Zielony Południk. Nowe osiedle Euro Stylu

Opinie do artykułu: Zielony Południk. Nowe osiedle Euro Stylu.

Najnowsza inwestycja Euro Stylu powstaje w bardzo szybko rozwijającym się pod względem zabudowy mieszkaniowej obszarze Gdańska, przy ulicy Starogardzkiej . Sprzedaż mieszkań na osiedlu Zielony Południk niedawno ruszyła: ceny zaczynają się od 4850 zł za m kw. Wybierać można spośród metraży od 36 do 72 m kw. Do mieszkań wprowadzić się będzie można pod koniec przyszłego roku.

Nowe, kameralne osiedle na południu Gdańska to odpowiedź na potrzeby osób szukających zarówno spokoju, jak i ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie za blisko do nowej spalarni?

2/3 roku wieje prosto z zachodu - nie wiem czy kupiłbym mieszkanie w takim miejscu...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 24

Bie widzisz że

To zielony południk?! Tam musi być wszystko zdrowe! Nawet jeśli obok jest spalarnia! Swoją drogą, troche ironiczny ten deweloper :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zieloni będą ze złości przyszli mieszkańcy - jak przyjdzie im się kontaktować z pracownikami Euro Stylu. Żenada, a nie deweloper z pasją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja znam wielu z Osiedla Cytrusowego

i każdy zadowolony z zakupu. Ani szadulki im nie smierdza, ani deweloper nie przeszkadza. Mieszkanka ładne, porzadnie zrobione. Tylko marudza Ci, co na wynajmie siedza, bo by chcieli, ale ich nie stać, ale wielcy specjalisci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Haha dokładnie święte słowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zielony południk, a nie zdrowy poludnik - naucz sie czytać

zanim zaczniesz krytykować - wróć do szkoly podstawowej. Pozrawiam, reszty nie komuntuje nawet, bo poziom zerowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdzie obok jest spalarnia?

Ty chyba nie znasz Gdańska... Gdzie Szadulki a gdzie Mackowy. Wracaj do swojego wynajętego pokoju za 1200 w oliwie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiatry zachodnie i bliskość

Dużo więcej osiedli jest bliżej splarni.
Oni to akurat mają kawał drogi i spalarni nie poczują.

Tyle, że kawał drogi mają wszędzie :(
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

No niestety, nie można mieć wszystkiego

Albo drogi metr mieszkania i blisko do.. No właśnie czego? Albo cisza spokój i do pracy i tak dojechać trzeba

Spalarnia to przynajmniej elektocieplownia pod kontrola z bardzo wyśrubowanymi wymogami emisji, mysle ze dużo gorzej i większe problemy mają mieszkancy Dolnego czy Górnego Wrzeszcza lub innych dzielnic gdzie królują piece indywidualne. Tam śmieci ida w komin bez kontroli:(
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może się mylę

ale jeśli dobrze pamiętam to zgodnie z polskim prawem pomiar najbardziej szkodliwych zanieczyszczeń (dioksyny i furany) jest w polsce niewystarczający - zgodnie z wymogami ustawy są badane 2 razy do roku wtedy kiedy spalarnia chce...

To sobie zobacz czujniki powietrza zimą.

We Wrzeszczu przy Grunwaldzkiej (czujnik niedaleko galerii ) jest lepsze powietrze niż np w Kartuzach, Kościerzynie czy osiedlach domków w okolicach Gdańska.
Z Wrzeszczem więc bym tak nie wyskakiwal

Z moreny na południe.

Mieszkałem na morenie, chełmie, od 2 lat w okolicy tego osiedla. Ani jednego dnia nie było czuć smrodu z wysypiska w przeciwieństwie do wyżej wymienionych dzielnic. Nie chcesz, nie kupuj, nie wypowiadaj się jeśli nie masz pojęcia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

z moreny do szadółek jest 6 kilometrów
z maćkowuch do szadółek 4 kilometry
z moreny do maćkowych 6 kilometrów

o wielki znawco i pojęciowniku spalam się ze wstydu w swojej niewiedzy...

pomijam że zasięg podgrzanych gazów z komina będzie większy mniż położonych na poziomie gruntu odpadków
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kupiłem mieszkanie na Morenovej i już czuję sie zarobiony :-) Teraz pomieszkamy tu a jak będziemy potrzebowali większego mieszkanka to czuję ze z wynajmem nie będzie żadnego problemu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na Morenie nic nie śmierdzi to prawda, i nie ma starej zabudowy z piecami. Jesli szukamy osiedla które jest bezpieczne od smrodów z szadółek to własnie tu będzie ok, mieszkam to wiem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bzdury

