposób

Rzuca też kłamstwa na temat miejscowych - tyle masz w sobie życzliwości tylko nie dla własnych rodaków. Ha tfu
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 25

Przecież tacy jesteśmy xD
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 28

Inne tematy z forum

John Wick (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: John Wick . Przeczytaj o filmie.

Borderlands (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Borderlands . Przeczytaj o filmie.

Reagan (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Reagan . Przeczytaj o filmie.