Zielona granica

Opinie do filmu: Zielona granica.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardziej przesiąkniętego nienawiścią do Polaków od kaczora nie ma w całej Polsce i na świecie. Ten stary teyryk zgnusnialy nienawidzi wszystkich za to że sam sobie zniszczył życie. Teraz chce zniszczyć je wszystkim.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bo tacy jesteśmy. Zapomniałeś o zdradzieckich mordach i kanaliach, o chamach o fur deutschland.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie tylko świnie siedzą w kinie, ale...

Nie każdy zrozumie alegorię stwierdzenia "Tylko świnie siedzą w kinie". Użycie tego dziś wzbudza kontrowersje, ale człowiek rozumny zrozumie kontekst z okresem emisji filmowych paszkwili na Polaków w czasie okupacji niemieckiej. A i dziś Niemcy też grosz dołożyli, więc porównanie jak najbardziej trafione.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13

Ten film to wyrzut sumienia

Moim zdaniem to doskonały film, zarówno pod względem formy (decyzja o użyciu czarno-białej techniki była genialna), jak i treści. Przeżyłem pełen emocji, ze łzami w oczach seans, a na końcu zostałem sam ze swoimi myślami w ciszy.

Przez cały film widziałem, jak bezsilni ludzie wpadają w pułapkę, jednocześnie musząc radzić sobie z tępą głupotą niektórych funkcjonariuszy, którzy nie tylko bezkrytycznie wykonywali rozkazy, ale także dodatkowo znęcali się nad tymi nieszczęśnikami, taktowali ich z wyższością i pogardą. Scena w której przerzucali przez płot ciężarną kobietę... odgłos jej upadku... to cios w samo serce :-(

Po seansie ogarnęło mnie uczucie wstydu i obrzydzenia, widząc, że w moim kraju, gdzie ludzie wyznają miłość bliźniego, inni są traktowani gorzej niż zwierzęta. Gdy to zestawiłem z informacją, że pośrednicy nieoficjalnie sprzedawali wizy do Polski za 5000$, wszystko stało się jasne. To po prostu bezduszna forma pilnowania interesu, z którego zyski trafiają w niejasne ręce.

Wymieniamy naszą ludzkość na pieniądze. To uczucie wstydu zostanie z nami na zawsze. Mam nadzieję, że te pieniądze przyniosą tym którzy na je zarobili spustoszenie i że karma do nich wróci, by ich ukarać.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 14

Film nieobiektywny

Reżyserka jednostronnie przedstawia pograniczników i okoliczną ludność . Brakuje genezy napływu na Polska granice muzułmańskich imigrantów . Mam wrażenie ze to taka przedwyborcza agitka :(
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 24

Dno, nie film. Filmidło na zamowienie putina i szolza.

Bojkot antypolskich pseudoartystów!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 24

Zły był 1 pogranicznik

Pozostali mieli ogromną niezgodę na to co się dzieje, ale też byli rozdarcie między obowiązkami a sumieniem. Przymykali oko niekiedy. Nie lubię uogolnień. W mojej ocenie nie byli przedstawieni źle. To film też o ich ciężkiej pracy!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Idzcie i zobaczcie zanim skomentujecie!

Film mocny i prawdziwy,pokazuje to co chciano ukryć pod pozorem stanu wyjątkowego.Pokazuje też ,że wszyscy jesteśmy ludźmi -migranci i pogranicznicy.Wszyscy w trudnej sytuacji a brak polityki migracyjnej jest problemem.Wyobrażcie sobie że to my jesteśmy zdeseperowanymi migrantami w lesie.
A wszyscy jesteśmy ludźmi i oczekujemy pomocy.Zapraszam do kina I przemyślenia!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 12

Klakierzy takich filmów nie zasługują na rządzenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ZDF

Partnerem w produkcji tego filmu jest niemiecki ZDF, producent także innego filmu antypolskiego, więc co się dziwić przesłaniu tam zawartemu. Czy oglądałem? Jeszcze nie, ale co mogę już teraz myśleć widząc takie urywki, jak rzucanie przez żołnierza w polskim mundurze jakiemuś uchodźcy pojemnika z wodą z potłuczony szkłem. Niech ta Holland wskaże dowód, że tak było. Jeśli takiego dowodu nie ma - są podstawy do ścigania jej za bezpodstawne szkalowanie określonej grupy społecznej na podstawie przepisów karnych. I oby ktoś się za to wziął.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wiele komentujących nawet filmu nie widziało

Po co powtarzać bzdury ze słyszenia. Duda, Morawiecki tylko się ośmieszają, bronią się przed oskarżeniami związanymi ze sprzedażą wiz przez pisowców, więc napadli na Holland
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 16

Byłam, film świetny.

Na widowni siedzieli ludzie, nie świnie. Nie życzę sobie, aby prezydent Duda, obrażał obywateli tego kraju. Jest sługusem Kaczyńskiego, ale lepiej żeby się nie odzywał, bo ma niewiele do powiedzenia
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 18

Kłamstwa!

Jak można przedstawić tak służby w Polsce, w filmie przedstawione są same kłamstwa, bardzo przykro że Pani Holand nie przedstawiła w filmie że to jako pierwsi funkcjonariusza Staży Granicznej pomagali uchodźcom dając Świerza ubrania, pożywienie czy wodę oraz dlaczego nie przedstawiła tego że poświęcali swoje życie topiąc się w bagnie tylko po to aby uratować życie cudzoziemców a przestawiła to że niby aktywistki wszystko jako pierwsze robiły, poprostu brak słów! To służby opiekowały się niekiedy małymi dziećmi bo uchodźcy mieli ich głęboko gdzieś! Czemu tego nie przedstawiono w filmie tylko jakieś sceny typu pobił termos i rzucił dla ludzi aby się napili i okaleczyli gdy takim rzeczom nigdy nie było miejsca! Głupota ludzka nie zna granic, dla wygrania wyborów wszystko zrobią.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 24

Bardzo dobry film. Wzuszajacy, szokujacy, pokazujacy wrecz zezwierzecenie wladz. Z jednej strony na kolanach na mszy, non stop gadanie o Janie Pawle II a z drugiej strony traktuja uchodzcow jak podludzi. Cos strasznego..
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 18

A jak tankujecie

Na węgierskich stacjach paliw moll to nie wspieracie Rosji ? Oczywiście że wspieracie i to za zgodą naszego rządu.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum

Moje ulubione ciasto (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Moje ulubione ciasto . Przeczytaj o filmie.

Wrooklyn Zoo (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wrooklyn Zoo . Przeczytaj o filmie.

Listy do M. Pożegnania i powroty (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Listy do M. Pożegnania i powroty . Przeczytaj o filmie.