Mieszkam tam (po sąsiedzku), nigdy najmniejszy nieprzyjemny zapach z wiadomego miejsca tam nie dotarł. Popytajcie mieszkańców zanim zaczniecie dywagować internetowe trolle :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam

Nie ma żadnego smrodu. Niedługo będą gadać, że we Wrzeszczu im śmierdzi... Zresztą jak wybudują spalarnie będzie lepiej

Spojrz lepiej na mape...zanim zaczniesz krytykować.

Gdzie masz spalarnie, a gdzie Zielony Poludnik? To może pół Trójmiasta ma narzekać, że jets spalarnia pod Gdańskiem? A co maja powiedzieć Ci z Szadułek czy Kowali? Stuknijcie się w głowe... Nie kazdego stać na mieszkanie w wieżowacach na Przymorzu. Najlepiej zaorać cały dolny taras, bo Szadułki... a wyżej, bo lotnisko... głupich nie sieją!

Tak jest

Janusze siedzą w starych, sypiących się kamienicach po babci, bo na nic lepszego nie stać, się krytykują innych, bo Szadulki 6km dalej, bo lotnisko .. bo daleko do plaży... Dramat

super morena

pieski))))+1000
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Juz nie . Teraz na morenie ceny od 7k.
Okolice 5900-6200 to teraz robyg i dekpol przy petli na lostowicach.
Ceny powoli robia sie z kosmosu. Gonimy cenami warszawe. ( nie mowie o scislym centrum, ale morena dobija do cen na warszawskim bemowie. Pranoja)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tam i tak jestem szczęśliwy że udało mi się od robyga kupić dosłownie dziurę w ziemii, ludzie przy zakupie mieszkań szaleją dzis niczym przy promocji w lidlu. szok i niedowierzanie. kto pierwszy ten lepszy,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

o czymś to świadczy

widać zakup mieszkań w Gdańsku np. takich na osiedlu mila baltica czy nadmotławie na gdańskiej starówce to lepsza inwestycja w nieruchomości niż na tym osławionym warszawskim rynku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gdańsku są lepsze inwestycje, niż te dwie Robygu.

jasne, że są jeszcze inne, robyg buduje też zupełnie nowe osiedle moment na Ujeścisku...

Może i są ciekawe te inne inwestycje w Gdańksu ale to od Robyga kupują

A ja uważam że przyszłość leży nad morzem. Zastanawiam się z rodziną nad inwestycją w Nowej Letnicy. Sądzę że za pare lat ceny pójda tam w górę. A lokalizacja jest naprawdę dobra. Szczególnie jak miasto zadba nad rozwojem komunikacji miejskiej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tez chyba się skuszę. Ta nowa letnica ma szansę stać się bardzo perspektywiczną dzielnicą. Coraz ładniej sie robi na tych terenach nadmorskich gdzie kiedyś strach było sie wybrać po zmroku

lokalizacja najważniejsza

nie ma co
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Blisko centrum?

Wliczając stanie w korkach ok.1 godz.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 10

A gdzie ich nie ma?

Korki w godzinach szczytu są w calym Gdańsku...Niemniej mieszkam na Starogardzkiej ponad 3 lata i nie pamiętam bym stala w korku do Centrum godzinę.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

Możliwe, ale...

Sutuacja 'raz na rok' to niestandard. Średnio dojazd Z i DO Centrum zajmuje 20-25 min.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

mieszkam tam prawie 2 lata a w KORKU stałam do tej pory może ze 3 razy. Swoją drogą, każdy kupuje mieszkanie tam gdzie mu odpowiada. Ja na lokalizację nie narzekam. Wręcz jestem zadowolona. Nie ma dużo ludzi, cisza i spokój. Mieszkańcy psy wyprowadzają na pole. Dzięki polu nie mamy zasr*nych osiedlowych trawników. Wg mnie jest wszędzie blisko. Widzisz, ja omijam wielkim łukiem Sopoty, Wrzeszcze, Moreny i inne "zad*pia". Mam blisko do Głównego, obwodnicy, pracy, znajomych, a zakupy robię przez Internet. Wszędzie blisko, a mieszkanie w cenie 160 000 zł nie na kredyt tylko bardziej punktuje. Twoja sprawa, że jesteś wielkomiejskim mieszczuchem. Nigdy w życiu nie zapłaciłabym za mieszkanie w przeludnionej części miasta niemal 300 000 zł albo i więcej. Wolę przez 5 lat ( a za tyle właśnie ta część miasta też się mocno zaludni) odkładać na wkład własny do kredytu, a z kwoty najmu spłacać resztę, mieszkając w domu z małym basenem, sauną i jacuzzi poza miastem. Taka ze mnie "bogaczka" oszczędna i rozsądna ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22

