Zielona kawa, czy faktycznie wspomaga?

Czy któraś z Was może stosuje taki suplement jak zielona kawa? Czytałam sporo na jej temat ostatnio, ponoć pobudza metabolizm i wspomaga odchudzanie? Próbowałam już wielu sposobów żeby schudnąć i było ciężko... tak sobie myślę, może ta zielona kawa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Zielona kawa, czy faktycznie wspomaga?

tak naprawdę najlepsza jest aktywność fizyczna + zdrowe odżywianie, czyli rezygnacja z białej mąki, cukrów i piwa:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bez urazy, ale bullshit...

przy odchudzaniu najważniejsza faktycznie jest aktywność fizyczna, ale produkty jakie zjadasz mają znaczenie MARGINALNE... liczy się wyłącznie ich ilość...

musisz wiedzieć jakie masz dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, i taką właśnie dietę sobie ułożyć...

i nie słuchaj nikogo, kto mówi, żeby nie jeść cukrów bo to DURNOTA...
MUSISZ jeść węglowodany (czyli cukry) bo inaczej skoczy Ci w góre poziom (bodajże) leptyny, co oznacza tylko tyle, ze Twoj organizm będzie chciał się przygotować na 'czas głodu' - bo ma niedobór węgli... skończy się to odkładaniem tłuszczu...
przykład głupoty: wpieprzanie głównie sałaty/sałatek... :D powodzenia z taką dietą... 'na pewno' zrzucisz wagę...

proporcji Ci nie podam, bo to kwestia indywidualna i poilczyć musisz sobie sama... uwzględniając to czy i jak dużo ćwiczysz... i czy jest to trening aerobowy... raczej taki będzie...

a co do browarów, nie od dziś wiadomo, że 0.5l jasnego piwa ma tyle kalorii co schabowy... trzeba tylko pamiętać, ze 80% kalorii w piwie to tzw. puste kalorie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to prawda, że bez diety i wysiłku fizycznego nie ma co liczyć na to, że schudniemy. Po prostu cuda się nie zdarzają :) Ale faktem jest też, że suplementy pomagają. Ja na przykład stosuję beslim zielona kawa. Mija właśnie 2 tydzień schudłam w tym czasie 2.5 kg, różnica jest taka, ze mam mniejsze łaknienie, nie mam przemożnej chęci, by ciągle podjadać między posiłkami, co jak wiecie, jest sabotowaniem diety :) generalnie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

znajomej mama bardzo na tym schudła, no i zdrowotnie to jakoś pomaga, wyniki jej się poprawiły , a ma cukrzycę czy coś. Też się nad tym zastanawiałam, niby nie mam nadwagi ale przytyć też nie chcę, więc apetyt mógłby być mniejszy;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niedawno kupiłam tabletki IQGREEN.I muszę powiedzieć że efekty po tych kilku tygodniach są na prawdę świetne.Chudnę mam więcej energii.Dużym plusem tabletek IQGREEN jest to że są w 100% naturalne.Duży wyciąg z zielonej brazylijskiej kawy daje gwarancję że odchudzanie jest w pełni bezpieczne ale skuteczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

-zadna dieta ,herbata,tabletka nie zastapi wysilku fizycznego ,nie zmniejszy zapotrzebowania na "paliwo " dla organizmu...
wniosek tak na chlopski rozum :
-mniej zrzec ,klodka na lodowke ,slodkie do kosza i spacer,potem szybki marsz ,a na koniec jak kondycja podola bieganie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pomaga się wypróżniać,, czyli jest się bardziej slim..:)
podobno tabletki z octem jabłkowym działają,, babka w sanatroium ciotce mówiła,, potem wszystkie jadly,, widać efekt..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

czemu faceci zdradzaja? (138 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (85 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

Dobry szampon na łupież (44 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie coś, bo już mi ręce opadają!