Przejaskrawiacie

Też tam mieszkam, grubo przesadzone - takich korków tam nie ma nawet teraz kiedy wszystko jest rozkopane i rozbudowywane
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę, że w planie plac zabaw wygląda dużo lepiej niż na inwestycji roku Idea. Osiedle Idea posiada pseudo plac zabaw.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Euro styl z tego słynie. Zapraszam na osiedle Nawigator...

linia bardzo wysokiego napiecia przez centrum osiedla, gratis prad i pole magnetyczne,ale o tym cisza.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pudło!

Linii wysokiego napięcia tam nie ma.
Najbliższa taka linia jest oddalona o 1,5 km (za Obwodnicą Południową).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

juz stawiaja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zielone słupy już stoją

Wzdłuż Starogardzkiej, jeden jest na wysokości skrętu w Niepołomicką.

Linia będzie iść wzdłuż Starogardzkiej, osiedle jest od niej nieco odsunięte

"W odległości kilkuset metrów od Zielonego Południka znajdują się sklepy, centrum fitness, przedszkola, szkoły, a także przychodnie."

Troszeczkę nie doliczyli... w odległości kilkuset metrów to jest najwyżej maleńki osiedlowy spożywczak, cała reszta wymaga pokonania kilku kilometrów.
Sympatyczne, bo sympatyczne, ale zad*pie, i bez samochodu jak bez ręki.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 1

Auto nie jest potrzebne.

Chyba powyższe nie dotyczy Starogardzkiej. Są tu dwa miejskie autobusy oraz 2 albo 3 linie prywatne. Bez samochodu można sobie poradzić bez trudu...chyba, że ma się leniwą '4litery', to wtedy wszedzie bez auta ani rusz:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tam wszystko sie teraz buduje

Tylko patrzec, jak Biedra lub Lidl powstanie. Osiedla rozna jak grzyby po deszczu to i infrastr. bedzie. A dojazd? Przeciez sa dwa autobusy kursujace dosc czesto do centrum. Zielono, cisza... spokoj. Pola, laki i lasy. A nie we wrzeszczu szum samochodow, tramwajow i okna nie ma szans otworzyc.

Uwielbiam

tę falę hejtu, wylewającą się przy informacji/opisie każdej nowej inwestycji deweloperskiej w Gdańsku. Na południu; śmierdzi, słoiki, korki, bla, bla, bla. Na północy; powaliło ich, takie ceny, imprezy w mieszkaniach wynajmowanych krótkoterminowo, bla, bla, bla.
Polakowi nigdy nie dogodzisz. Hejterów zachęcam do migracji... w Bieszczady ;-)
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 13

Żal Bieszczad dla takich fajansów..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam się:)

Prawda jest taka, że ludzie z chęcią wynoszą się na obrzeża miasta. Zachętą jest nietylko niższa cena mieszkań, ale i większy spokój.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

racja

a w bieszczadach to zle bo gorki pagorki hahahaha najlepiej jak za darmo by bylo i w srodmiesciu

Beton

Bardzo szybko ten zielony południk zostanie zalany betonem, wszystkie nowe osiedla tak kończą wystarczy spojrzeć na morenę;-(
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Się nie czepiaj Moreny bo to bardzo ładna dzielnica. Pewnie sam chciałbyś mieć tam mieszkanko a ciebie nie stać. Jeśli chodzi o tereny zielone to jeśli masz dobrego administratora i ogrodnika ktory dba o wspólnotę to wszystko jest ładnie.. Spójrz na przykład na Mila baltica
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Getto. Grodzonym osiedlom mówimy NIE

Juz powstrzymaj sie od mowienia, kogo stac a kogo nie

prawda taka, ze kupuja w centrum i gadaja, ze wszsedzie blisko i jak super... ale halas nie do wytrzymania. A z poludnia 15 minut i jestem tez na zakupach, co za problem. W dobie internetu nie musze latac ciagle po szmatach. Zreszta kazdy kupuje gdzie mu sie podoba i na co go stac, wiec przestac hejtowac.

Odprowadzenie deszczowki

A jak wygląda odprowadzenie wód opadowych? Niema w tym temacie problemu?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Największe ulewy co były ostatnio były dla nas nieodczuwalne w tej okolicy. Teren jest na górce a okoliczne osiedla mają swoje niewielkie zbiorniczki retencyjne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

czyli uważacie ze nie macie problemu w tym temacie?

a przelew z deszczówki gdzie macie?

Kolektora deszczowego brak

Jako ersatz mają zbiorniki retencyjne. Przy solidnych ulewach na niewiele się to zda.
Odprowadzenie wody deszczowej to problem w tej okolicy. Deweloperzy nie chcą budować kolektora deszczowego.

Dobrze wygląda

infrastruktura deszczowa jest fajnie pomyślana, powinno działać dobrze wszystko.

Oprócz sponsorowanego artykułu..

..są sponsorowane komentarze w obronie lokalizacji;)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapewne znajdą się też sponsorowane komentarza wychwalające Dewelopera, który traktuje swoich klientów jak... szmatki ;) życzę powodzenia wszystkim kupującym, musicie uzbroić się w anielską cierpliwość. A i to prawda co do linii wysokiego napięcia, właśnie powstaje, a wcześniej nie było o tym żadnej mowy. Nowi mieszkańcy osiedla Futura Park nieźle się zdziwili.

Lokalizacja nie powala ale już lepiej tu niż na jakimś Chwarznie, Wiczlinie czy na północy Gdyni

Przynajmniej do pracy bliżej i dużo lepszy dojazd
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Południe Gdańska nigdy!

Syf,korki i ceny z kosmosu!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Hm

To gdzie ?

Ja tam kupiłem we Wrzeszczu. Blisko lasu, blisko parku, szkoły, przedszkola, kilkaset sklepów, komunikacja miejska do wyboru do koloru chociaż i tak wszedzie blisko nawet na piechote
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

halas, tramwaje, rozruby, pijacy

korki itp... tak tak wiemy jaki jest wrzeszcz. dziekujemy za ta bliskosc wszystkiego
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skad sie urwales?

na poludniu wg Ciebie ceny z kosumosu i syf? Chyba nie mieszkales blizej centrum... to dopiero syf, korki i ceny kosmiczne... 12 tys. za metr

Właśnie kupiłem mieszkanie na osiedlu we Wrzeszczu i myślę że nie będę żałował. Wszędzie blisko i nie muszę czekac aż mi miasto czy deweloper coś wybuduje. A ewentualne zapachy z szadułek do Zajezdni Wrzeszcz na pewno nie dolecą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

wszedzie bliko czyli gdzie? Do baltyckiej?

nie osmieszaj sie takimi tekstami i nie obrazaj ludzi, bo kazdy wie gdzie sa szadulki, a gdzie mackowy. Ty chyba nie... pozdro

Gdzie "wszędzie"blisko

Do Manhattanu i bałtyckiej? Co za dno. Myślą, że mają jakąś galerie śmieszna pod nosem i "wszędzie blisko"

Ja ym chciał 73 metry więc jednak nie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

lokalizacja super

ale dewelopera nie polecam najgorszemu wrogowi. Życzę powodzenia nabywcom, uzbrójcie się w cierpliwość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co nie tak z deweloperem?

Kilka łanych lokalizacji wybudował. Wszystko na czas lub przed czzsem... solidnie nieby. wiec o co chodzi?

Kupowałem i bardzo chwilę

Eurostyl to solidny deweloper, jest już kilka fajnych osiedli od nich, znajomymi też chwalą. I nie buduje za kredyty tylko z własnych środków

Sm

Actereny zalewowe to nie są ?

Fajne osiedle, dobry deweloper

Mam znajomych na cytrusowym i też chwalą. Deweloper buduje za własne środki, nie ma hipotek. Mieszkania dopracowane, ustawne. Lokalizacja jak lokalizacja, nie każdy może i nie każdy chce mieszkać w dzielnicach centralnych. Hałas lub blisko do galerii o to jest pytanie hehe. Przydała by się lepszą komunikacja oczywiście, tramwaj na przykład, ale niestety